SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Geç Kalınmış Bir Tören"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Futbol Liglerinde, kendi kategorilerinde şampiyon olan takımlarla kupaları, düzenlenen törenle verildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi’nde gerçekleştirilen kupa törenine; Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Faik Demez, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkanı Recep Menevşe, İl Hakem Kurulu Başkanı Akın Kaan Öz, TFFHGD Malatya Şube Başkanı Mutlu Dalbudak, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ve Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, TÜFAD Başkanı Nihat Bayındır, MASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, amatör kulüplerin başkan, idareci ve antrenörleri katıldı.

Kupa töreninde konuşan Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, MASKF olarak Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla amatör liglerde kendi kategorilerinde şampiyon olan takımlara kupalarını takdim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özdemir, yoğun bir katılımla kupa törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Çok geç kalınmış bir tören. Bu yıl için söylemiyorum. Geçmişte de bunu çok arzu etmemize rağmen kupa törenini yapamamıştık. İnşallah bu sezondan itibaren lig bitiminden hemen sonra kulüplerimize kupalarını takdim edeceğiz. Bu seneki kupa törenimizde Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın çok büyük katkısı var. Her zaman Malatya amatörüne hizmeti kendisine şiar edinmiş bir isim. Ekibiyle birlikte amatör kulüplerimize çok büyük hizmetler veriyor. Kendisine Malatya amatörüne verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya’nın son yıllarda tesis noktasında büyük bir atılım içerisinde olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Yeşiltepe’de iki sahamızın yapım çalışmaları sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan hizmet binasının yanı sıra bir sentetik saha da hizmete girecek. Şeker Fabrikası arazisi içerisinde Gençlik Merkezimiz faaliyete geçecek. İlyas Mahallesi’nde ve Tecde Mahallesi’nde kapalı spor salonlarımız yapılıyor. Battalgazi İlçesi’nde çok güzel bir spor salonu yapıldı. Tabi en büyük yatırım olan Arena Stadı’nın da yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İnşallah çok kısa bir zaman sonra bu tesisler Malatya amatörüne kazandırılacak” diye konuştu.

DAHA FAZLA KULÜBÜMÜZ AÇILSIN, DAHA FAZLA HİZMET VERELİM

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise, Malatya amatöründe uzun yıllar spor yaptığını anımsatarak, “Malatya amatöründe idarecilik, yöneticilik, antrenörlük yaptık. Sorunlarınızı çok iyi biliyoruz. Sorunların bir kısmı idari bir kısmı hukuki yönden bir kısmı da finansal yönden çözüm bekliyordu. Türkiye’nin değişimiyle birlikte hem tesisleşme hem hukuksal hem de birçok açıdan devrimler oldu. Bizi eskiden spor salonlarından kovarlardı. Şimdi bizde ne kadar kulübümüz, ne kadar sporcumuz, ne kadar insanımız varsa salonlara davet ediyoruz. “Bu sporcular gitsin, bu kulüpler gitsin de işimiz bitsin zihniyetinden” daha fazla kulübümüz açılsın, daha fazla hizmet verelim noktasına geldik. Düşünce açısından büyük bir devrim oldu” şeklinde konuştu.

120 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI

Malatya’da tesisleşme adına büyük yatırımların yapıldığını kaydeden Fındıklı, şunları ifade etti: “Malatya’da tesisleşme açısından 120 milyon TL’lik bir yatımı almış bulunuyoruz. En büyük proje stat olmak üzere, diğer saha ve spor salonlarımızı yapıyoruz. Yeşiltepe’de 3 tane sahayı devreye sokacağız. Biz bunu 2 sene önce yapacaktık. Bir serzeniş diyebilirsiniz ama belediyemiz bizi oyaladı. Çünkü birlikte yapmaya karar verdik. birlikte yürüyelim dedik. Yine de soyunma odalarımızı üstlenmiş oldular. Diğer 2 sahamızın finansal sorunlarını çözdük. Bu yıl içerisinde bitireceğiz. Bu amatör futbola büyük katkı sunacak. 2 sahamız bitince şuan hizmet veren sahamızı da bakıma alacağız. Bu anlamda Yeşiltepe Kompleksinde 3 sahamız amatöre hizmet verecek. Bunun dışında benim düşündüğüm birkaç proje var. Sayın Valimizle de bu projeleri paylaştık. Melekbaba Mahallesi’nde bir proje düşünüyoruz. Yakınca’da spor salonu yaptığımız yerin yanına bir saha düşünüyoruz. Emeklerinize ve ellerinize sağlık. Gençlere hizmet etmek için var gücünüzle çalışıyorsunuz. Yaptığınız iş takdire şayandır. Sizin gibi değerli başkanlarımızın kurdukları kulüpler, gençlerimize hizmet ediyor. Bizde bu anlamda Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman sizlerin yanındayız.”

BU GÜZEL TABLONUN DEVAMINI DİLİYORUZ

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise, MASKF Başkanı Syefullah Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Malatya amatöründe güzel bir tabloyu hep beraber yaşadıklarını ifade eden Eserdi, “Başkanımız önce bizi bir araya getirdi. Bir de yıllardır içimizde bir ukde ve eziklik olan bir eksikliği giderdi. Bu anlamda başkanımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu uygulama devam edecektir. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı da desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Biz kendimizi söylemiyoruz. Biz size hizmetle görevliyiz. Biz gece gündüz her zaman yanınızdayız. Sizlerle birlikte olmaktan da zevk duyuyoruz. Görevimiz olduğu için değil sizlere hizmetten zevk aldığımız için yanınızdayız. Sizlere hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

KUPA ALAN TAKIMLAR

Malatya Amatör Futbol Ligleri’nde 2012-2013 sezonunda kupa alan takımlar şöyle:

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi Şampiyonu Tecdespor,

Malatya 2. Amatör Küme Büyükler Ligi Şampiyonu Çatyol Belediyespor,

Malatya 2. Amatör Küme Büyükler Ligi Şampiyonu Kaldırım Gücü,

U-19 1. Küme Ligi Şampiyonu Malatyaspor,

U-19 1. Küme Ligi Şampiyonu Adafı Kartalspor,

U-19 2. Küme Ligi Şampiyonu Karakavakspor,

U-19 2. Küme Ligi Şampiyonu Yeşilyurtspor,

U-19 2. Küme Ligi Şampiyonu Doğanşehir Belediyespor,

U-17 Lig Şampiyonu Karakavakspor,

U-17 Lig Şampiyonu Sanayispor,

U-16 Lig Şampiyonu Malatya Fenerspor,

U-15 Lig Şampiyonu Telekomspor,

U-14 Lig Şampiyonu Adafı Kartalspor,

U-13 Lig Şampiyonu Yeni Malatyaspor,

U-17 Futsal Ligi Şampiyonu Adafı Kartalspor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız