SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Birlikte Çalışmayı Bizler de Arzu Etmekteyiz"

0
Güncellendi - 2020-08-24 18:57:47
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberindeki heyet, Malatya’nın tarihi ve turistik mekânları gezdi, Malatya şehir içme suyunun kaynağı olan Gündüzbey Pınarbaşı'ndaki kaptajda inceleme yaptı.

ARSLANTEPE HÖYÜĞÜ'NDE..

Arslantepe Höyüğü'nü gezen Miyajima, Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Malatya’da çok güzel zaman geçirdiğini söyledi. Malatya’da görülmeye değer güzel alanların olduğunu belirten Büyükelçi Akio Miyajima, "Ortak çalışma platformlarının oluşturulması ve yeni çalışma alanlarında birlikte çalışmayı bizlerde arzu etmekteyiz. Malatya tarihi, kültürü ve insanlarıyla gerçekten çok güzel."dedi.

Vali Aydın Baruş'un da katıldığı gezi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya tarihi hakkında Büyükelçi Miyajima’ya bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Aslantepe MÖ. 4 bin yıllara kadar tarihlenen bir merkez. Dünyadaki ilk bürokratik devlet yapısı burada şekillenmiş. Dünya’daki ilk yerleşik hayatın, muhasebe kayıtlarının, gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evirmesi ve ilk kılıcın burada bulunması dünya tarihi ve kültürü açısında büyük bir bulgudur. Şu an burası UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde. Bizler UNESCO kalıcı listesine alınması için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’ya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan projeler hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Gürkan gerçekleştirilecek olan anlaşmalar ve imzalanacak protokoller ile ortak çalışma alanları oluşturulabileceğini böylece daha güzel ve kaliteli hizmetlerin ortaya çıkacağına inandığını belirtti.

Gezi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükelçi Akio Miyajima’ya aslan heykeli hediye etti.

KAPTAJDA

Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Battalgazi gezisi sonrası Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile birlikte Kaptaj tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

İnceleme gezisine ayrıca AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

Malatya’nın su ihtiyacının karşılandığı kaptaj tesislerini çok beğendiğini belirten Miyajima, böyle temiz ve kaliteli bir suya sahip olduğu için Malatya’nın çok şanslı olduğunu söyledi.

Malatya’da suyun musluktan içildiğini ve herhangi bir risk taşımadığını belirten Başkan Gürkan, “Dünya’da içme suyunda tek kaynaktan belenen nadir şehirlerden biri Malatya. Tamamen doğal olarak kaynaklardan gelen su depolar aracılığı ile Malatya geneline dağıtılmakta. Gündüzbey bölgemizden bulunan Kaptaj tesislerimizden gelen suyun sağlıklı ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaşmasını MASKİ Genel Müdürlüğümüz sağlamaktadır” dedi.

Daha sora Kaptaj tesisinde incelemelerde bulunan heyet suyun çıktığı kaynakların bulunduğu tesisleri gezdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Bu adamin boyle calisiyormus gibi gorundugunu dusunen bir tek ben miyim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Allah'ın verdiği suyu pahalıya içtiğimiz doğru. Oturma ruhsatı olmayan binalarda oturanların inşaat suyu olduğundan daha da pahalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Arslantepe-Tokyo metro hattimizin fizibilite calişmalari NOKTASİNDA ortak protokol duzenledik Tokya hattimizi miami sahillerine uzatmak niyetimiz var
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Tüm Malatya'nın şebeke suyu tek bir kaynaktan besleniyorMUS, öyle diyor belediye başkanımız. Şehir içinde açılan onca kuyu da herhalde salatalık sulamak için açılmış, şebekeye falan verilmiyordur o sular, değil mi? :)
    0
    0
    Yanıtla
  • harputlu (3 yıl önce)
    kaptajdan gelen suya nasıl 1 yılda yüzde 20 zam yaptığını anlattın mı japon büykelçiye
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Fırsat ayağımıza gelmiş. Büyük şehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri depreme dayanıklı Japon evleri konusunda eğitim ve işbirliği çalışması yapsınlar. Bundan sonra yapılacak evler güvenilir olsun bari. Japon yatırıcımları Malatya'ya çekmek için de büyük fırsat bence kaçırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • eşgileme (3 yıl önce)
    kaptaj sanki nükleer santral !!
    0
    0
    Yanıtla