SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bakandan Malatya'da Ziyaretler

Bakandan Malatya'da Ziyaretler
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya ziyareti çerçevesinde Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

İlk olarak Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu’nu girişte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve yetkililer karşıladı.

Ziyarette Başkan Gürkan, Bakan Çavuşoğlu’na Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na kayısı, Arslantepe’de bulunan ilk kılıcın replikasını ve bir tesbih hediye etti.

Ziyarete Bakan Çavuşoğlu ile birlikte AKP MKYK Üyeleri Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ile partililer eşlik etti.

Bakan Çavuşoğlu, beraberindekilerle daha sonra Malatya Valiliği’ne geçti. Burada da Vali Hulusi Şahin ve yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, ziyaret defterini de imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Şahin’de Bakan Çavuşoğlu’na ziyaretin anısına hediye takdiminde bulundu. Her iki ziyarette basına kapalı gerçekleşti.

Bakan Çavuşoğlu, Valilik ziyaretinin ardından kent merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Çavuşoğlu, ikram edilen Malatya kayısısının tadına baktı.

Vatandaşlarla da sohbet eden Çavuşoğlu, daha sonra Kent Müzesi'ni gezdi.

- Arslantepe Höyüğü

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nü gezdi.

Yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, gazetecilere, medeniyetlerin beşiği olan Anadolu'nun her bir köşesinde tarihi kalıntıların bulunduğunu söyledi.

Bunlardan birinin de Arslantepe Höyüğü olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Arslantepe Höyüğü'nün geçmişi bugünden 8 bin yıl öncesine dayanıyor. İlk devlet geleneği ve bürokrasinin kalıntılarına burada rastlıyoruz. Böyle bir eseri, tarihi eseri UNESCO dünya miras kültür kaydına geçirmek istedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yerel yönetimler ve buradaki tüm yetkililerle çalışmaları oldu ve 2020 yılında bu kayıt gerçekleşti, 19. eser olarak Türkiye'den. Şu anda farklı alanlarda yapılan çalışmalar, başvurular var. İnşallah onların da resmi kayıtları gerçekleşir. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak UNESCO Daimi Temsilcimiz ve Bakanlığımızda ilgili dairemizle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu çalışmalarına güçlü destek veriyoruz. Arslantepe Höyüğü'nün Bakanlığım döneminde kaydettirilmesi benim için kişisel olarak ayrıca gurur vesilesidir. Genel anlamda Malatya'mızın ve Arslantepe Höyüğü'nün tanıtılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Dünyadaki 255 misyonumuza da talimatımız açıktır. Arkadaşlarımız zaten seve seve Türkiye'mizin her bir bölgesini ve Türkiye'nin tüm değerlerini tanıtıyorlar. Malatya ve Arslantepe Höyüğü'nün tanıtılması konusunda da çalışmalar yapıyorlar ve bunları birlikte devam ettireceğiz."

-Gençlerle buluşma

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya'da gençlerle bir araya geldi.

Çeşitle temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Çavuşoğlu, Beydağı Tabiat Parkı'nda gençlerle buluştu.

Basına kapalı gerçekleşen ve 2 saat süren etkinlikte Çavuşoğlu, gençlerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu'na  Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve diğer ilgililer eşlik etti.

Bakan, buradaki programın ardından havalimanına geçti ve daha sonra Malatya'dan ayrıldı.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • turan (1 yıl önce)
    Millet uyandı artıki bakanların alayı da gelse oy yok!..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Sayın bakanım Malatya ya hoş geldiniz, sizi çok seviyoruz.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Tamam da niye geldi bu Malatya’ya. Bayram değil seyran değil. Dış işleri bakanın ne işi vardı burda?
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Senin gibilere hergün bayram değilmi? Sizi ziyarete gelmiş fenamı..
    %33
    %67
    Yanıtla