SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Canlı Bomba Emaresi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:27
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrasında 3 günlük yas ilan edildiğini açıklayarak, bütün siyasi partilerin teröre karşı ortak bir tavır sergilemesini istedi. Davutoğlu, yaşanan olay çerçevesinde MHP Lideri Bahçeli ve CHP Lideri ile Kılıçdaroğlu ile bir görüşme planladığını açıkladı. 

Ankara’da bazı STK’lar tarafından düzenlenen emek, barış ve demokrasi mitingi öncesinde toplanma alanı olan Ankara Garı önünde yaşanan patlamaya ilişkin Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

“3 GÜNLÜK YAS İLAN ETME KARARI ALDIK”

“Bu saldırı tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir, bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır” ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin ateş çemberi içinde istikrarını korumayı başaran, demokrasisi ile istikrarını bütünleştiren örnek bir ülke olduğunu kaydederek, “Bu saldırı ile ülkemizin itibarına, huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Eminim bugün ülkemizin her yanında normal bir gün yaşayan bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir. Bu saldırının acısını hissetmeyen, bu saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hüznünü yüreğinde hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bir kez daha sandıklara giderken, bir kez daha halkımıza iradesini sorma hazırlığındayken böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi, doğrudan demokrasiyi ve demokratik hak ve özgürlükleri hedef edinmiştir” dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine taziyelerini sunan Davutoğlu, “Bu çerçevede bugün aldığımız karar ile Sayın cumhurbaşkanımızla istişare ederek, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 günlük yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun, terör hangi kesimden gelmiş olursa olsun, kimi mağdur etmiş olursa olsun hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağımıza inanıyorum. Bugünler zor süreçlerden geçilen günler, her zamankinden birliğe, beraberliğe ihtiyaç hissettiğimiz günler” diye konuştu.

“İKİ CANLI BOMBA TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNE DAİR ÇOK KUVVETLİ EMARELER OLUŞMUŞ DURUMDA”

Bugün maalesef Ankara’da siyasi görüşleri ne olursa olsun, kimi destekliyor olursa olsunlar, gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanan vatandaşlarımıza yönelik saldırıda 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. 62 tanesi olay yerinde, 24 tanesi ağır yaralı olarak hastanede vefat etmiş vatandaşımız var. Ayakta tedavi görenler hariç 186 yaralımız var. Sağlık Bakanımız, Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız olayların seyri ile ilgili detaylı bilgi verdiler. Daha sonrada elde edilen bulgularla bu saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda. Hükümetimiz, milletimiz, devletimiz adına teröre karşı omuz omuza bir arada olma çağrısında bulunuyoruz. Bu tür durumlarda geçmişte olduğu gibi tam bir dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha gösterme vaktidir. Hükümetimizin ve ilgili bütün birimlerimizin bugün de, dün de, yarın da terör saldırıları karşısında etkin şekilde mücadele etme kararlılığında olduğumuz konusunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Geçmişte Diyarbakır’da, Suruç’ta, Reyhanlı saldırılarının sorumluları yakalanmış ve adalete teslim edilmiştir. Şundan emin olunuz ki, bu saldırı kimin tarafından yapılmışsa, arkalarında hangi gizli odaklar bu desteği sağlamışlarsa hepsi ortaya çıkartılacak, hak ettikleri şekilde cezalandırılıp hukuka teslim edilecektir. Bugünlerde her türlü provokasyona, tahrike karşı, tahrik, intikam dili kullananlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın günleridir. Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun, hangi etnik veya mezhebi kökenden gelerek hangi düşünceyi benimsemiş olursanız olun gelin hep beraber teröre karşı omuz omuza verelim, Bizden en farklı düşünenlere karşı her zamankinden daha fazla hoşgörülü, onlarla birlikte ortak ülkenin kaderini paylaşan eşit kaderdaşlar olduğunu dünyaya gösterelim. Bu gün ilan ettiğimiz yasın, 78 milyonun ortak hissiyatının tercümanı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU İLE TEKRAR GÖRÜŞMEYİ PLANLIYORUM”

Siyasi parti liderlerine de bir çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Terörü yapana göre değerlendirmeyelim, terörü mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur, onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır, onlara karşı da omuz omuza duralım. 20 Temmuz Suruç saldırısından bu yana her tür terör olayının tehdidini hep beraber yaşadık. O zaman yaptığım çağrı ile vurguladığım daveti tekrar ediyorum, teröre karşı ortak bir tavırda, çağrıda buluşalım. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile bu çerçevede tekrar görüşmeyi planlıyorum. Bütün siyasi liderlerin özellikle teröre karşı olan tutumda birleşmeleri önem taşıyor. Bugün de bazı açıklamalarda gördüğümüz gibi terörün bir kısmını meşru, neredeyse olması gereken veya olduğu zaman masum gösterilmesi gereken bir terör kategorisine koyup, terörün bir başka kısmının daha verileri ortada yokken halkı tahrike yönelik açıklamalar yapmak, Türkiye’de demokrasinin halkımızın talepleri karşısında intikam dili konuşmak kimseye yakışmaz. Gün bir araya gelme, konuşma, ortak tehdide karşı ortak bir bilinçle hareket etme günüdür. Bu çerçevede siyasi parti liderlerine AK Parti Genel Başkanı olarak hitap etmiyorum, bildiğiniz gibi şuanda bir AK Parti hükümeti iş başında değil. Anayasal zorunlulukla ülkeyi seçime götürmek için görev almış bir Bakanlar Kurulu söz konusu. Böylesi zor şartlarda bu ağır sorumluluğu üstlenmiş Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bütün siyasi partilere, tam da bugün demokrasimizi, ülkemizi, halkımızı korumanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu çerçevede bütün siyasi parti liderlerinin söylemlerine, üsluplarına dikkat etmeleri, tahriklerden uzak durmaları, toplumda katlanacak artacak intikam söylemlerine kapılmamaları konusunda çağrıda bulunmayı bir gereklilik olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’NDA MEDYAYA ÇAĞRI

Terör odaklarının kendi propagandalarını yapabilmek ve ülkede panik havası estirebilmek için birçok görüntüyü internet ortamında ortaya atabileceklerine dikkat çeken Davutoğlu, “Bu terör niyetlerine, propaganda faaliyetlerine karşı medya duyarlılığı, toplumsal duyarlılık içinde bunlara karşı ortak tavır alalım, terör odaklarının oyunlarına alet olacak haberlerden kaçınmaya özen gösterelim” açıklamasında bulundu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Bütün uluslararası toplumu Türkiye ile dayanışmaya davet eden Davutoğlu, “Bugün gerek doğrudan arayarak, gerekse yaptıkları açıklamalarla Türkiye’ye destek veren, taziye mesajı yayınlayan devlet adamlarına, ülkelere teşekkürü ülkem adına bir borç biliyorum. Gün uluslararası toplumun da teröre karşı dayanışma günüdür. Terör ister DEAŞ, ister PKK, ister El Kaide, ister DHKP-C formu ile gelmiş olsun, hepsi teröristtir, hepsi insanlık suçu işlemektedir, hepsine karşı ortak tavır sergilemek hepimiz için bir zorunluluktur. Bu yaşadığımız acı olay halkımızın birlik ve beraberliğinin tahkim edilmesine, ülkemizin geleceği konusunda ortak kader inancımızın yaygınlaşmasına ve omuz omuza vermemize ve gelecekle ilgili olarak terörden azade bir Türkiye, terörden azade bir Ortadoğu, terörden azade bir dünya kurmamıza vesile olur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız