SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

5,2'lik Deprem Korkuttu.. Sonra Artçılar Geldi

5,2'lik Deprem Korkuttu.. Sonra Artçılar Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde de kuvvetli bir şekilde hissedilen deprem oldu. Saat 17.02'teki depremle ilgili araştırmalara başlandı. Bu arada artçı depremler sürerken, 18.37'de de 4,1 büyüklüğünde bir artçı deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü Pütürge- Tekederesi olarak duyurdu. Depremin yer yüzeyinin 5 kilometre altındaki tabakada meydana geldiği bildirildi.

Bu arada daha önce Kandilli ile farklı deprem büyüklükleri veren AFAD da, Pütürge depreminin büyüklüğünü 5,2 olarak açıkladı.

ARTÇI DEPREMLER

Malatya’nın Pütürge ilçe merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra 38 artçı sarsıntı daha yaşandı.

Merkezi, Doğu Anadolu fay hattının geçtiği  Malatya’nın Pütürge ilçesi Tekederesi olarak gösterilen Cumartesi günü saat 17.02’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, ilki 17.05’de sonuncusu da  23.31'de olmak üzere büyüklükleri 1 ila 4,1 arasında değişen 38 artçı deprem oldu. Artçıların bir süre daha devam edeceği belirtiliyor.

Ana deprem birçok yerde hissedilirken, artçı depremler çok hissedilmedi.

BAKAN: “EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK ETTİK"

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun."dedi.

Malatya Valisi Aydın Baruş da, AA muhabirine, bölgeye ekiplerin yönlendirildiği ve tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahada tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm Malatya'ya geçmiş olsun." diye konuştu.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçede şu an için olumsuz bir durumun olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Deprem nedeniyle ilçede metruk birkaç evin duvarlarında çatlak oluştu, onun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yok. Tüm Malatya halkımıza geçmiş olsun. Kırsal kesimlerde ise arama tarama faaliyetlerine devam ediliyor. Şu ana kadar bir olumsuzlukla karşılaşılamadı."

TOZ BULUTU GÖRÜNTÜLERİ DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDEN
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem sonrasında Tekederesi Köyünde yerden yükselen tozu bulutları amatör kameralar tarafından çekildi.

3 no'lu video görüntüsünü çeken vatandaş, Türkçe- Kürtçe, “Çok büyük bir deprem oldu. Bizim ev gitti, geldi. Dedim, ‘Ev yıkıldı.’  Yıkılmadı. Tek bir sefer vurdu.” derken, konuşmasının devamında “ayaklarım titriyor” diyerek korkusunu dile getiriyor.  

malatyahaber.com- AA- Ankara, iha

VİDEO 1: Depremden sonra Malatya il merkezi ve Pütürge ilçesinden görüntüler

VİDEO 2- 3: Depremin merkez üssü Tekederesi Köyü'nde sarsıntıdan sonra yerden kalkan toz bulutu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Hoca44 (2 yıl önce)
    Hiç bir felaket boşa değildir.. Malatyalılar kendinize çekin düzen verin hasitlik etmeyin , gıybet etmeyin,birbirinizin yüzüne nasıl iseniz arkasında da öyle konuşunuz.mirasi bolerken ya medeni ya İslami hukuka göre bölümüz kızlara mal.yok deneyiniz..yeni cami hasar gördü Malatyaspor küme düştü..bütün Malatya'da yaşayanları kastetmiyorum bir sıkıntı var kimlerde inkar kendilerine çeki düzen versin Allah göstermesin kurunun yanından yaşta yanacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    24 Ocak ve bugünkü depremden gözlemlediğim kadarıyla deprem olacağı gün hava kasvetli ve şiddetli fırtına oluyor, dikkat ettiyseniz dün de şiddetli fırtına ve kasvetli bir hava vardı. Uzmanlar Çelikhan-Erkenek hattında 7 civarında bir deprem bekliyor, Allah muhafaza etsin, böyle bir depremi Malatya kaldıramaz, binalar 2 yıldır depremlerin etkisiyle yorgun. Acilen eski binalar pazartesinden itibaren kontrol edilip hasarlı olanlar tespit edilerek kentsel dönüşümle güçlendirilmelidir. Allah şu mübarek günlerin hatırına cümlemizi tüm afetlerden korusun. Herkes de şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine tövbe ve dua edip günahlarını terk etsin.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Avşar Bey (2 yıl önce)
    Artık Malatya'nın deprem bölgesi olduğunu umarım anladınız.bu ne ilk nede son depremimiz olacak. 24 ocakta Cumhurbaşkanı imzasıyla Malatya kentsel dönüşüm den çıkarıldı aynı gün deprem oldu.2 yıl geçti hala yapılan konutlar çoğu teslim edilmedi. Malatya merkez 30 yaşın üstünde bir çok bina var. hala ders çıkarmadık illaki birilerinin ölmesini gerekiyor. Biz hakettik Malatya da siyaset yapanların mesleklerine bakın eczacı avukat esnaf tüccar öğretmen veteriner birtane teknik yok bir tane mühendis yok bu süreç parti veya siyaset ayrımı yapmadan bütün Malatya halkının sorunu artık kentsel dönüşüm şart. yoksa felaket kaçınılmaz. Sosyal medyada geçmiş olsun dileklerinizi yayinlayacaginiza depremin derdine düşün olası büyük bir depremde Malatya ne olur hayal bile edemezsiniz . Eleştirdiğin iz Elazığ'a gidin bir bakın yeni bir Şehir inşa ettiler bizim işimiz Allah a kaldi Rabbim bizleri esirgesin ölümünde hayırlısini versin
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hazeyin (2 yıl önce)
    Bazı yorumları okudum. Neden Malatyaya Elazığlı müdür atanıyor diye saçma sapan yorumlar gördüm. Bu mikromilliyetciligi bırakalım gelen idarecilerin memlekete hayır getirmesi, milletin derdine derman olmasını isteyelim. Bazı Malatyalı idarecileri de görüyoruz ne faydaları var memlekete? Inşallah adam gibi hizmet eder yoksa memleket ne fark edecek ki?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • 1649518241 (2 yıl önce)Hazeyin isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Ben sana söyleyeyim mi nedeni? Tüm bölge müdürlükleri elazig da.. malatya ya bir bölge müdürlüğü kaydırilmaya çalışıldığı zaman tüm elazig halkı ayaklanıyor.. neden? Çünkü orda çalışacak personel ve müdürler ordan seciliyor.. 1 tane malatya li müdürler atanamıyor. Mikro milliyetcilik dedin.. alasını yapıyor elaziglilar.. çünkü tüm ekmek kapıları bu.. birbirlerini ise almak anladin mi... ben istanbul da ikamet eden bir malatyaliyim.. çok büyük bir şirkette çalışıyorum.. bizim inşaat bölümü başkanı elazigli elazig karayollarindan gelen birisi... ve inşaat şirketine ne kadar şef, amir personel varsa doldurmus Palu lu. Elazığ li.. anladin mevzuyu... anlamadıysan İngilizce de yazabilirim.. ayrıca Diyarbakır ve elazig yanyana iki il. Yanyana iki ilde bölge mud. Olmaz. Buyuksehir olan malatya da olmalı...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Emrah ayargil (2 yıl önce)
    Allah yardımcınız olsun inşallah can kaybı yokturdur Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Temiz (2 yıl önce)
    Malatyanın başında bir bela dönüyor.. Allah merhamet etsin..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • deniz (2 yıl önce)
    Şanlıurfa' dan hissettim Malatyalı olarak önce Malatya habere girdim ve memleketimde olmuş. Herkese çok geçmiş olsun umarım kötü haberler almayız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    pötürge tekederedi 5.2 iyi salladı
    %100
    %0
    Yanıtla