SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Deprem Bölgesinde En Yüksek Kira Artışı Malatya'da

Deprem Bölgesinde En Yüksek Kira Artışı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki kira fiyatlarının son iki ayda yaklaşık iki katına çıktığını belirtti.

BETAM, nisan ayı Kiralık Konut Piyasası Görünümü raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı martta yüzde 157 olurken ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 97 TL’ye yükseldi.

İSTANBUL'DA METREKARE FİYATI 122,2 TL

Öte yandan yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 127, Ankara’da yüzde 199, İzmir’de ise yüzde 186,5 oldu. Ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatları İstanbul’da 122,2 TL, Ankara’da 77,5 TL, İzmir’de ise 93,1 TL seviyesinde gerçekleşti. Enflasyondan arındırılmış (reel) kira fiyatları da hem ülke genelinde hem de üç büyükşehirde arttı.

Raporda, kiralık konut talep göstergesinin şubat ayına kıyasla yüzde 1,6 azaldığı belirtildi. Geçen yılın aynı ayına kıyasla ise kiralık konut talebi yüzde 25,2 daha yüksek. Kiralık konut piyasasında bir canlılık göstergesi olarak kullanılan kiralanan konut sayısının kiralık ilan sayısına oranı, hem ülke genelinde hem de üç büyükşehirde azaldı.

Öte yandan kiralık konut piyasasındaki bir diğer canlılık göstergesi olan ve kiralık ilanların ne kadar süre yayında kaldığını ölçen kapatılan kiralık ilan yaşı hem ülke genelinde hem de üç büyükşehirde düştü.

EN YÜKSEK ARTIŞ MALATYA’DA

BETAM'ın bu ayki raporunda deprem bölgesinde yaşanan kira artışları da incelendi. Yeterli ilan olmadığı için hesaplama yapılamayan Adıyaman dışında kalan 10 ilde konut arzının azalması ve talebin artmasıyla fiyatların yükseldiği sonucuna ulaşıldı.

Raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep (yüzde 34,6) ve Osmaniye'de (yüzde 31,6) fiyat artış oranları nispeten düşük olmuştur. Öte yandan, Hatay (yüzde 79,1), Kahramanmaraş (yüzde 88,9) ve Malatya'daki (yüzde 93,2) artışlar çok yüksek seviyelerdedir. Bu üç ilimizde kira fiyatları geçtiğimiz iki ayda iki katına yaklaşmıştır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kiralık konutlar sağlam binalarda yer aldığından yüksek konut talebinin yüksek fiyat artışlarına neden olduğu görülmektedir."

yenicaggazetesi.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

55 yorum yapılmış

  • Yahya (1 yıl önce)
    Kiracı lar ev sahiplerini afaroz ilan ediyorlarmış 1300 TL olan kiralar yüzde 200 ün üzerine bir günde çıkıyorsa buna ne demeli kendileri keyif yaparken bir asgari ücretli aldığı 8500 tl.en ucuz kira 6000 TL.kira veriyorsa Hz.Allah cc o ev sahiplerinin iki cihanda yüzlerini güldürmesin.6000-//1300 varın yüzde sini siz hesaplayın kiraya birden 4700 liralık kira farkı birden geliyorsa ben daha nediyebilirim Hz.Allah cc kiracılara yardım eylesin.Bu depremi sadece kiracılar yaşamadı (kar tüccarlığı ) yapan ev sahipleride yaşadı ve aynı Çadırlarda kiracılarla beraber yemek kuyruğunda sıraya girdiler. Ellerine fırsat geçincede istedikleri fırsatcılığı yapıyorlar. Kiracı nın elinde kalan 2500 TL. İle 30 gün boyunca nasıl geçinecek ,okula giden 2 öğrencim var. Ha birde asgari ücretli bazı dindar diye geçinen firavunlarımız var. Ben kiracı olarak hakkımı helal etmiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can (1 yıl önce)
    Kiraların artmasında sadece ev sahiplerini afaroz etmenin bir anlamı yok. İnsanlar 80-100 bin TL harcayarak (Bir-İki yıl alacağı kira) evini tamir ettirip kiraya veriyor. Ayrıca başka ile gidenler 8-10 bin TL ye kiraya ev tutuyor. Bu sebepten memleketteki kendi evini de mecburen kiraya vermek zorunda. Enflasyon başını almış gidiyor. Ömür boyu birikimi ile aldığı bir evin kirası ile geçinen bir sürü insan var. Pandemi döneminde ve deprem döneminde bir çok ev sahibi kira almadı. Ev sahiplerine hakaret etmek yerine başka çözümler üretilmelidir. Bu gidişle kimse ikinci evi alıp kiraya vermeyecek. O zaman kiralar daha da pahalanacak. Ev sahiplerine hakaret çözüm değil. Belediye, sivil toplum kuruluşları valilik durumu iyi olmayan insanımıza kira desteği sağlayabilir. Sosyal Konut projeleri çoğaltılabilir. Yetkililer bir an önce çözüm üretmelidir.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)Can isimli kullanıcı yorumuna
    İyi hoş diyon da evlerin değeri düştü o evleri yıkılmadığına şükretsinler evin simidiki masraflarını da geçmişte aldıklarına saysınlar Allah aşkına neyim zammı bu bir de utanmadan memur şartı koyuyor memur zorunda kalmadıkça maaşının yarısını verecek kadar akilsiz mi resmen dalga geçiyor bu ev sahipleri
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malatya da kimse kalmasın diye herkes elinden gelen herșeyi yapıyor. Bașka memlekette insanlar para lafı bile etmeye sıkılırken hatta çoğu ücretsiz evini tahsis ederken insan gerçekten utanç duyuyor șu içerisinde yașadığımız duruma. Ust uste gelen felaketlere rağmen bu insanlar daha akillanmiyorsa ne demeli. Insan olan biraz ders alır, insan olan üç kuruș için vicdanını, șerefini, haysiyetini ve ahlakını yere sermez. Depremzedenin eșyasını çalan hırsız ile fırsattan istifade insanlar mecbur deyip kirasını 3 katina çıkaran ahlaksızın ne farkı var. O da depremzedenin durumundan istifade çocuğunun boğazındaki ekmeği çaliyor. Allah yedirmesin tüyü bitmemiș yavruların hakkını bu firsatçı, vicdan yoksunu insanlara, Rabbim bunları ıslah etsin, etmiyorsa kahretsin inșallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Şimdi de kiralara fahiş zam yapanların cezalandırılacağı yolunda tehditler kabine üyelerinden gelmeye başladı. Komik ve mesnetsiz. Anayasal ve yasal olarak, birinin kendi mülkü üzerindeki tasarruflarına sınırlama getiremezsiniz. Sözleşme hürriyetine ve özel hukuk ilişkisine karışamazsınız. Mevcut yasal düzenle bu mümkün değildir. Kira gelirlerine yüksek vergi koyabilirsiniz, bir kişinin birden fazla konut sahibi olmasını yasaklayabilirsiniz, kişilerin konutlarını kiraya vermelerine yasak getirebilir, tüm kiralama işlerini bir kamu kurumu bünyesine alabilir, Devlet Kiralama Ofisi diye bir kurum kurup ev sahiplerinin boş evlerini bu kuruma zorla dahil edip, kiralamaları buradan yapabilirsiniz, bunu zorlayıcı yasalar çıkarabilirsiniz. Ama bu farklı bir düzendir. Bugünkü şartlarda bunu yapamazsınız. Çok zorlarsanız olacak olan ev sahiplerinin evlerini kiraya vermekten bir süre vazgeçmeleri ve bunun sonucu da arzın azalması ile kiraların daha da artması olur. Ayrıca da ev sahiplerinin tamamı bu işi meslek edinmiş, varlıklı rantiyeler değil. Tam aksine varlıklı rantiyeler daha çok sizin hiç de müdahil olmadığınız ve hiç de sınırlama getirmediğiniz iş yeri, han, AVM sahipleri. Sahip olduğu tek konutu kiralayıp, büyük kent dışında daha az masraflı bir yaşama geçen ve kirası ile geçinmeye çalışan dar gelirli sayısı az değil. Eşini kaybettiği için daha küçük bir eve taşınıp, nispeten büyük evini kiraya veren ve aradaki üç kuruş fark ile yaşamını idame ettirmeye çalışan Ayşe teyzeler çok. Siz Ayşe teyzenin yaşam giderlerini enflasyon ile ve yüksek vergili ürünler ile arttıracaksınız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • M.Ali (1 yıl önce)
    Rabbım, fırsatçı ev sahibi ve esnafın belasını versin.Zavallılar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya kendisine yakışanı yapmış, Esnafına, Müteahhitine, Nakliyecisine, Ustasına kadar herkes söylüyorduk, bir şey yaparken Allah’ın payını bırakın diye, bakın etrafımızda ki iller de en kötü esnaf Malatya da diye ama kimseye anlatamadık, yahu insan ekmek ten çalar mı, çalıyor du, söylüyorum aynı fiyata Elazığ da gramaj şu diye, bana dönüp o zaman git oradan al diyor, Şimdi Malatya yı gezin Deprem en çok bu saydıklarımı vurdu. Lakin kimse ders almamış görünüyor, efsane bir kez daha dönerse kimse şaşırmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vicdan (1 yıl önce)
    İnternetteki kiralık ilanların ekran görüntülerine alarak her fahiş fiyat yazanı alo 175 fahiş fiyat denetim hattına şikayet ederek bunlara fırsat vermemiz gerekiyor.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • merve (1 yıl önce)
    Ya tamamda herkes şikayetçiyse kim bu ev sahipleri arkadaş ben anlamıyorum. Yani susayım diyorum dilim sussa içim susmuyor o kalan evlerinizde size yar olmasın inşallah insanların çaresizliğinden beslenen kan emiciler. Bu kadar kendi insanına düşman bir halk görmedim ben.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya’yı 2-4-6-8-10 yıl gibi aşamalarla nüfus planlaması ile yeniden ayağa kaldırmaları gerekiyor. Özel sektör zaten taşınıp başka ile gidebiliyor. Kamu çalışanlarının da gitmesine izin verilmeli. Malatyalı olanların planlama ile belirli süre sonra dönmeleri ayarlanmalı. Azalan nüfusa mevcut kaynaklar yeter. Evler yapıldıkça insanlar adım adım geri döner. Aksi takdirde bu kiralar ile ve başka sorunlar ile yıllarımız geçecek. Bu ev stoğu bu şehirde kalan insanlara yetmiyor. Malatya’da bir çok kişinin köyü bahçesi var. Oralara gidip prefabrik ev yaptılar. Eğer bahçeler köyler olmasa ne hale gelirdik düşünün.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 yıl önce)
    Bu duruma o kadar çok üzülüyorum ki evet bizim Malatya'daki insanlar sanki hiç deprem yaşamamış o gece soğukta sabaha kadar dışarıda arabalarda beklememiş diyecek söz bulamiyorum bu kadar vicdansızlık olur bizlere sehir dışındaki yardimseverler 12 ay boyunca kira almadan evlerini açtı yardimlar yapti bizim kendi depremi yaşadığımız insanimiz kendi şehrine kendi memleketlerine bunu yapıyorsa evet bence deprem değil taş yağmasa iyi daha 3 ay olmuş deprem geçeli Malatya'daki insanlar kira derdinde kiralar 7000 8000 12000 gordum ya oturulacak gibi olmayan evler 7000 kira asgeri ücretli nerden getirsin emekli olan nasıl versin gerçi emekliye ev yok memur şart Malatya'daki emekliler dışarıda kaldı bu kadar acımasızlık olur ve insanların paraya ihtiyacı olduğu bir zamanda çok zor durumda olan dışarıda kalan ev bulamayan Malatya'da insan çok hiçmi acıma kalmamış Malatya insanında şuan Trabzonda kaliyorum burada ev sahibim ben yokken alışveriş yapıp eve koyan insanlar depremzedeyiz diye çabalayan elinden geleni yapan insanlar Trabzonda depremzedelere yapılan iyiliklere şahit oldum ve ağlamamak için zor tuttum kendimi fakat bizim depremi yaşadığımız insanlar nasıl bunu yapıyor çok üzücü nasıl bir kötülük böyle devam ederse inşallah böyleleri yüzünden Malatya'da bir deprem daha yaşanmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı Mücadele. (1 yıl önce)
    Depremde iki evim gitti. Düşünüyorumda evim gitmeseydi mutlaka birisini dayalı döşeli şekilde eşyalarını bozmadan en fazla 3-4 bin liraya kiraya depremzedeye verirdim. Paranın elbette önemi var bedava verin demiyoruz ama depremin ilk gününü hatırlayın fırınların önünde ekmek bekleyen mercedeslileri unutmadım su için saatlerce bekleyen milyonluk insanlarında unutmadik işte bu insanlar.o yaşadıklarından en ufak bir ders almamışlar. Ben bugün markete her girdiğimde şükrediyorum her şu içtigimde ve aklıma esince rahatça gidip ekmek alabildiğimde o günler aklıma gelmekte. Keşke evim ağır hasarlı.olmasaydi vereceğim maks rakam 4 bin lira olurdu ki 4 bin lira bile çok. Bu allahsız kitapsız insanlar hiç utanmalari yok mu 8-10 bin yazıyor yazık günah değil mi ya ? Bu devletin denetim kurumu nerede kardeşim ? Bu insanlar idam edilmeyi bile hak ediyor kimse kusura bakmasın suç yonetenlerde gelip de burada katı kurallar koysana depremzedeyi fiyat artışlarına karşı koruyun ?Malatya gibi bir şehirde uçan kuş bile asgari ücretle çalışırken 8-10 bin lira kira nasıl versin ? Bu adam çoluk çocuğuna ne yedirecek. Nerede bu kanun nerede bu adalet. Rezalet rezalet rezalet !!!!
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Muhammed Ali (1 yıl önce)
    Tamam da Fahri Kayahan'da da fiyatlar fazla. Ben bu kadar büyük bir artış beklemiyordum. Malatyada sıradan hasarsız evlere bile fahiş fiyatlar koyuyorlar çok lüksmüş gibi. O evleri nasıl satın alacak insanlar acaba? Çarşı da zaten başka yere yapılmalı ama bunun konuyla alakası yok. Asıl konu bu vicdandılar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Bu açgözlü haysiyet yoksunu karaktersizler yüzünden yemin ederim helak olacağız şimdiye kadar yaşadıklarımız yanında az kalacak devam edin böyle Allahsızlar...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Malatyada bazı kişiler ve bazı esnaflar deprem yeterli ders çıkarmamışlar. Depremi yaşayan depremi yaşayanları tabiri caizse kazıklıyor. Fırsatçılık yapıyorlar. Yazık. Malatyada en kral dairenin kirası 5 bin Lirayı geçmez. Ama adam 10-15 bin Lira istiyor. Depremden önce de özellikle sebze hali esnafı ve bazı esnaf çevresi Malatyaya yakışmıyordu. Onlar hala bildiklerine devam ediyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Fahri Kayahan da daireler 15-16 bin olmuş kirası
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet Malatya (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi artık orada oturabilen bulabilirse
    %72
    %28
    Yanıtla
  • baba (1 yıl önce)
    Jet uçağı, yolcu uçağı, tersaneler, cip fabrikaları kurulsun. Amerikaya kadar otoban yapılsın
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)baba isimli kullanıcı yorumuna
    Amerika az olur uzaya otoban yapılsın.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Fasfakir (1 yıl önce)
    Malatya da gayrimenkul sahipleri kafayı yemişler. Tek tek ifşa edecem bakın şimdi Kapalı çarşıda zemin katta 6 ay önce yıllık 20bin tl olan dükkana şuanda 200bin tl kira istiyor vicdansız dükkan sahibi. Kernek parkı girişinde yeni binanın altındaki dükkanın yıllık kirası 1milyon 250bin tl. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Hiç utanmıyorsunuz o kiraları isterken vicdansızlar, esnaf ne satacakta size o kiraları verecek fırsatçılar. Allah sizi bildiği gibi yapsın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yazın abi yazın hepsini.. kim nerde fırsatçılık yapıyor ise buraya yazın. yazın ki oradan alışveriş yapmayalım selam vermeyelim hainlere
    %100
    %0
    Yanıtla
  • baba (1 yıl önce)
    Çarşının yerinde aynen yapılması, dönüşüm olmaz. Ancak bazılarını memnun eder, Malatya o rezil çarşısı ile devam eder. Yeşil alansız, otoparksız, keşmekeş. Adam gibi çarşı için kamulaştırma şarttır. Bir çarşıda başka bir yere yapılmalıdır. En az iki çarşı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Vijdansız,merhametsizler.sizde hiçmi Allah korkusu yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Düşene vurmak malatyanın işi düşmeye gör yaşadım gördüm deprem niye oldu diye sormayın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Şeytan bile şapka çıkarıyor ders almak için malatya ya geliyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    o değilde malatyaya kızılayın kurduğu fabrika vardı. burada konteynerler.. çadırlar. üretilecektti ne oldu üretiliyormu merak ediyorum. içinde malatyanın da olduğu deprem bölgelerinde seçim de kullanılsın diye düzcede üretilen konteynerler deprem bölgelerine gönderiliyor.. malatya ya kurulan kızılay fabrikasında acaba ne üretiliyor..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet M. (1 yıl önce)
    Yüksek fiyatlı kiraları alıp nasıl çoluk çocuklarına rahatça yedirebiliyorlar anlamış değilim. Daha dün felaketin başında hayatta kaldığımız için şükrederken bugün sağlam kalan evleri fırsata çevirmek düşündürücü. Emekli maaşı ve asgari ücreti belli bir memleketin 5 bin, 6 bin 7 bin... kira ödetmek hangi vicdana sığar? Çoluğunun çocuğunun boğazından kıstıkça kıstırtan, zorda kalmış dışarıda kalmış kişilere başlarını sokacak bir yuvayı bile çok görüyorlar. Mal mülk sahibi olmuşlar ama vicdan olarak engelli kalmışlar. Taşıma şirketleri de dahil.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Üç bin TL kira veriyorum ev sahibi anası danası kapıma dayandı ya sekiz bin ver yada evi boşalt diyor.Karakola gittim şikayet etmeye oradaki polis serbest piyasa yapacak birşey yok diyor
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Elaziglilar tokilerdeki evleri 1000 tl ve en fazla 2500 tl kiraya verdiklerinde Malatyalilar onlara vicdansız dediler.Ancak Malatyalilar 2500 tl.likkirayi 9000 tl.ye cikarinca acaba Elaziglilara onlara ne diyordur?????
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Boş laf. Elazig’da da kiralar Malatya ile benzer. İlk hafta 5 bine ev bulduk. 3 saate geliyoruz dedik. Anlaştık. 1 saat sonra aradık,ulaşamadık. 5 gün sonra başka isimle 7500’e ilana koymuştu. Aynı tas aynı hamam. Haa esnafı Malatya esnafından iyidir. O ayrı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (1 yıl önce)
    Bakın her yerde olduğu gibi Malatya'da fırsatçılık yapmış kabul ediyorum. Malatya'nın yarısından fazlası dışarıdan gelenler. Malatya konumu itibariyle göç almaya çok müsait bir kent ve geçmişte buraya gelen yabancılar buraya uyum sağlarlardı. Bu sağanak gibi olmayan göçler güzel de oldu Malatya'ya uyum sağlayıp hem Malatya'ya güzel bir şey kattılar hem de Malatya'lı oldular ama zannedersem 50 li 60 lı ve daha sonraki yıllarda şehre çok avare-arıza insanlar da geldi (bu insanların bir kısmı yakın şehirlerden bir kısmı da Malatya'nın kendi ilçe ve köylerinden onlar da kendini biliyor) ve burada esnaf oldular kimileri ve yaşam biçimini buraya da taşıdılar. Ben küçükken bu tür insanların arızalarına iğrenerek çok şahit olmuşumdur. Malatya'nın yerlisi çok değerlidir. Yerlisi derken merkez ve merkeze yakın yerleri kastediyorum. Bunların en önemli bir kısmı göç ettiler. Her neyse ben de bu durumdan ellbette içlerinde Malatya'lı esnaf da var ama şunu unutmayalım ki Malatya dışından gelip Malatya'lı olmayı başaramamış bir sürü var ve onlar kendini biliyor. Ya kendinize çeki düzen verin ya da gelecek daha büyük depremlerde ağlayıp sızlamayın. Geçmişte Malatya'ya gelmiş kişiler hoşgeldiniz. (Büyük ihtimalle bir kaç yüz yıl önce biz de Malatya'ya göç ettik) ama keşke hoş kalabilseydiniz...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hasan44 (1 yıl önce)Suat isimli kullanıcı yorumuna
    Yeşilyurtlar mı iyi esnaf :) Yoksa Battalgazi yerlileri mi :) Gelenler esnafliğı bunlardan öğrendi. Valla bizim insanımız hep böyleydi. Köylüsü de sehirlisi de. Boşuna laf üretmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (1 yıl önce)
    Bir de 'Malatyayı terk etmeyin' diyorlar. Ev kiraları uçmuş. Çadırda da ne kadar yaşanır ki. Banyo yok, tuvalet yok, mutfak yok, kışın soğuktan durulmuyor, yazın sıcaktan durulmuyor. Tıkış tıkış yaşa yaşayabilirsen, bu durumun ne kadar süreceği de belli değil.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Malatya çarşı dayanışma grubu Malatya çarşının yerinde dönüşümü ve hak kaybının olmaması için yarın Çarşamba günü 13.30 da yeni cami önünde toplanacaktır desteklerinizi bekliyoruz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • REİS SEVDALISI (1 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    tam seçim öncesi bu yaptığınız bilerek anarşiklik çıkarmaktır. devletimiz ne gerekiyorsa yapacak, sizin aklınıza ihtiyacı yok. siz ortalığı karıştırmak için bahane arıyorsunuz. sizi kışkırtan kim hele onu söyleyin önce. vallahi sizin derdiniz reisle, hükümetle.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Oranın yolları geniş yapılmalı. Bazı dükkanlar başka alanlara aktarılmalı. Yerinde dönüşüm şehir içinde olmaz. Şehrin içinde mesken de olmamalı. Söğütlü Camii diye bir cami varmış. Haberimiz yoktu. Oranın etrafı park olmalı. Akpınar yolu iki gidiş iki geliş olmalı. Fuzuli aynı şekilde. İnönü caddesi de genişletilmeli. Bunlar esnaf için de iyi olacak şeyler. Şehir belli ki Altay Kışlasına doğru kayacak. Oralarda dükkanlar yapilmali. 100 bin kişilik meskenler yapılmalı. Şehir bu şekilde ikiye ayrılmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ombazz (1 yıl önce)
    Malatya halkı biraz daha mı fırsatçı çikti acaba?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatan Daş (1 yıl önce)Ombazz isimli kullanıcı yorumuna
    Normal zamanda da farklı değillerdiki zaten. Pandemiden önce 400 TL ye aldığım yağlıboyayı 4 kat fiyata sattılar. Yeni gelen mal değil deponun dibinden toz toprak içinden aldı getirdi. Utanmadan Allah ım biz ne günah işledik derler. Beter olsun böyle şeref ve fırsat düşkünleri. Allah ağır hasarlı diye kapı pencere parke musluk petek söküp hyrdacılara satanların bir toki bir de arsama ev umudu yaşayanların binaları inşallah az ve orta hasarlıya dönüşür de hin ve hainlikleri yüzlerine bulaşır. Rezil olur o zarar verdikleri binalara muhtaç olurlar inşallah. Ağır hasardan yatan dask paralarını da iade ederler faizleri ile.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sade kirami bizim malatyanin insalari firsatci ben depremde 49gün disarlarda kaldım şehbayram da Rabia parkında ateş yakarak kar yağarken sabaha kadar ekmek bulamadık şu zaten yoktu i belediyenin evi var parkın içinde oray sular gelirdi alamazdik ama adamı olan arka tarfta camdan golilerle araçlarına koyar giderdi zaten Malatya son pandemiyle birlikte çok haram yemeye başladi bir malın kar kısmını geçip 3katina satmalar aslında millet olarak hak ettik bu başımiza gelenleri deprem zamanı rabiparkinin orda saat heykeli var orada bir manav dükkani ağır hasarlı yıkılacak yani belediden izin alındığı dedi milletimizi Z mağdur icerdekileri dışarı alalım milletimize uygun verelim insanlar alsın çıkardılar ilk 2gun 20tl ye satılanlar 1hafta sonra 35tl 49tl gittide gitti milleti dusunme bitti fırsata döndü belediyede denetlemiyor valilik polisler de kimkimr dumduma sahipsiz Malatya ben Samsun'a geldim herşey yarı fiyatinda
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Evet katılıyorum ben de deprem sonrasi Samsun da 70 gün kadar kaldım Malatya ya yeni geldim Fiyatlar birçok üründe en az yüzde 30- 40 daha ucuz.Ciftlik caddesi üzerinde hatırı sayılır bir tatlicidan bayram tatlısını 100 TL den aldım. Arkadasim, temiz 3+1 evi hem de esyali 6500 e tutmus.Bizim burda bos evler sanirim o fiyattan basliyor. Yerleşmeyi bile düşündüm ama toprağını terkedemedim. Fahis fiyat uygulayan yerlerden uzak durmak lazım ancak belki öyle akıllanırlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye kültür daire başkanı da belediye aracı ile bahçe evine erzak tasitiyordu. Seksen yaşında insanlarda kuyruklarda bekliyordu geldiğimiz durum bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KARTAL (1 yıl önce)
    Çünkü namussuz şeref yoksunu çok
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Seçim (1 yıl önce)
    Seçimden sonra olursa artış %25 olacakmış, seçimden öncesine karışmıyorlarmış. Komedi desen değil, melodram hiç değil. Yersen…
    %88
    %12
    Yanıtla
  • aşkım_44 (1 yıl önce)
    gayet normal burası malatya. saolsunlar garibanı düşünüyorlar para olunca ne din derler ne iman derler ne allah korkusu derler nede bu malın mülkün sahibi allahttır allah acaba bir daha elimizde alırmı demek yok.. ve dua almak yok hep ah alma ve bedua alma .. acımasız ev sahipleri inşallah kiracı durumuna düşerler garibanı düşünen ve insaflı ev sahiplerinede allah daha çok versin inşallah..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)
    Allah mecbur kalıp o evleri tutanın yardımcısı olsun deprem oldu ama biz hala akillanmadik ve hala fırsatçılık yapıyoruz nasıl bir insan olduk biz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veli (1 yıl önce)
    Bizi bu firsatcilarin eline dusurunler utansin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • New malatya (1 yıl önce)
    Fırsatçılıkta yine yerimizi kimseye bırakmadık çok şükür. Böyle bir zamanda tamamı yıkılmış hiç ev kalmamış Hatay’da bile bizim kadar fırsatçılık yapmıyorlar. Toplumda Allah korkusu kalmamış.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Depem maduru (1 yıl önce)
    Emekli maaşımızdan daha fazla kiralar isteyen vicdansızlar var malesef buna müdahale edilmeyecekmi edilmeyecekse istenen kirayı devlet karşılasın o zaman (hala kira yardımı alamadık iki aydır) maduruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Malatya Malatya bulunmaz eşin. Fırsatçılıkta bulunmaz eşin. Malatya’da herkes esnaf. Esnaf kültürü ve sonucu. Olan bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selo (1 yıl önce)
    Malatya esnafının ve ev sahiplerinin çoğundan iğrenmişim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battalgazili (1 yıl önce)
    Malatyalı olmak bir ayrıcalık gibiydi. Misafirperverliğiyle, cömertliğiyle, yardımseverliğiyle... ama bunların hepsi depremle birlikte enkazın altında kaldı. İşgüzarlık, fırsatçılık, hainlik, hasütlük )Malatya tabiriyle) , ne kadar olumsuzluk varsa insanlar ortaya döktü. Başka illerdeki insanların depremzedelere olan tavırlarını duyuyoruz, bilmiyorlar ki ne yapsınlar, kira almayanlar, para verenler vs vs. Ya biz? Gurur duyduğumuz şehrimizin insanı?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Oktay (1 yıl önce)
    Devletin var kontrol mu var?artışı yapanlara gel buraya diyen mi var?artış yapsada çıkmayın artış ta makul olmadığı sürece yapmayın. Çıkarcı namussuzlara inat
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatya halkı (1 yıl önce)
    Malatya halkı kim iktidar ise ondan yana olan sözde maneviyatı güçlü ya ondandır
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Islah Etsin görmedilermi Her Malikinin Cenab-ı Hak Olduğunu Demekki Rabbimiz Cellecelaluhu gözlerini kör kulaklarını sağır etmiş ders almamışlar İbret almamışlar vicdansızlar mezaramı götüreceksiniz kim ne götürmüşki sizde götüresiniz kefenin Çebi yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kasım ayında İstanbul'da 6 bin lira olan kira şimdi 14 bin. Ankara'da 3 bin lira olan kira şimdi 9 bin. Devletin kira desteğini duyan bütün ülke gereken hassasiyeti gösterdi. Bizim büyükşehirlerde kirasını ödeyemediğimiz evlerde şimdi sınırı elini kolunu sallayarak geçenler oturuyor. Gönderim on milyon mülteciyi. Ev sahibi aidat ödememek için nasıl ucuza ev verir. Bir adamın elli evi var diğerinin bir fakat aynı emlak vergisini ödüyor. Evi yatırım aracı olmaktan çıkartın.
    %100
    %0
    Yanıtla