SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Burası Malatya, Çünkü Buranın Sahibi Yok!

Burası Malatya, Çünkü Buranın Sahibi Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şehir içi ulaşım arterlerinin yetersizliği, mevcut ana arterlerin trafik yükünün hafifletilmesi için yeni bağlantılar ve yollar açılması gereğine, bununla ilgili fırsatın büyük bir deprem felaketiyle yaşanan yıkımlar nedeniyle doğmasına karşın, il merkezinin yeniden tasarlanmasındaki 'dar görüşlülük' ve kente karşı sorumsuzluk, yetersizlik yüzünden bunun heba edilmekte olduğu üzüntüyle izleniyor.

İnönü ve Atatürk Caddelerinin, rantı yüksek yerlerde yıkım yapılarak genişletilmesinden çok daha uygun olan, bu caddelere çoğu yıkılmış alanlar nedeniyle paralel yollar açılması iken, depremden bu yana geçen 15 ayda herhangi bir çalışma yapılmıyor. Malatya il merkezindeki trafik sıkışıklığının, İnönü ve Atatürk Caddelerinin tek yönlü yola çevrilmesi, bunun için de her iki ana artere paralel yollar açılması için bir planlama yapılması yerel yöneticilerin ve diğer imar sorumlularının aklına gelmiyor.

Malatya'nın çarşı merkezi de denilen kent merkezinin imar tasarımının, Ankara merkezli bir firmaya verilmesi, bu firmanın kapalı kapılar ardında yaptığı planın ortaya çıkan bölümlerinin ciddi eleştiri ve tepkilerle karşılaşması, buna rağmen yapılan yanlışlarda ısrar edilmesi kent gündeminde yerini korurken, yanlış ve geleceği gözetmeyen, rant ve çıkara dayalı planlama yüzünden, kaçırılan fırsatlardan biri de Fuzuli Caddesi'nin, Yeni Cami yanından İnönü Caddesi alt geçitle aşılıp Çevre Yolu'na bağlanarak, İnönü Caddesi trafiğinin yükünün kısmen azaltılmasının düşünülmedi.

Bu düşünülmediği gibi, rant ve güçlü çevrelerin baskısıyla ve yönlendirmesiyle hazırlandığı anlaşılan, Kuyumcular Adası denilen bölümün inşaatının bölgedeki tüm projelerden önce bitirilme çabası ve acelesi gözlenirken, bu bölgeyle ilgili meydan tartışmaları çıkınca da, Fuzuli Caddesi'nin alt girişinin dahi kapatılması gibi bir şehircilik felaketi girişimi, tepkiler üzerine engellenmişti. (Üstteki görselde yeşil çizgili alanlar, kuyumcuların yerinin muhafazası için Hükümet ve Eski Belediye meydanlarının birleştirilmesi, bunun için de Fuzuli'nin girişinin kapatılması projesini yansıtıyordu)

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yeni Cami ve çevresinin 2019 yılında çekilmiş bir genel görüntüsü.. Fuzuli Caddesi'ni Çevre Yolu'na bağlamanın, hele yaşanan deprem felaketiyle birlikte ortaya çıkan yıkımların yarattığı fırsatla ne kadar kolay yapılabileceği ortadayken, bu mümkün olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • KERNEKLİ (1 hafta önce)
    sahipsiz malatya... sahip çıkacak adam seçmedi malatya buna layıktır bouşuna ağlayıp sızlanmasın kimse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selim malatyalı (1 hafta önce)
    malatyalı???özal döneminden öncesi ve sonrası bugünde dahil olmak üzere o kadar kalitesiz,basiretsiz,beceriksiz yöneticileri başa getirdiki şehir şehirlikten çıktı koskoca bir panayır alanına döndü.deprem bu şehri yeniden imara açtı amma velakin panayırın sağlam haline dönüşeceğe benziyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Drm (1 hafta önce)
    Yeter artık bıktık şu sahipsiz malatya haberlerinden. Bu kadar morali bozuk, kafası karışık, ne istediğini bilmeyen, sürekli ağlayıp sızlayan, dışa kapalı, amaçsız ve başıboş yaşayan bir şehir halkı görmedim.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Meho Ağa (1 hafta önce)
    Hitler Moskova kapılarına dayanınca yol güzergahındaki şehirleri yerle bir etti. Ruslar daha sonra bu şehirlerin yerlerine öyle birer şehir kurdular ki bu şehirlerin trafikleri, yolları, eğitim müesseseleri, yaya yürüme parkuları, yapay nehirleri, park alanları diğer SSCB ülkelerine örnek oldu. Onlar da gelip bu şehirlerden şehircilik dersleri aldılar. Şimdi Malatyayı da güzelleştirmek için benzer projeler geliştirilebilinir. Kimse engel çıkaramaz. Bir insan sahip olduğu emlake esdeğerde mülkü tekrar alıyorsa niye itiraz etsin. Beyler güzel bir Malatyanın yeniden tesisi için lütfen aylarca hatta senelerce düşünün, proje talep edin, hatta uluslararası proje yarışmaları düzenleyin ve örnek olacak bir şehir inşa edip diğer illere göçmüş Malatyalıları tekrar döndürecek güzel projeler geliştirelim. Ben Malatya için proje yarışmaları düzenlendiğini duymadım. Aslında Malatya zaten trafikten kilitlenmişti. Deprem iyi bir şehir inşa edilmesine vesile oldu . Hala seçimi kaybeden belediye başkanının mantığıyla evler eski yerlerine yapılacak derseniz doğru bir mantık kuramazsınız. Dikkat edin bir gömleğin düğmesi bir kere yanlış düğmelenirse bütün düğmeler yanlış düğmelenir ve o yaka bir türlü düzelemez. Benden söylemesi. Meho Ağa söylemedi demeyin.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Yüce Allah hiç akletmez misiniz derken aklın ne büyük bir nimet olduğunu onlarca kez rehber kitabımız da vurgulamış.ama çok sade ve basit şeyleri dahi akletmeyi idrak etmememiz ve hakkını savunacak ve hak arayacak kadar akletmeyi kendine insanın çok görmesi ve ülkemizde ne denli ahlaksız işlerin döndüğünü naçizane ifade etmeye çalışmak bir gereklilik halidir.ne denli sömürülmeye ve hakkı gasp edilmeye daima mahkum bir toplumda sözde hukuk kuralları kişiye göre işleyen bir düzene sahip olduğumuzu teyit etmek mecburiyetliktir.saltanat sürenlerin ülke ekonomisini yerle yeksan ederek toplumun bir ev dahi yapma imkanını gasp edenlere hesap soracak bir adalet olmadığı için her şey çığırından çıkmış durumdadır.konteyner düzmecesine milleti mecbur edenlerin sebep olduğu ekonomik yıkımın yanında talan edilen ülke imkanları için cehennem ateşi var diyeceğimize kalkıp sorunsal sıkıntılı ve yolsuzluk olmasa devlet imkanlarının herkese oldukça iyi evler yapacağını izah etmek basit bir hak talebi değil mi.aklını kiraya vermek kuru odun misali gibi bir hale düşmektir.kurunun yanında yanan yaşa Yüce Allah merhamet etsin.malikanelerde yaşayanların sebep olduğu konteyner kent durumunu idrak edemeyecek birinin yanmaya ihtiyacı da yok.zaten kurumuş odun hali misali.oldukça vasat kusurlarla dolu rezerv alan projesinin sonu ve sonrası hiç iyi olmayacak.dairelerin yaşam kalitesi oldukça vasat.alt yapı sorunu olmayan bölgelere, mevzuat gov tr den bakabilirsiniz, bölge insanına ve iklimine uyumlu.kim diyebilir bölge insanına göre ideal 130-140 m2 büyüklüğünde evler balkonları yazları sıcak geçen bölgeye göre ideal ölçüde yapılıyor.hemen diyecekler konteyner kentten iyidir yok şu dur yok budur.bu daireler bir kere yapılıyor.yolsuzluk ve israf olmasın bakın nasıl yapılıyor.işte basiretsizlerin yönetimde bizim gibi millet olamamış toplumlarda daima ölümü gösterip sıtmaya razı ederler modeli dur durak bilmeden uygulanmaya devam etmektedir.sağlıcakla.unutmayın türk milleti şöyle türk milleti asildir, türk milleti zekidir diyenler ve bu politikayı devam ettirenler...vasat daireler vasat yaşam vasat şehirler vasat toplumlara reva görülen vasat anlayışın ürünü ayarında bütün sosyal çalışmalar bir aldatmacadır.ben dedim oldu anlayışıyla ülke ekonomisinin içine ...... şimdi de babasının vakfiyesinden bağışlıyor edasıyla sosyal projeler yaptıklarını iddia ediyorlar.ama kendilerinin yaşama standartları hayal edecek bir durumumuz dahi yoktur.isteyen uyumaya,sıtmaya razı olsun.her ranta kurban
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (1 hafta önce)
    3 altgeçiti 3 yılda yapan zihniyet,şehri nasıl toparlayacak? 10 yıldır çevre yolu kuzeyden mi geçsin güneyden mi geçsin tartışması yapıldı. Malatya'da işler hızlı yürümüyor maalesef. Yazık!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet gerçek (1 hafta önce)
    Sayın editör,sevgili Malatyalılar;Malatya maalesef hiç bir dönem ortak akılla yönetilmediği için gerek deprem öncesi gerek deprem sonrası bir milim gelişme gösteremedi.Şehirliler kendi hassasiyetlerini köylülüler kendi bildiklerini dışardan gelenler ise yalnızca menfaatlerini düşündüler.Okuduğum yorumlardan yola çıkarak,Malatya için elzem olan işlerden İstasyon kavşağına yıllardır yapılmayan alt geçit, yakındaki siyasetçiye ait akaryakıt istasyonunu atıl hale getirme korkusuyla yapılmıyor.Binlerce küçük ve orta ölçekli esnaf sabırla beklerken Kuyumcular çarşısının Malatya’nın en büyük önceliği olması başka bir siyasetçinin kardeşinin kuyumcular oda başkanı olmasından kaynaklanıyor.Rant uğruna camileri gezdiriyorlar ancak biraz tepki verince geri adım atıyorlar.Malatya ekonomisinin depremden sonra can damarı sanayi sitelerinin ne olacağını bilen yok.4.000 tane dükkan var yerine yapılan 720 tane dükkan,Yeşilyurt belediye başkanı konu ile ilgili toplantı yapıyor Ticaret ve sanayi odası başkanı (depremden sonra pek görünmüyor)ve/veya yönetimi ortada yok.Rezerv alanlarda neyin nasıl olacağını kimse bilmiyor.Malın mülkün hiç bir şey ifade etmediğini anlamamış insanımız ki hala gücü yeten malını koruma derdine düşmüş.Ne atanmış ne de seçilmiş insanlarımız Malatya adına bir kaygı yaşamıyorlar.Adliyesi 6 parçaya bölünmüş vatandaşın adalete erişiminin kısıtlı olduğu Malatya’nın Akp il başkanı dahil 4 avukatla hükümeti temsil etmesi trajikomik değil mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli serdar (1 hafta önce)
    Koskoca baraj var oranın sahil parkı bile küçük bir şekilde geçen sene yapıldı Orduzu var bakımsız başka şehirde olsa milyon turist çeker ne seyir terası var ne doğru dürüst yeşillendirmesi üst kısımları kupkuru kanal boyu var küçük dere konumunda kernek var mahalle parkı gibi gündüzbey horota var başka şehir de olsa milyon turist çeker doğru dürüst düzenleme bile Yok çünkü bu şehri yönetenler de bir gram şehri geleceğe taşıyacak vizyon bile Yok ancak dedikleri gibi kaldırım yenileme imar yolu açma yazık gidin.baska şehirler bakın 10 yılda ne projeler yapılmış Bu şehri vizyon proje yoksunlari yok etti Şu merkezi bile çocuğa çobana sorsan geniş yolları meydanları ile kurun derler söğütlü cami önü büyük meydan olsun der kışla Fuzuli akpınar geniş ferahlık verici yollari ve meydanları ile kurulsun derler bu şehir rantcilar yüzünden bitti geçmiş olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eskişehir e bakın ve pozisyonunuzu tekrar degerlendiririn.Ilim ve bilim partizanlikla olmuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Bu şehirden bu zihniyetler ile hicbirsey olmaz, boşuna yazıp cizmeyin sayın Malatyahaber.Yillardir bu ve benzeri şeyleri yazdınız insanlar hem gördü hem okudu fakat sonuç hep hüsran hep hüsran,şahsi olarak zerre ümidim yok o yüzden ister yapsınlar ister yapmasınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Özçelik (1 hafta önce)
    Malatya denildiği gibi rant merkezine dönüştü.Zengin iş adamları yada bürokrasiye yakın insanların sanki merkezde biryerlere kapmak için çabaladıklarını görünce bir daha anladım ki biz Malatya olarak depremden ders çıkaramamışız.Dibimizdeki Elazığ bile çevre yolu yaptı biz bir çevre yolunu yapamadık.Yollarımızı genişletemedik.Bu idarecileri bir haftalığına Diyarbakır'a gönderin de gelsin bir şehrin üstelik farklı bir siyasi partide olmasına rağmen nasıl geliştiğini görün.Bir tutturmuşuz güngör caddesi Fahri Kayahan,tecde yolu sanki hizmet sadece buralara gidecek diye ajlaşma yapmışsınız.Tek Merkezli sistemden çikartin artık Malatyamı...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Akçadağ kızlara mal vermez (1 hafta önce)
    Malatya samanyolu galaksinin en bozuk ilidir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Malatya'nın büyük bir kısmı harabe oldu malatyalılarında büyük bir kısmı bozuldu hainlik fesatlık istememezlik çoğaldı
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet Özçelik (1 hafta önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Bülent bey aynen dediğiniz gibi.Bir de tabi bencillik var adamlar hasarlı binalarıni bile hasarsız gösterip sırf birkaç kuruş kira gelsin de içeride oturandan banane ,kim ölmüş bana ne der hale gelmişler.Yazik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir 44 (1 hafta önce)
    Bugüne kadar hangi proje ve eserler bıraktılar şehrin geleceğine etki edecek Bundan sonra da bir şey beklemeyin Bu şehir yetim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özer (1 hafta önce)
    Malatyanin yakasından düşün artık rantcilar şehrin yüzyılini heba ettiniz Şehri geniş yolları caddeleri meydanları ile kurun dedik şehri yine aynı şekilde kurdunuz Tarih sizi affetmezzzz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 hafta önce)
    Şu olanları okuyunca anlamak mümkün değil hem şikayet ediyor hem kahrediyor hemde oyunuzu gene veriyorsunuz üst üste 2 seçim geçirdi Türkiye Malatya kendine sunulan hakları eliyle itti şimdi ayıklayın pirinçin taşı tabi ayıklayacak pirinç bile bulabilirseniz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Adamlar yanlış planlama ile 10, 12 kat ruhsat verdiler, sehir üzerimize yıkıldı, enkaz kaldırma ihalelerini yine bunlar aldı, simdi şehri sözümona yeniden ihya ve inşa edecekler, bu arada şehrin kıymetli yerlerini de kendilerine yazacaklar, sözün kısası deprem de olsa, afet de olsa, gazap da olsa hep kasa ve kasayı tutanlar kazanıyor...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Semih4461 (1 hafta önce)
    Ağalar yol kaldırım yenilerler yeni imar yolu açarlar köye muhtar olamayacak kişiler başa geçerse bu olur
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ersan44 (1 hafta önce)
    Şehir rantcilara kurban edildi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Darendeli (1 hafta önce)
    Malatya sahipsizdir Şehri bir gram vizyonu olmayan projesi olmayan kişilere teslim olmuştur yazık oldu şehrin geleceğine hataya Adıyaman'a marasa bak ne güzel projeler ile kuruluyor bu şehir rantcilar yüzünden 20 yıldır bir gram ilerlemedi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Üstteki fotoda sarı ile isaretlenmiş rezerv alanında cep şeklinde bir binanın etrafında dönülmüş (yeşil sinema karşısı) ora kimin acaba.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Boş konuşuyorsunuz (1 hafta önce)
    Boş konuşuyorsunuz öyle olsa adıyaman gibi muhalefete oy verirdik aslan gibi akp milletvellerimiz var öznur 5 bülent 5 defa seçildi kim var ülkede reisten başka 5 defa arka arkaya seçilen sıra malatyaya uğramayan ihsanda allah onuda başımızdan eksik etmesin 2 defa milletvekili 2 defa il başkanı oldu onu da 5 er defa milletvekili ve il başkanı seçeceğiz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı Niyazi Mısri ne güzel söylemiş; "Nadanı terk etmedin, yaranı arzularsın" Hey gidi koca Reis, bu günleri görmüş de zamanında meydanlarda haykırmış :)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)
    Hapishane resmen Allah a emanet idaresinden mi yoksa projesinde midir bu ne saçmalik ağır cezalilar burda yatmasin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 hafta önce)
    O kadar yerinde tesbitler ki bunları idrak edecek maalesef memlekette kurum kuruluş insan kalmamış ya kendi üç kuruşluk menfaat hesaplarına, ya da birilerinin menfaatlerini koruma peşine düşmüşler, vicdanlarını, aidetlerlerini, bağlarını bir yerlerde düşürmüşler herhalde; ama şunu unutmamak gerekir dünya durdukça bu memleket var oldukça bu yapılanlar unutulmayacak ya beddua ve lanetle anılacaklar ya da minnet ve rahmetle anılacaklar kimse malıyla mülküyle servetiyle anılmıyor geriye dönüp bakınca örnekleri çok görülüyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Özcan (1 hafta önce)
    Umarım Malatya toparlanır ..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)Özcan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu belediye başkanı bu vakıfla bu halkla toplanma ihtimali varmı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Herkes malının mülkünün derdinde kimin umurunda malatya
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Fuzuli Caddesi çevreyoluna bağlanmadı, güzel bir meydan yapılmadı, İnönü Cad genişletilip raylı sistem koyulmadı, istasyon kavşağına bir alt geçit yapılmadı, kuzey çevreyolu bitmedi, tokiler bitmedi, hızlı tren gelmedi, şehir hastanesi yapılmadı, trafik sorunu çözülmedi, planlar hep rant uğruna oldu ve seçim sonucu değişmedi Allah ıslah etsin ne diyeyim.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesinde Zemin Sondaj çalışmaları başlattılar. Sondaj makineleri 2 metre 60 cm'ye geldiğinde olul oluk su fışkırıyor. Buraya hangi mantıkla Z+6 kat inşaat yapacaklar. Üstelik zeminden aşağıya 2 bodrum olması şartı var ! 7/8 metre inemeyeceğine göre bırakın buraları tek katlı ya da en fazla zemin + 2 katlı kalsın. Yazık günah Devletin Milletin parasına. Gidin sağlam kayalık alanlarda inşaat çalışması yapın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • New Malatya (1 hafta önce)
    Tüm eski binalar yıkılıp kocaman alanlar açılmışken belediye başkanları ve idarecilerde bizim gibi sadece izlemekle yetiniyor. Gidip bir diyarbakıra kayseriye baksalar şehir planlaması nasıl olur görürler. Alın size bir sürü alan şehir merkezini 6-8 şerit yol yapın, İstasyon kavşağına ve çöşnük kavşağına köprülü kavşak ve alt geçit yapmak için birinin ölmesimi lazım veya tramvay yapılacaksa yollar yapılmadan neden başlamazlar birdahamı sök tak yapılacak yoksa buda sadece seçim vaadiyle halkı kandırmakmıydı?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • İsmail porga (1 hafta önce)New Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Abi bu adamlar vizyondan şehircilikten ne anlar bunların işi gücü rant bunlar da vizyon proje aramak bile abes Küçük ilçeler bile şehre vizyon atacak projeler yapar bunlar ancak kaldırım yenilerler Bir kernek var ona bile düzgün şehir parkı yapamadılar küçücük mahale parkı gibi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Tum Hatayı rezerv alan ilan ederek 400 tane mimar mühendis ile cikarsizca, dürüstçe yeni bir şehir yaratmak için ugrasanlari ve oranın halkını kutlarım.. menfaatçi olmadıkları için kutlarım.. şehirlerine sahip çıktıkları için kutlarım.. Malatya miza bakalım rezerv alanı layini geçtim siyasileri aman benim yerime dokunma diyor, bazıları benim evim 120 mt kareydi 90 mtkareye geçmem diyor, belediyesi sanki yollar, köprüler, alt gecitler, raylı sistemler yapmış gibi 17 milyar TL borç içinde vs vs.. bir cami var saga sola cekiyorlar olmuyor komple kaldirmislar simdi o da olmadi.. bakircilar denen bir yer var evlere senlik.. kuyumcu agalara eskiden beri kacak yerden yine yer veriliyor.. Ben sözümün arkasindayim taaa 6 şubattan beri hep söyledim.. Deprem de yıkılan 10 şehirden en kötüsü malatya olacak.. izleyin görün.. Birde harbi, delikanlı, çıkarsız malatyalilar var onlar diyor ki sağlı sollu tüm şehri yık zaten yıkılmış yolları genişlet, otoparklar yap, tramvaylar koy şehri trafik cilesinden kurtar, dar sokakli koy görüntüsünden kurtar.. ama onları da duyan yok... niye? Menfaatçi malatya...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hatay da geçen rezerv alan dayatması eylemi vardı.hiç bir proje dayatılarak yapılmamalıdır.çünkü yapılmak istenenle şey iyi çalışmaların yapılması değil.şayet olsaydı durum farklı olurdu.özellikle Melekbaba,Taştepe,Kiltepe müstakil evlerin çoğunlukta olduğu rezerv alanlarda 300m2 arsalı müstakil evlerin yapıldığı alanlar rezerv alandaki hak sahiplerine yeter.hatta işin uzmanı mükemmel olanı bilir.ama amaç bu değil.batının hiç tercih etmediği bina yaşam tarzının depremlere rahman yine dayatanların üstelik beyzadelerin dahi müstakil yaşam tercih ettiği ama vatandaşına reva olarak Anadolu insanının daha 50 sene öncesine kadar yaşadı müstakil yaşam zenginlerin yaşamı hâline gelmişse, yapılacak hiç bir çalışmanın insani olduğunu modern olduğunu anlatamaz.kimse kusura bakmasın diyecekler vardır devletin gücü mü yeter.rezerv alanla yapılmak istenen rezervde kalan insanlara daha sağlam eve yapmak ise rezerve aldığı alanların çoğu hak sahibi olarak arsa sahiplerine müstakil evler yapmaya yeter hatta fazlaca da yapılacak alanlar.ama olur mu kim yolsuzluk,kim hırsızlık yapacak.kim kimin özel mülkünü ranta kurban verecek.şayet adil bir ülke ve millet olabilseydik bunların hiç biri zor değildi.adil olamadıktan sonra barbar bir şekilde rezerv alan dayatmasına karşı, istemeyenler için, çıkamayanlar bir gün devlet işgaline de karşı çıkacak şerefi bulamaz.üstelik ne anlamsız bir kısır döngüdeyiz.herkesin rezerv alan istediği söyleniyor.iyi de zorlamayı dayatmayı kaldırın ki görelim.isteyene mübarek olsun istemeyene zalimce bir yaklaşımla anayasal güvence altına alınmış mülke müdahale edilmesin.daha düne kadar bu hükümet değil miydi,cüzü paralara ilk evim arsam projesi uygulamaya çalışan.ne oldu da şimdi milletinin müstakil binasına evine çökme yaklaşımları.kim bu gerçekleri inkar edebilir.rezerv alan isteyerek dahil edilmesi gereken bir projeden başka bir şey olursa zalimlik olur.bir vatandaşın evini yerinden dönüşümle kendisinin yapmak istemesinden daha doğal ne olabilir.anormal olan empati yapmamak.anormal olan bu topluma hiç bir zaman saygı duymayarak hep dayatılarak hizmet vermeye çalışmak.şimdi de toki nin depremzedelere ucuz arsa satışı oyunu sahnede.Bir yandan zorlamayla zorbalığa varırcasına rezerv alan uygulamasıyla istemeyen vatandaşların anayasayal güvencesi altına alınmış mülkün tasarruf hakkını gasp edeceksiniz.diğer yandan depremzedelere özel uygun satılık arsa yaygarasıyla sosyal dokunuşlar yapıldığına inanacağız.rezerv alan dayatması haksızlıktır.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)Hakim isimli kullanıcı yorumuna
    Hatay merkez nüfusu ile malatya merkez nüfusu aynı değil..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Aslında nüfus meselesi değil.bu yön meselesi.nufusun azlığı çokluğu değil.genel kuralların işlenebilir olması.şimdi çarşıda malı mülkü olmayan birinin çarşı için tasarruf hakkı olabilir mi.hani derler ya bekara karı boşamak kolay.bizim gibi ülkelerin yapacak bir şeyi yok.şimdi vatandaşın yeri rezerv alanda olup isteyen olabilir.yeri olmadığı halde rezerv alanla alakalı fikir tasarruf hakkı olabilir mi.işini bilene göre işleyen bir ülkeyiz.tam konut rezerv alanın yanına da hemen bitişiğinde vatandaş yerini rezerv alan dışı bıraktırıp ağır hasarlı evinden dolayı onbinlerce insanın ev beklediği tokiden milletin hakkını gasp edip evini alacak.normalde yerinde dönüşüm başvurusu olmayan yapısından dolayı rezerv alana kesin dahil olması gereken yerini de kat karşılığı yaptırarak rant elde edecek.şimdi dönüp birde rezerv alan propagandası yapacak.ötekisi yeri rezerv alanında olmayıp rezerv alan yaygarası yapıp mis gibi rezerv alandan dairesini alacak yeri de kendine kalacak.ya rezerv alana zorbalıkla dahil edilip evini yerinde dönüşümle yapmak isteyene karşı çıkılacak..isteyen için değil.zorbalikla dahil edilen için.yoruma katılmanın derdide başkasının malında gözü olanların hâlini Yüce Allah hiç şüphesiz bilmektedir.Yüce Allah ne buyuruyor.insanın malını koruması için bir savaş sebebidir.kim kimin malında gözü var nalet oslun ona.rezerv alanda yeri olmayanın fikir belirtme hakkı rezilliktir.rezerv alanda yeri olupta istemek insani bir durumsa istememekte insanidir.zaten şehirlerin içinden geçenlerin yönettiği bir ülkede halen bir umutla buraların mamur olacağına inanana diyecek sözüm yoktur.rezerv alan dayatması dinen ve adil olmadığı halde ülkemizin insan hukukuna göre de rezil bir iştir.rezil olan dayatmadır.nalet olsun zorbalıkla yalanla alavere dalavereyle rezerv alanla mülke dokunana.nalet olsun mülküne sahiplik edipte karşı çıkana.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)
    Malatyahaber bir daha böyle başlık atmayın lütfen, size mi düştü burayı düşünmek, gelişmesini istemek, hakkını savunmak, bu şehir kendi geleceğini, hatıralarını, kısacası herşeyini unutmuş, şahsen benim kadar bu şehri seven, tanıtımı için herşeyi yapan, Malatyalı olduğumuz için, Malatyalı doğduğumuz için Malatyasporumuz dan başka bir takım tutmayan bir bu şehre sevdalı birisi olarak ben bile artık buradan soğudum, imkan bulursam gideceğim ama dönmemek üzere.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kesinlikle bende o şehri terk ettim o şehir de o zihniyetteki güruh a zerre üzülmüyorum Ne kadar Malatyalı kaldı ki Malatya da
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yalnız (1 hafta önce)
    Burası malatya o yüzden güngör caddesinde hala yerinde ayrıştırma yapılıyor.Burası malatya o yüzden hastane caddesinde gümbür gümbür yerinde ayrıştırma yapılıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MURAT (1 hafta önce)
    ilk kez bir basın özgürce malatyanın sahipsiz olduğunu korkmadan yazdı. helal olsun. lütfen ey millet yeter artık uyanın.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Bu seçim fırsattı. Malesef değerlendiremedik. Şimdi izlemekten başka çaremiz yok. Fırsat varken fuzuliyi çevreyoluna bağlayamayanlar rant için hazır ev ve işyerlerinide yıkarlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)
    valla bu allak bullak olan trafik sorununu buraya çok yazdık y.ne yazalım.. fuzuliden terstten gelenmi dersin.. hasanbeyden kerneğe kadar tek yön buara ters yönden gelenmi dersin şehrin güzüde yerlerinde düzensiz parkmı dersin.. kaldırımlar araçlarla dolu buna sesiz kalanmı dersiniz.... eyyyyy malatya emniyeti ve büyükşehir kent trafiği siz ne işe yarıyosunuz gözleriniz nereye bakıyor sizin bu nasıl emniyet bu nasıl belediye kent trafiği. evet başlık çok güzel burası malatya buranın sahibi yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmet (1 hafta önce)
    Malatya haber olmazzsa şehir de olaylara ses çıkaran da yok şehir sahipsiz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Musa (1 hafta önce)
    Bu şehri rantcilar yedi bitirdiler şehire proje beklemek saçma sapan olur onların vereceği bir şey yok şehri daha fazla yok etmesinler yeter Şehrin onca su kaynağına rağmen şehit beton görünümde doğru dürüst nefes alacak yer bile Yok Yazık oldu şehire Ama.kendim ettim kendim buldum derler
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Şu anda şehri dizayn etmeye çalışanlar; Öznur Çalık, Bülent Tüfekçi, Abdurrahman Babacan, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Akpartili mütahitler, işadamları.... Her biri, bir kaç rezerv alandan sorumlu. Partili bir çok kişi artık isyan bayrağını çekmiş, neler döndüğünü çekinmeden anlatır hale geldiler. Bu gidişle projeler mahkeme kararlarıyla kilitlenecek. İnşallah ellerine yüzlerine bulaştırırlar Milletin helal malına gözdikenler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Murat44puturgeli (1 hafta önce)
    Kardeşm çünkü bu şehirde ki idareciler ve siyasetçiler hiç bir şehir de olmayan vizyon proje yoksunlari gerçekten yol ve kaldırım yenilemek dışında bu şehre ne verdiler Diğer şehirlere bak Bir de bu şehre bak Şehir hindistan gibiydi dapdar sokakları iç içe geçmiş caddeleri rezalet trafiği beton görünümü buna karşılık ne oldu yine rantcilara teslim edilip aynı şekilde kuruluyor şehirde bir kamooyu da yok herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın Rize Trabzon Diyarbakır tokat Eskişehir adana Kayseri Vana bak buralara her sene şehri prestij şehri yapacak proje eserler var bu şehirde hangi proje var şehrin kaldırım yol yenileme dışında o da açılan yollar çoğu rant için açılıyor imar için Bu şehir sahipsiz ve vizyon yoksunu kişilere terk edilmiş şehire yazık oldu gerçekten Bu yorumu yayınlarsaniz sevinirim
    %91
    %9
    Yanıtla