SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bir Ülkenin Huzuru, Oluşturan Bireylerin Mutluluğuyla Sağlanabilir"

A- A+ PAYLAŞ

Engelliler Haftası dolayısıyla Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er birer mesaj yayınladılar.

VALİ YAZICI'NIN MESAJI
Vali Yazıcı, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Ülkemizde ve dünyada engellilerle ilgili farkındalığın arttırılması, sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekilmesi ve çözüm üretilmesi amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali, sadece engelli kişilere özgü bir durum değil, tüm insanların ortak olgusudur. Unutulmaması gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Tüm insanların bunun bilincinde olması, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşması gerekir.

Nitekim yüce dinimizde de belirtildiği gibi; “Bir kimsenin mümin kardeşini küçümsemesi günah olarak ona yeter. Din kardeşinin derdine sevinip gülme. Sonra Allah ona merhamet eder, (onun sıkıntısını kaldırır) sana da onun derdini verir.” ifadesi her sağlıklı bireyin, her an engelli olabileceği ihtimalini doğrulamaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânların oluşturulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu edecektir. Çünkü bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.

Sosyal devlet olmanın yolu; tüm vatandaşlara eşit imkanlar sağlamak, vatandaşlarına özellikle de engelli vatandaşlarına, insan onuruna yakışır nitelikte hizmet sunmaktan geçmektedir. Bu gerçekten hareketle, engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak, ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok görünür olmalarını sağlamak amacıyla ilimizde, başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere devletimiz tarafından verilen hizmetlerin kalitesini arttırmanın gayreti içindeyiz.

İlimizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla engellilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını kendi problemlerimiz olarak görmeye ve çözüm yolunda onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası’nın, toplumsal bilincin artmasına vesile olacağına içtenlikle inanıyor, tüm engelli bireylerimize aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ER'İN MESAJI
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Asıl engelin beyinlerde, yüreklerde olduğuna dikkat çeken Başkan Er, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına hayatlarını idame etmelerini sağlamak, üretken insan durumuna getirerek yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek ve mevcut şartlar içerisinde en iyi ortamları hazırlamak yerel yönetim olarak da bizim önceliklerimiz arasındadır.  

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını, eğitimden spora, sanattan siyasete kadar her alanda daha fazla yer almalarını desteklemek amacıyla, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Engelliler Koordinasyon Merkezlerimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik birbirinden farklı birçok branşta kurslar verilmektedir.

Malatya Büyükşehir Belediyemizin ve Şehrimizin hem erişilebilir hem de ulaşılabilir olması noktasında 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında engelli vatandaşlarımız için daha yaşanabilir engelsiz bir şehir olarak inşa edilmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz.  

Bu vesileyle Engelliler Haftası’nın engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.”

Bülten

FOTOĞRAF: Malatya Valisi Ersin Yazıcı (sağdaki) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Adem (1 hafta önce)
    Şimdi olacak iş mi.huzur yitik ve firari.kalkmış huzurdan bahsedenler hiç mi şehirde zorla yapılmak istenen, bazılarımız için zorbalıkla rezerv alan dayatmasına karşı zalimlik yaparcasına insanların mülkünün ırzına geçilmesi sizi hiç huzursuz etmiyor mu.sizlerin barbarca ben yaptım oldu, Ankara dan dayatılan projelerle Anadolu'nun doğu bölgesine insan gözüyle bakılmayarak hazırlanan sözde sosyal konut projelerinin ne denli sorunlar içermesi siz yöneticisi olduğunuz şehrin kelle baş adamları olarak hiç mi huzursuz olmuyorsunuz.siz Sami başkan yok tecrübem var yok toki proje uzmanıyım diyerek kendinizi toplum için nimet olarak gösterdiğiniz halde bölge iklimine ve insanına uymayan Ankara'dan bilgisizce hazırlanan projeleri dayatanlara karşı pasif kalarak vasfınızı yitirmeniz sizleri hiç mi huzursuz etmiyor.doğru sizleri rahatsız edecek huzurunu kaçıracak bir durum olsaydı,rezerv alan gibi önemli olan, bazılarımız için çok sorun doğuran, sosyal projeler yerinde yerinde dönüşümle verilen destekleri organize ederek daha büyük bir önemli çalışmayı daha öncelikli hale getirerek şehre büyük hizmet için canla başla mücadele ederdiniz.samiyetle huzur için çaba veriyor olsaydınız şu an Ankara da pay edilen 11 şehrin, özelde yıkılan dört şehrin bir pasta gibi nasıl pay edildiğine engel olurdunuz.en iyisi bir koltuk uğruna şahsiyet sayitmaz.ama yiyenler için elbet yaşayacaktır cehennem.
    %50
    %50
    Yanıtla