SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Yakında Başlayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:50:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, 2015 yılında gerçekleştirilen ve 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Malatya’da yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Malatya Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nde implant uygulamasına yakın bir tarihte başlanacağını müjdesini verdi. Ataseven, “Daha önce Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet veren hastanemiz kısa süre önce Ağız Diş Sağlığı Hastanesi olarak hizmet sunmaya başladı. Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nde ameliyat gereken özellikle engelli olan vatandaşlara çok kaliteli hizmetler sunuluyor. İmplant gibi işlemleri bu hastanemizde daha güvenli bir şekilde yapmış olacağız. Ağız Diş Sağlığı Hastanesi Laboratuvarı ile ilgili olarak arkadaşımız çalışmalarını sürdürüyor, yakın zamanda faaliyete geçireceğiz. Genel sekreterliğimize bağlı 8 devlet hastanesi var. Bununla beraber bir de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz bulunmaktadır. İlimizde 4 bin 720 personelle hizmet veriyoruz. Personelimizin yaklaşık 3 bin 650 civarı kadrolu personel, geri kalan personel ise hizmet alımıyla kurumlarımızda görev yapıyor. Çalışmalarımız sonucunda 2016 yılı içerisinde bu hizmet alım personel sayısını da artırmayı planlıyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın talimatlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Devlet Hastanesi’nde düzenleme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Hilmi Ataseven, daha kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Ekim ayı sonu itibariyle 242 tane koroner anjiyografi yaptıklarını söyleyen Hilmi Ataseven, bu sayının önemli bir sayı olduğunu çünkü bölümün yeni açıldığını ve bu sayının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Doç. Dr. Hilmi Ataseven, “Umarım bundan sonra da bu kalp koroner anjiyo hizmetinde de önemli bir artış sağlanır. Anjiyografi ile ilgili replik anjiyografi dediğimiz beraberinde girişimsel radyoloji olarak adlandırılan, beyin anjiyosu da diyebileceğimiz faaliyetlerimize de çok yakında başlamak istiyoruz. Bununla ilgili olarak hem altyapı çalışmalarımız hem ekipman olarak, hem fiziksel olarak hem de arkadaşlarımızın eğitimlerini sağlayarak faaliyete başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde bir İnme Merkezi kurmayı planladıklarını dile getiren Ataseven, edinilen verilere göre Malatya'da her gün 5-6 kişinin inme hastalığına maruz kaldığını söyledi. Ataseven, “Yüzde 70 hastadan 5 veya 6 hastanın 4’ü ya da 5’i damar tıkanıklığına bağlı olarak rahatsızlanmakta, kalan kısmı da beyin kanaması geçirmekte. Şu an güncel tedavi de aynı kalp ve damar hastalıklarında olduğu gibi yapılıyor. Yani anjiyografi yapılıp, kalp damarlarındaki tıkanıklık balon patlatma veya stent konarak açılıyor. Tıkalı beyin damarlarının da bu yöntemle açılması sağlanıyor ve hastaların büyük bölümü bu şekilde tedavi ediliyor. Hastaların geri kalan kısmında ise küçük çapta hasarlar kalıyor. Felçli hastalarımıza da bakmamız gerekiyor, ‘bu hastalar da tedavi edilmelidir’ düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle oluşturduğumuz İnme Merkezini geliştirmeye devam ediyoruz. Bu merkezde nöroloji, beyin cerrahi, radyoloji ve acil hekimi bulunmaktadır. Çok önemli bir hizmet olarak faaliyete geçecek bu bölümde hasta acile geldiğinde, bu ekibe anında haber verilecek, ekip hemen hastaya müdahale edecek” şeklinde konuştu.

Palyatif Bakım Merkezi denilen bir birim açmak için çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Doç. Dr. Hilmi Ataseven, fiziksel olarak hastane içerisinde hazırlıkların yapıldığını, bazı tıbbi cihazların ihalesinin tamamlanmasının ardından Palyatif Bakım Merkezi’ni hayata geçirmiş olacaklarını kaydetti. Ataseven, “Kanser hastalarına bakım için geliştirilen Palyatif Bakım Merkezi’ni çok önemsiyoruz. Evde bakıma ihtiyacı olan mutlaka evde ailesinin ya da başka bir kişinin desteğine ihtiyaç duyan kişilerin, zaman zaman sağlık merkezine gelmesi, kontrollerini ve bakımlarını yaptırma gerekiyor. Hastalarımız son günlerini daha kaliteli iyi bir şekilde geçirmesini sağlayacak ortamlar oluşturmayı hedefliyoruz. Palyatif Bakım Merkezi, bakıma ihtiyacı olan, son günlerini geçirmek üzere olan vatandaşlara hizmet için planlanan bir yerdir. Bu merkez hem Malatya Devlet Hastanesi'nde hem Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde faaliyete geçecek. Hizmete sunacağımız bu merkezlerde, bakılması mümkün olmayan, profesyonel bir şekilde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı barındırmak ve onların tedavilerini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız