SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cevdet Bey Uçamadı!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:15:56
Cevdet Bey Uçamadı!.
A- A+ PAYLAŞ

1990'llı yılların ikinci yarısında Malatya'da Vali Yardımcısı olarak görev yapan Tokat Valisi Cevdet Can, yamaç paraşütü ile tandem uçuşu yaparken kalkış yapamadan düştü. Vali Can, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. 

Turhal Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, Turhal Belediyesi ve Şenyurt Belediyesi önderliğinde Turhal Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü “XC Open 2014 Mesafe Yarışması” başladı. Programın açılışına Tokat Valisi Cevdet Can, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Turhal Kaymakamı Yunus Fatif Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ile Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, THK Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız ile çok sayıda davetli katıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından Vali Cevdet Can ile Tokat Milletvekili Zeyid Aslan yamaç paraşütü ile atlamaya karar verdi. 

Vali Cevdet Can oğlu Bekir Can’ın tandem uçuşunun arından yamaç paraşütü ile ilk deneyimini yaşamak istedi. Yamaç paraşütü eğitmeni Alim Yıldırım’ın kısa bir bilgilendirmesinden sonra Vali Can, tandem uçuşu için kıyafetini giydi. Basın mensuplarına heyecanlı olduğunu ve ilk defa yamaç paraşütü ile atlayış yapacağını ifade eden Vali Can, bu güzelliklerin tatmayınca anlaşılmayacağını ve tanıtıma katlı sağlamayı arzu ettiklerini kaydetti. 

Daha sonra yamaç paraşütü ile uçuşu geçmek için eğitmenle birlikte koşan Vali Can, havalandığı sırada koşmayı bırakarak uçuş koltuğuna oturduğu anda paraşüt tekrar alçaldı. Bu sırada Vali Can ve arkasındaki uçuş eğitmeni Alim Yıldırım’la birlikte dengesini kaybederek yerde yuvarlandı. Kalkış yapamadan yere yan yatan Vali Can’a korumaları ve uçuş ekibindekiler yardım etti. Pantolonun dizinde ve gömleğinin kolunda yırtıklar oluşan Vali Can, kazayı hafif yaralı olarak atlattı. 

Vali Can’ı cesaretinden dolayı alkışlayan yamaç paraşütçüler “Bir daha bir daha” diyerek tezahürat yaptı. AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise atlayış yapmaktan vazgeçti.

“XC Open 2014 Mesafe Yarışması” 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız