SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Üniversitesi Kış Kampı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:28:18
Çocuk Üniversitesi Kış Kampı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesinin düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2015 Kış Kampı" başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılış programına, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Cafer Mum, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ve İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin sundukları müzik dinletisi ile başlayan etkinlik protokol konuşmaları ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: “Üniversitelerin iki temel görevi vardır. Ülkenin ihtiyacı olan kalifiye insanı yetiştirmek ve araştırma yapmaktır. Ancak bunun yanı sıra özellikle bizim gibi gelişme yolunda olan ülkelerde üniversitelerin başka görevlerinin olduğunu da düşünüyoruz. Bu da üniversitelerin üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleridir. İnönü Üniversitesinde Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Çocuk Üniversitesinin kurulması bu sosyal sorumluluk bilincinden kaynaklanmaktadır. Erişkin öğrenci eğitiminin yanında ülkenin geleceğini oluşturan çocukları da eğitmek, onların bilim insanı ve araştırmacı olmasını, geleceğine yönelik meslek seçimini yapabilme becerisi ve özgüvenini kazandırmaya çalışıyoruz. Ülkemizin daha güçlü bir seviyeye gelebilmesi için bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında iyi bir düzeye gelmemiz lâzımdır. İşte çocuklarımıza çok erken yaşta kazandıracağımız bu vasıflarla ancak bu hedeflere ulaşabiliriz. Düzenlenen kampın çocuklarımıza bu bağlamda faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Malatya’da görev yaptığı süre içerisinde İnönü Çocuk Üniversitesinin birçok etkinliğine katıldığını ve burada çok önemli işlerin yapıldığına şahit olduğunu belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç, üniversite ortamıyla küçük yaştan itibaren buluşma fırsatını yakalayan öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinin daha da arttığını ifade etti.

Başarılı çocukların motivasyonlarını arttırarak, yeteneklerinin kendileri ve aileleri tarafından fark edilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, “Çocuk Üniversitesi olarak düzenlediğimiz etkinlikler ile hedefimiz, öğrencilerimizin erken yaşlarda üniversite ortamı ve akademik yaşam ile tanışmalarına imkân sağlamaktır. Etkinliğimizde birçok farklı konuda teorik ve uygulamalı derslere yer vererek, çocukların gelecekte kendilerine uygun alanı seçmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

26-30 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte öğrencilerin, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı etkinliklere katılacakları öğrenildi. Etkinliğe Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından farklı okullardan seçilen 100 öğrenci katılıyor.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız