SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bina Sahipleri, 'Çat Kapı Karotçular' Hakkında Şikayette Bulundu!...

Bina Sahipleri, 'Çat Kapı Karotçular' Hakkında Şikayette Bulundu!...
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden büyük zarar gören Malatya’da, arsa değeri yüksek bölgelere dadanan ve özel şirket elemanları olduğu iddia edilen karotçular hakkında,  polis merkezine şikayette bulunuldu. 

“Birilerinin Hesabı İçin Sağlam Binalar Hedef Alınıyor”

Büyük depremler yaşandıktan sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan denetimler sonrasında,  birçok kez sağlam raporu verilen binalardan ‘zorla karot alma girişiminin’ binalarının ‘sağlam raporunu yok etmek’ amacından başka bir şey olmadığını belirten vatandaşlar: “Bizler neyin ne olduğunu artık çok iyi biliyoruz.  Birileri Malatyalılara sormadan bir proje hazırlıyor ve o projenin gerçekleşmesi için engel gördükleri yerleri hukuksuz bir şekilde yok etmek istiyorlar” iddialarında bulundular. 

Özel Şirket Elemanları Binanın Önünden 3.5 Saat Ayrılmadı!..

Geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri, haksız ve hukuksuz bir şekilde esnafı rahatsız eden karotçular, Cumartesi günü İnönü Caddesi üzerinde bulunan daha önce defalarca sağlam raporu verilen bir binaya tekrar gittiler. Karotçuların, bina sahiplerinin, özel mülklerinden karot aldırmak istemediklerini tekrar etmelerine rağmen binanın önünden 3.5 saat ayrılmadıkları iddia edildi. 

Mülk Sahiplerini ‘Salı Günü Yine Geleceğiz’ Diye Tehdit Ettiler!..

Olay yerine birçok esnaf destek için gelirken, avukatlarında gelmesi ile karotçuların bina çevresinden ayrılmak zorunda kaldıkları ve “Salı günü yine geleceğiz” şeklinde tehdit savurdukları iddia edildi. 

Bina Sahipleri Polis Merkezine Giderek Şikayetçi Oldular

Bunun üzerine bina sahiplerinden 2 kişi Cumartesi günü Beydağı Polis Merkezine giderek şikayetçi oldular. Polis merkezine şikâyette bulunan bina sahiplerinin, yanlarına gelen ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkilisi olmadıklarını öğrendikleri özel firma çalışanlarının iş yerlerine zorla girmeye çalıştıklarını belirttiler. 

"Bakanlığa Sordum, Buralarla İlgili Rezerv Alan Kararı Yok Dediler"

Mülk sahiplerinden biri ifadesinde,"Söz konusu şahısların eylemleri Aralık 2023 tarihinden beridir devam etmektedir söz konusu kişiler mülkiyeti bana ait olan binanın artık devlete intikal ettiğini burasının rezerv alanı olduğunu söz konusu bina üzerinde hiç bir hakkımın olmadığını bana beyan etmişlerdir, gelen şahıslardan belge istediğimde bana siz çevre bakanlığından gidin kendiniz isteyin demişlerdir. Bu beyanlar üzerine ben 2023 aralık ve 2024 ocak ayında Çevre Bakanlığına gittiğimde dükkanımın rezerv alanı olup olmadığını sorduğumda böyle bir kararın alınmadığını bana yetkililer iletmiştir. Söz konusu şahısların kim tarafından yönlendirildiğini bilmemekteyim. Tarafıma dükkkanımın rezerv alan ilan edildiğine yahut karet örneğinin alınmasına dair bana Çevre Bakanlığından ya da diğer makamlardan tebligat gelmemiştir. E devlet kayıtlarını kontrol ettiğimde böyle bir bilgi orada da bulunmamaktadır. Söz konusu şahıslardan şikayetçiyim. Aralık 2023 tarihinden itibaren defalarca iş yerime gelerek müşterilerimi ve beni rahatsız eden bu kişiler Anayasada güvence altına alınan mülkiyet hakkımı yok sayarak TCK 117. maddesinde düzenlenmiş Çalışma Özgürlüğünü Engelleme ve TCK 116/2 maddesinde yer alan İş yeri Dokunulmazlığını İhlal suçlarını işlemişlerdir. TCK 151. maddesinde düzenlenmiş olan Mala Zarar Verme suçuna tam teşebbüs suçuna tam teşebbüste bulunmuşlardır. Bu şahısların teşhisinin sağlanılarak Kamu Adına cezalandırılmalarını talep ediyorum. Bu şahıslardan davacı ve şikayetçiyim.” dedi. 

malatyahaber.com
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Pırasa (3 ay önce)
    Sayın editör karotcuları gönderenler kararname çıkardılar. Rezerv alan durumuna girdi. Sağlam binalarda yıkılacak. Bir araştırıp haber yaparmisiniz. Teşekkürler Geçmiş olsun
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Bir Depremzede (3 ay önce)
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanının Selahattin Gürkan’ın defalarca Az Hasarlı yapılar yıkılmayacak mevcut plana eklenecek şeklinde sözlü beyanatları olmasına rağmen birileri 6 şubat depremi yetmemiş gibi defalarca sağlam raporu verilmesine rağmen Az hasarlı binalarda zorla karot örneği alıp Ağır Hasara çevirdikten sonra oraları istedikleri gibi yapıp ranta çevirmek çabasındadır. Ellerine tutuşturulmuş bir kağıtla milleti tehdit ederek zorla karot alıp binayı ağır hasara çevirmek istedikleri apaçık ortadadır. 7.7 ve 7.6 şiddetinde depreme dayanmış Az Hasarlı binaların yani depremin yıkamadığı bu binaların birilerinin elleriyle yıkılmasına Malatyalı siyasilerin neden sesi çıkmamaktadır? Bu insanların temel amaçlarının ne olduğu net bir şekilde ortadadır. Siyasilerimizin çıkıp bu yapılan haksızlığa bir an önce dur demeleri gerekmektedir. Depremzede olan bu insanlara bir darbe daha vurmak hangi inanca hangi mantığa hangi adalete sığmaktadır? Bu yapılanlara neden göz yumulmaktadır? Karotcuların gelip buralara gözlemsel olarak bakıldı deyip şimdide deneysel olarak bakılacak demesi tam bir faciadır ve arkasından verecekleri raporu apaçık belli etmektedir. Rezerv alanı deyip milletin malına çökmek hangi vicdana hangi merhamete sığmaktadır? Umarım en kısa sürede adalet tecelli eder, bu yanlıştan geri dönülür ve devletimiz milletinin yanında olur..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 ay önce)
    Şimdi tamamen yıkmak istedikleri yeri karat alarak çürük raporu verecekler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haydar (3 ay önce)
    Hayret! Bu karotcular bu cesareti nereden buluyorlar.Herkes herşeyi çok iyi biliyor.Kendi adlarına depremi fırsata çevirenler İlahi adaleleti unutmamalıdırlar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Cero (3 ay önce)
    Memleket yol geçen hanına döndü. Her isteyen kafasına göre bir şeyler yapıyor. Kimin gönderdiği belirsiz karotçular orayı burayı kafalarına göre delip duruyorlar. Belediyeler zaten ölmüş durumda vatandaşa yardım etmiyorlar, hiçbir şeyden haberleri olmayan Çevire ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve AFAD çalışanları. Ya bu deprem bölgelerinde ne olduğunu olacağını bilen tek bir kişi ya da kurum yok mu? Bu ne başıboşluk böyle. Depremden bu yana nerdeyse bir yıl geçti ama devletin kesinleşmiş tek bir kararı dahi yok varsa da saklıyorlar galiba. Yerinde dönüşüm dediler tam olarak ne olduğu dahi belli olmadığından Malatya da tek bir yerinde dönüşüm projesi başlamış değil. Zamanında denetimi yapamayan devlet depremzedeleri bu defa da oluşturduğu kararsızlık ve bilinmezliklerle vuruyor. Belediye seçimleriymiş batsın sizin seçimleriniz. Her şeyi bırakmış seçimlere odaklanmış ağalar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Vatandaş ne şartlarda hayatını sürdürüyor Firmaların yaptığı şeye bak bunun önüne mutlaka geçilmeli
    %83
    %17
    Yanıtla