SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Af Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:09:48
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi 'Dost Meclisi' toplantısını gerçekleştirdi. 

MÜSİAD Malatya Şubesi'nde gerçekleştirilen 'Dost Meclisi' toplantısında Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve SGK Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, 6552 sayılı kanun ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, son çıkan torba yasada vergi ve SGK ile ilgili yapılan iyileştirmeler hakkında bilgiler almak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Balin, yeni uygulamalar hakkında bilgiler almak amacıyla 'Dost Meclisi' toplantısını düzenlediklerini ifade ederek, "Bazı iyileştirmeler yapıldı. Ben bunu af olarak değerlendirmiyorum. Yeni uygulamalar başlatıldı. Bu uygulamalarla alakalı bilgiler alacağız" dedi.

POYRAZ: "BU BİR AF KANUNU DEĞİLDİR"

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, 6552 sayılı kanunun 11 Eylül 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, "Bilindiği üzere, Bazı Kamu Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ayrıca, Kanunun 73 ve 74. maddelerine ilişkin açıklamalarının yer aldığı Genel Tebliğ, 27 Eylül 2014 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır. Bu tarih itibariyle vergi dairelerimiz ve mal müdürlüklerimizce, mükelleflerimizin kesinleşmiş vergi borçlarının yapılandırılması için müracaatlar alınmaya başlanmıştır. Kamuoyunda adı 'af kanunu' olarak lanse edildi ama ben çok da af kanunu olarak düşünmüyorum. Bu bir af kanunu değildir" şeklinde konuştu.

KARA: "ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR YAPILANDIRMA"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdiresi Ayten Kara ise, 6552 sayılı kanunun birçok alacaklara, yapılandırma getirdiğini kaydederek, "Anapara ve faizler tamamen silinmediği için aslında bir af değil ama çok geniş kapsamlı bir yapılandırmadır. Sizlerde ticaretle uğraşıyorsunuz, vergi ve SGK alacakları var. Ne kadar yapılandırma olsa da, mutlaka ödeme güçlüğü çekiliyordur. Ben bu yapılandırmayı çok iyi değerlendirmenizi rica ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız