SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bakan, Sürekli Olarak 'Malatya Çevre Yolu'nu Açtık' Diyor da.!

Bakan, Sürekli Olarak 'Malatya Çevre Yolu'nu Açtık' Diyor da.!
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2 Nisan'da 1. etabı açılan Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun tamamının açılarak hizmete girdiği şeklinde anlaşılan açıklamalarını sürdürüyor. Oysa, toplam 53,5 kilometrelik yolun, Akçadağ Yol Ayrımı ile Malatya- Sivas karayolu arasındaki 26,1 kilometrelik 1. etabı açılmıştı.

"MALATYA ÇEVRE YOLU'NU AÇTIK"!..
Daha önce de birkaç kez Malatya Çevre Yolu'nun açıldığına ilişkin açıklamalarda bulunan bakan Karaismailoğlu, dün de Adana'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Şantiyesi'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bir kez daha Çevre Yolu'nun tamamının hizmete girdiği şeklinde yansıyan açıklamalarını sürdürdü.

Kara, hava, deniz ve demir yollarını birbirini tamamlayan, etkileyen ve bütünleyen sistemler olarak gördüklerini aktaran Karaismailoğlu, polemiğe girmeden, eser siyasetinden ödün vermeden, millet için çalışmalarını var güçleriyle sürdürdüklerini vurguladı.

"Neticede yatırımlarımız halkımızın günlük yaşantısına hız, tasarruf, konfor getirdi. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını da alıyor, onları milletimizle buluşturmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Sadece birkaç ay içerisinde Türk mühendisliğinin gurur projelerinden olan, dünyanın en uzun asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 4 yıl gibi kısa bir hızla tamamladık, milletimizin hizmetine sunduk. Hemen peşinden Tokat'ı havalimanı ile buluşturduk. 16 ile hizmet veren Malatya Çevreyolu'nu açtık. Antalya'da Fasalis Tüneli'ni milletimizle buluşturduk. Rize-Artvin Havalimanı'nı yine yalnızca Karadeniz'imizin değil, dünyanın hizmetine sunduk. Geçtiğimiz hafta da Türksat 5B uydumuzu bütün dünyanın gözü önünde uzaya hizmete aldık. Bu işler, hizmetler rastgele olmuyor. Ulaşım ve lojistik ana planı çerçevesinde, devlet aklıyla planlanmakta bütün projelerimiz."

OYSA YOLUN BİR BÖLÜMÜ AÇILDI..
Toplam uzunluğu 53,5 km. olan Malatya Kuzey Çevre Yolu projesinin, 26,1 km'lik bölümünün açılışı nedeniyle 2 Nisan'da düzenlenen törende konuşan bakan, şunları söylemişti:

"Malatya, günümüzde de kara, hava ve demir yolu ulaşım ağlarını buluşturan konumuyla 16 ilin geçiş noktasıdır. Malatya şehir merkezinden geçen mevcut yolda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak Malatya Çevre Yolu projesini hayata geçirdik ve bugün 26 kilometrelik 1. Kesimi'ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız 1. Kısım kapsamında 17,5 kilometre uzunluğundaki Darende-Gölbaşı ayrımı-Sivas ayrımı arası ile 9 kilometre uzunluğundaki Akçadağ bağlantı yolu olmak üzere toplam 26 kilometrelik yol kesimini tamamladık. Kalan kesimlerde yapım çalışmalarına da hızla devam ediyoruz. Çevre yolumuz, Malatyalı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için hayata geçirdiğimiz yeni bir dev eser olarak tarihteki yerini alacaktır. Malatya, Anadolu'yu anayurt yapan destanlar şehrinin adıdır. Malatya'nın da ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz."

MALATYA KUZEY ÇEVRE YOLU
Tarımsal, ticari ve endüstriyel faaliyetleriyle giderek büyüyen şehirde, mevcut Akçadağ-Darende-Gölbaşı ayrımından Pütürge ayrımına kadar uzanarak şehir geçişini sağlayan 35,5 kilometrelik kesim, Malatya'nın şehir içi ve şehirler arası trafiğine hizmet veriyor.

Köprülü kavşak ve sinyalizasyon sistemleriyle geçilen ve yoğun trafik yükü altında tıkanma noktasına gelen şehir geçişinin rahatlatılması amacıyla Malatya çevre yolu hayata geçirildi.

Yolun birinci etabının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın tören için Malatya'ya gidecek.

Malatya çevre yolunun, ana aksı 44,8 kilometre, Akçadağ bağlantı yolu 8,7 kilometre olmak üzere toplam uzunluğu 53,5 kilometreye ulaşıyor.

Projede 13 kavşak köprüsü, 5 alt geçit köprüsü, 3 demir yolu köprüsü ve 4 hidrolik köprü olmak üzere toplam 2 bin 166 metrelik 25 köprü bulunuyor.

Proje güzergahı Malatya-Gölbaşı ayrımı-Darende Kavşağı'ndan başlayıp doğu istikametine yöneliyor ve Elazığ-Malatya ayrımı-Pütürge Kavşağı'nda sona eriyor. Ayrıca Malatya-Darende ayrımı-Akçadağ Kavşağı'ndan başlayan bağlantı yolu 8,7'nci kilometrede ana yola katılıyor.

Açılışı yapılacak birinci kısım kapsamında, 17,4 kilometrelik Darende-Gölbaşı ayrımı-Sivas ayrımı kesimi ile 8,7 kilometrelik Akçadağ bağlantı yolu olmak üzere toplam 26,1 kilometrelik yol kesimi tamamlandı.

Bu kesimde toplam 1244 metrelik 10 köprü imalatı gerçekleştirildi. Böylece Sivas yolu ayrımı noktasına kadar trafik sirkülasyonu sağlanmış oldu. Kalan kesimde çalışmalar devam ediyor.

Çevre yolunun tamamının hizmete sunulmasıyla ağır tonajlı taşıt trafiği ve transit taşıt trafiği şehir dışına alınacak ve Malatya şehir merkezindeki trafik yoğunluğu rahatlatılacak, kesintisiz ve konforlu ulaşım sağlanacak.

Trafiğin pik saatlerinde geçiş süresi 60 dakikaya kadar çıkan şehir geçişi 25 dakikaya düşecek. Malatya çevre yoluyla zamandan 89 milyon lira, akaryakıttan 97 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 186 milyon lira tasarruf edilecek, karbon salınımı 19 bin 173 ton azaltılacak.

malatyahaber.com- Adana, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Süleyman gökçe (1 yıl önce)
    Çokmu daraldınız. Çevre yolu açılsa kaç araba dolanacak geçecek. 2.Yol orda geçen geçiyor siz geçtinizde sizi kim engelledi. 3. Bakanın çevre yolunu açtık demesinden çokmu rahatsız oluyorsunu. YOL AÇIK GEÇRMİSİNİZ..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • alican (1 yıl önce)
    Emaği geçenlerin ellerine sağlık.Daha dün kestirmeden ankara istikametinden sivas yoluna çıktım harika bir çalışma.Kolay değil onca istimlak,yıkılacak evleri boşaltamıyorsun mahkemeler açılan davalar uzatıyor her şeyi.bazıları gibi beş kilometrelik çevre yolunu tam on yılda bitiremezken onca kavşaktı,viyadüktü alt ve üst geçitlerle donatılı yolun 25 kilometresini kısa bir zamanda bitirildi .Geri kalanıda bitecek ama gene bir bahane ile eleştiri mangası olacak..Bazılarının bin yıllık hayalinde bile bu konforlu yatırımlar yok.Ilgaz tüneli 5700 m sadece malatya için açılan tüneller 5000 m gezen bilir karahanı,tohmayı,çebiş tünellerini..Say say bitmez,koskoca coğrafya..
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Bak üç tane tünel saydın bitti...Bu istimlak sadece Malatyada mı oluyor. Karadenize git de tünel nasıl oluyormuş gör. Ve son söz 20 yılda bitirilmeyen bir çevre yolu var onunla övünüyorsun ya, daha ne deyim...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    15 temmuz öncesi Beydağı TOKİ fahrikayhan arası 50 metrelik yolda açılacaktı malesef TOKİ'nin moloz dökme alanına döndü ve bunun neticesinde yolu olmayan yollarımız ağır tonajlı araçların sonucu yol olmaktan çıktı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Doğanşehir yol ayrımı berbat rezalet bu nasıl bir giriş nasıl bir çıkış onca yıl bekle sonra saçma sapan ucube bağlantı yolu yapılsın. Beylerderesi Viyadüğü yine öyle. Neresinden tutsan hep bir saçmalık.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kardeşim, o yolu her zaman kullanılan birisi olarak sana katılıyorum, sanki sadece batı tarafı (Akçadağ, Kayseri) için yapılmış, diğer güney yönü (Doğanşehir, Adana ) tarafına gidiş geliş sıkıntı oluyor, zaman ve yolun uzaması da ayrı bir sıkıntı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    He beylerderesi viyadüğünü de açmıştık deseydi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    İyi akşamlar ne zaman açtınız gelin yola bakın neresi acilmis
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (1 yıl önce)
    Açık yola Sivas yolundan giriş kapalıaçıldığından beri böyle .Oradaki görevliler yol kapalı diyor.Halbuki giriş kapalı.Malatyaya geliş yolundan giriş açık.Bir de Darende yönünden gelişte yön olarak havaalanı yazıyor.Normalde,Havaalanı,Çevre yolu,Sivas yolu yazmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    bu bakanın dediği şekilde yolun açılması tam olarak en az 10yıl süreralayı yalancı olmuş.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    100 Acemi vatandaş hiç kalem tutmayan vatandaş bir araya gelse öyle berbat bir proje ortaya çıkaramaz Mimarlık hatası çizim hatası 50 sene öncenin projesi öyle mi yol yapılır öldürdünüz şehrin bütün güzelliklerini
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    İşleri güçleri yalan dolan
    %91
    %9
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)
    "Hizli tren toplu tasima araci degildir. Konforlu ve lüks bir seyahat aracidir!" diyen bu bey... Bunu söyleyen bir bakan Malatya cevre yolu icin yalan mi söyleyecek yani? Ask olsun!
    %100
    %0
    Yanıtla