SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgede 431 Bin Yoksul Var

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:46:29
Bölgede 431 Bin Yoksul Var
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre, ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine göre 20’inci sırada bulunan TRB1 bölgesinde 432 bin yoksul var.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü, 2014 yılına ait Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçlarını açıkladı. TRB1 İstatistiki Bölgesinde ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 10 bin 565 TL oldu. Türkiye’de ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2014 yılında 14 bin 553 TL iken, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin bağlı olduğu TRB1 İstatistiki Bölgesinde ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2014 yılında 10 bin 565TL oldu.

TRB1 BÖLGESİ 20’İNCİ SIRADA

Ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine göre ise TRB1 İstatistiki Bölgesi 26 bölge içerisinde 20. sırada yer aldı. Gini katsayısı Türkiye’de 2014 yılı itibarıyla 0,391 iken, TRB1 İstatistiki Bölgesinde 0,367 oldu.

YOKSULLARIN YÜZDE 3,8’İ TRB1 BÖLGEDESİNDE

Verilere göre, Türkiye’deki yoksulların yüzde 3,8’i TRB1 İstatistiki bölgesinde bulunuyor. Türkiye için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirin yüzde 50’si bazında hesaplanan yoksulluk sınırına göre, Türkiye’de yoksulluk oranı yüzde 15 oldu. Medyan gelirin yüzde 50'sine göre Türkiye’de yoksul sayısı 11 milyon 332 bin kişi iken, TRB1 İstatistiki Bölgesinde bu rakam 432 bin kişi oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız