SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

‘Bostanbaşı adı Yıkımı Anlatmaya Yetiyor Değil mi?'

‘Bostanbaşı adı Yıkımı Anlatmaya Yetiyor Değil mi?'
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Vahap Munyar, bir grup işadamı ile birlikte ziyaret ettikleri Malatya Valisi Hulusi Şahin'in, depremde en büyük hasar gören bölgelerden biri olan Bostanbaşı (Barguzu) ve ayrıca depremzede bir işadamının Suriyeli bazı sığınmacıların deprem yardımlarını ‘kapmaları’  ile ilgili olarak söylediklerini, Genel Koordinatörü ve Yazarı olduğu 'ekonomim.com' adlı internet sitesinde yazdı.

Munyar'ın, Malatya izlenimlerine ilişkin yazısının bir bölümü şöyle:

"‘Bostanbaşı’ adı Yıkımı Anlatmaya Yetiyor Değil mi
MALATYALI İş İnsanları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin’e ilk gözlemini aktardı:
- Sayın Valim, Bostanbaşı’ndaki yepyeni binalar yıkılmış. Orada can kaybı da söz konusu.

Vali yanıtladı:
- Başkan, bölgenin adı ne? Bostanbaşı… Bu bize neyi ifade ediyor?

Araya girdim:
-  Eski dere yatağı… Yani yumuşak zemin sayın Valim.

Zemine uygun teknik kullanılabileceğini anımsattım:
- İlle de yapılıyorsa binaları sağlam zemine erişen fore kazıklar üzerine oturmak gerekir değil mi sayın Valim.

O sırada Doğanşehir, Polat, Sürgü saha turundan dönen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kriz merkezine girdi, gördüklerini şöyle özetledi:
- Sayın Valim, Doğanşehir, Polat, Sürgü ve köylerde durum çok daha vahim…

Yardımları Suriyeli Göçmenler kapıyor
ÇOBANOĞLU Ambalaj’ın genç patronu Bilal Çobanoğlu, önce şu noktanın altını çizdi:

- Ben bugüne kadar Suriye’den gelen mültecilerle ilgili tek bir olumsuz kelime söylemedim. Elimden geldiğince yardım da ettim.

Depremin ilk gününden itibaren sahada depremzedeye yardım ulaştırma çabasında olduğunu belirtti:

- Abi, yardım dağıtılan her noktada önce Suriyeliler ortaya çıkıyor. Her şeyi 3’er 5’er alıyorlar. Kendi vatandaşımıza malzeme kalmıyor.

Ağlamaya başladı:

- Abi, bizim insanımız yardım istemeyi, o malzemelerden almayı gururuna yediremiyor. Biz durumu fark edip ihtiyacı olanlara yardım ulaştırıyoruz.

Ardından ekledi:

- Devlet büyüklerimize sesimizi duyurun. Nasıl bir formül bulacaklarsa bulsunlar, Suriyeli mültecileri kendi ülkelerine göndersinler. Yeteri kadar misafir ettik kendilerini. Yetti artık.

Hava karardığında Malatya’nın “hayalet şehir”e döndüğünü vurguladı:

- 250-300 bin kişi başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin gibi kentlerimize gitti. Bizim aileden de İzmir’e gidenler oldu. Eşimi, çocuklarımı İstanbul’a gönderdim.

Hırsızlık, soygun riskinin de gündeme geldiğinin altını çizdi:

- Sağolsun askerlerimiz hava karardığında devriyeye çıkıyor.."

Munyar'ın yazısının tamamına aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/9-evden-iki-goz-odaya-sigindik/683040

ekonomim.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • kernekli ibrahim (1 yıl önce)
    Bu kadar misafirlik yeter bence artık bizler mülteci olduk,Bir şekilde devletimiz suriye ve diğer uyruklu misafirleri göndersin.Yabancılara mülk satışı yasaklansın,yoksa terk edilen deprem bölgeleri komple istila edilecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuzca (1 yıl önce)
    Şimdi yeniden sorma zamanı gelmedi mi? Kuzey çevre yolu mu? Güney çevre yolumu? Şehir eğer Beydağına yaslanacaksa ki TOKİ zeminleri son derece sağlam; o vakit güney çevre yolu Deprem dirençli bir Malatya kurmak için daha doğru değil miydi? Kim ve kimler kuzey çevre yolunu dikta ederek şehri fırat kumunun zeminine genişletmek istedi? Malatyahaber bu konunun üzerine giderse, Malatyaya ihanetin asıl kuzey çevre yolu olduğu görülecektir. Doğanın tahribini, kayısı bahçelerinin imara açılmasını ise hiç konuşmadan sadece "Deprem Dirençli Şehirler" başlığı altında bile ne denli bir ihanet olduğu görülecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Vali bey güzel özetlemiş. Bostanı. Başındaki fırsatçılar kendi tarıma müsait bahçelerini imara açan eski vekiller belediye başkanları bunlar cinayet suçlusu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Memleketi terketmek son derece ağır ama yaşlısı olunca insanın çaresi kalmıyor, bin parçanı her sokağına, cenazeleri enkaza bırakıp çıkıyorsun bir kaç günlüğüne Malatyadan Suriyelilerin neler yaptığını görerek de olsa ve onlara benzeyen kendi insanımız nadirde olsa kahrolarak görüyorsun, yalnızlığını, kendi insanımızdan aynı davranışları sergileyerek durumu zorlalştıranı da gördük. Fazla birşey yazmaya gerek var ama yer dar olduğundan kısa bir değerlendirme olsun ; ısınmak için dağıtılan battaniyeleri her halde stokları bol olduğundanmıdır nedir yakarak ısınmışlar yanık parçayı görünce o insanlarla aynı ortamda afetzede dahi olunmaz dı, acımadan yaktıkları işe yarar malzeme mi, kimin olduğu belli olmayan eşyalar mı, yada açlığa neyse soğuğa dayanamadık diye kendilerine mübah gördükleri hareketler mi, 2 gün ulaşamayan yardımlar mı velhasıl herşeyi dahada kötüleştirdi, kendi şehrime sahip çıkamamanın acısı da daprem kadar büyük içimizde, birde daha dönmemiş olmanın hüznü ve çoğunun daha sonra ortaya çıkacağı acıların ilkelerini sindirmeye çalışıyoruz büyük çok büyük afeti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Naco (1 yıl önce)
    Minareyi çalan gene kılıfına uydurmuş utanmasalar bunuda dış güçler yaptı deyin kurtulun. Rant için imar verilmeyecek yerlere imara açıp insanlarımızı diri diri mezara koydunuz. Bu işte kimin sorumluluğu varsa Allah cezasını versin. Suriyelileri bir oy için burda tutan irade yazıklar olsun size. Tüm yağmalarda onlar ön plandaydı. Besleyin bakalım nereye kadar....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaya (1 yıl önce)
    Rant ve siyaset uğruna bir şehir yok edildi eserinizle gurur duyabilirsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    O bölge geçmişte belediye başkanlığı ve vekillik yapan kime ve akrabalarina ait ah dunya ah diyorum yutkunuyorum konuşamıyorum elimden klavyeden kayıyor yazamiyorum .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet ışık (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Ben söyleyeyim Cemal Akın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zaten bu arazileri imara açma furyasını cemal başlattı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Zamanında tarım alanı olan kayısı bahçesi olan yerlere on on beş kat sitelere izin verenlerin hicmi suçu yok ,oralar hangi belediye başkanı döneminde imara açıldı kimlerin orda bağı bahçesi arazisi vardı herkes çok iyi biliyor,zemin müsait olmayınca inşaatlarda çürük olunca kaçınılmaz son bu işte
    %98
    %2
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Malatya'lı gururludur verilmedikçe hiç birşeye el uzatmaz. Suriyelilerinde misafirliği bitsin artık.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yıkamacı (1 yıl önce)
    Ben cahil bir insan olarak Malayamızda nerenin zemini saglam nerenin sağlam degil bilirken bostanbaşıni imara açıp yüksek binalar yapilmasina izin veren dönemin belediye başkani cemal akın ve devamindakiler hakkinda bir haber varmi yok .yurt dışina fetöcü kaçiran mehmet çınarın danışmanının bir zamanlar dediği gibi it ürür kervan yürür biz ürmeye devam ediyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla