SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bisikletle Seyahate Çıkan Alman Turist Malatya'da

Bisikletle Seyahate Çıkan Alman Turist Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Bisikletiyle Almanya’dan yola çıkan 56 yaşındaki Burghard, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’ı geçtikten sonra Türkiye’ye giriş yaptı. “Türkiye’de ilk gördüğüm yer Lüleburgaz oldu; oradan İstanbul’a geldim. Daha sonra İzmir üzerinden iniş yapıp Ege ve Akdeniz kıyılarını dolaştım. Şimdi Malatya’dayım. Nemrut Dağına çıkacağım. Ancak Nemrut’a bisikletle çıkmak mümkün olmadığından araba kiraladım” dedi. 

Seyahatinde nadiren bisikletin dışında araca binmek zorunda kaldığını belirten Burghard “Almanya’da bir otomotiv firmasında mühendis olarak çalışıyorum. Daha önce bisikletle birçok Avrupa ülkesini gezdim. İlk defa ülkemden bu kadar uzağa geliyorum. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. Dağlar, deniz kenarları, göller muhteşem bir manzara sunuyor. İnsanlar çok dost canlısı. Yollarınızın bisiklet sürmeye çok uygun olduğunu söyleyebilirim” dedi. 

Malatya’dan sonra trenle Tatvan’a geçeceğini belirten Burghard, bir sonraki durağının İran olacağını, sınır kapalı olduğu için mecburen uçakla Dubai’ye gidip oradan Türkmenistan’a gideceğini, son olarak Tacikistan ve Kırgızistan’ı ziyaret edip ziyaretini tamamlayacağını sözlerine ekledi. 

“Neden bisikletle seyahat ettiği” sorusuna “herkes arabayla, uçakla seyahat edebilir. Ama herkes bisikletle gezemez. Bisiklet sürerek seyahat etmenin zorluğunu yaşayıp, onun üstesinden gelmeyi hedefledim. Ülkemde çocuklarım ve kız arkadaşım var, onları özlesem de bisikletle yaptığım gezi buna değecek. Yolculuğumun sonunda bisikletle yaklaşık 12 bin kilometre yol yapmış olacağım” dedi. 

Kai Burghard, Vilayet Parkı içerisinde bulunan Turizm Danışma Bürosuna uğrayarak bilgi ve tanıtıcı yayın da aldı. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız