SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Sohbetleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:10:23
Çanakkale Sohbetleri
A- A+ PAYLAŞ

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyenlerini Malatyalılara anlattı.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Çanakkale ruhunu Doğu'dan Batı'ya Kuzey'den Güney'e tüm Türkiye'ye yayan AnadoluJet'in özel tarih projesi “AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri” 35'inci ve final söyleşisini ilimizde gerçekleştirdi.

Söyleşi öncesi açış konuşmasını THY Malatya Satış Müdürü Hasan Özgül gerçekleştirdi. Konuşmasında desteklerinden dolayı başta Vali Kamçı olmak üzere tüm destekçilere ve katılımlarından dolayı izleyicilere teşekkür etti.

Vali Kamçı’ da yaptığı konuşmada; “Bu yıl, Vatan ve Bayrak uğruna “anadan, atadan, yardan, evlattan” geçerek şehadet mertebesine ulaşıp turna katarlarınca Hakka yürüyen bir kutlu neslin, tarihe “Çanakkale Geçilmez” diye yazışının 100. Yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.

Katı demir bilekli, ak alınlı yiğit vatan evlatları, iman ve adalet timsali aziz milletimizin şerefini ayakaltı olmaktan kurtarmak için bedenlerini sağanak sağanak yağan ölüme karşı hiç tereddüt göstermeden siper ettiler Çanakkale’de.

Sıradan bir ölüm değildi bu! O Kınalı Kuzular’ ın sonsuzluğa gidişi, yurdu yaşatmak, namusu çiğnetmemek, Yıldızı bağrına basmış Hilalin varlığını idame ettirmek içindi… Ve bir millet hür yaşasın diyeydi maveraya kanatlanışları!

Necip milletimiz unutmamalıdır ki; bir kutlu kıyamın en şerefli adıdır Çanakkale! Allah’a olan teslimiyetin, millete olan sadakatin bayraklaşan simgesidir Çanakkale! Ve mertliğin, cesaretin, asaletin diğer ismidir Mehmetçik! Cenab-ı Allah, o aziz şehitlerimize ve vatan toprağına düşen bütün şehitlerimize cennetin en yüce makamlarını nasip eylesin inşallah!

Bugün burada, Çanakkale Ruhunu anlamak ve Çanakkale Şehitlerini yâd etmek amacıyla düzenlenen müstesna bir programa iştirak etmiş bulunuyoruz. Güzide bir kuruluş olan Anadolu Jet’in Çanakkale 2015 – 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile projelendirdiği “Anadolu Jet’le Çanakkale Sohbetleri” söyleşi programı Malatya’mızda final yapıyor. Ve bu program vesilesiyle ilimiz çok değerli bir ismin bilgisinden istifade etme fırsatı buluyor.

“Tarihi herkese sevdiren adam”, Tarihçi-Yazar Sayın Talha Uğurluel bizlere o şanlı destanı anlatacak. Kendilerini Malatya’da görmekten mutluluk duyduğumu hassaten ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta “Anadolu Jet” olmak üzere, “Çanakkale Valiliği Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi’ne”, destekleri için Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilmi ve irfanıyla bizleri aydınlatacak olan Sayın Talha Uğurluel’e teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından THY Malatya Satış Müdürü Özgül Vali Kamçı’ ya ve Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’ e Uçak Maketi hediye ederek çiçek takdim etti.

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel Katılımcılara, Çanakkale Savaşı'nın destansı hikâyesinin yanı sıra şehitlerimizin, gazilerimizin ve geride kalanların öykülerini anlattı. Konuşma sonrası Uğurluel kaleme almış olduğu kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız