SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrımcılığı Tarihe Gömeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:28
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili adayları kırsal mahalle ve ilçe gezilerini sürdürdüler

Ziyaretlere ilişkin basın bültenleri şöyle:

"AĞBABA VE KUŞÇU..

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " Belediyelerimizde ayrımcılığı tarihe gömdük. Şimdi de Türkiye'nin her yerinde ayrımcılığı tarihe gömeceğiz. Oy versin vermesin bütün Türkiye'ye hizmet edeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,beraberinde milletvekili adayı Av. Memba Kuşçu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Arguvan İlçe Başkanı İbrahim Çopur ve partililer ile birlikte Arguvan'a bağlı Morhamam, İsaköy, Karahöyük, Kuyudere, Kocak, Kanakbaşı, Koyuncu, Cayırlı, Ermişli, Armutlu, Bozan ve Çavuş Mahalleleri’ni ziyaret etti.

Ermişli Mahallesinde konuşan Ağbaba, hiç kimseye ayrımcılık yapmayacaklarını belirterek,  " Ermişli Mahallesi’nden oy istemeye gelmedik. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı  sizlere teşekkür etmeye geldik .Biz iktidar olursak ayrımcılığı tarihe gömeceğiz. 30 Mart'ta aldığımız belediyelerde bunu uygulamaya başladık. Sadece Malatya'da değil Erzurum'un Çat Belediyesi’nden, Çanakkale'nin Geyikli Belediye'sine kadar ayrımcılığa son veriyoruz. İktidar da bunu öğrensin, görsün.Oy versin - vermesin bütün köylere eşit hizmet götürüyoruz.”dedi.

“Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde Cami'lerin de bakımını, temizliğini yapıyoruz, Cemevleri’ninde bakımını, temizliğinin yapıyoruz.”cümleleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba, “CHP’li belediyelerimiz kimseyi ayırmadan, herkesin yolunu yapıyor, hizmetlerini eşit olarak götürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak söylüyorum,belediyelerimizde ayrımcılığı tarihe gömdük. Şimdi de  Türkiye'nin her yerinde ayrımcılığı tarihe gömeceğiz. Oy versin vermesin bütün Türkiye'ye hizmet edeceğiz. Umarım bunu birileri görür ve öğrenir. Malatya Büyükşehir Belediyesi, ayrım yapılmadan hizmetin yapıldığını Arguvan ve Hekimhan Belediyelerimizden  öğrenir. 

AKP'li Bakanların, AKP'li milletvekillerinin kendi yakınlarını, kendi yandaşlarını işe aldıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,geçici işçilerin alımında bile ayrımcılık yapıldığını kaydetti. Ağbaba, "AKP'li ilçe başkanının imzası olmadan İlçelerde 6 aylık geçici işçi çalıştırmaya dahi izin vermiyorlar. AKP valilere karıştı, müdürlere, kaymakamlara karıştılar, Okul müdürlerine karıştılar kendilerinden olmayan bir tek okul müdürü bırakmadılar. Şimdi ise geçici olarak 6 ay çalışan vatandaşlara ayrımcılık yapıyorlar. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu ayrımcılığı bitireceğiz, tarihin çöp sepetine gömeceğiz. İşe birileri alınacaksa en yoksulu alınacak, iş yapacaksak en yoksul köyden başlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri herkesin milletvekili olacak. Bu sözleri oy alamadığımız bir köyden değil tüm oyları aldığımız bir köyden söylüyorum. Asla oy versin yada vermesin ayrımcılık yapmayacağız" dedi.

Mahallelerde bulunan kullanılmayan okullar vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirten Ağbaba, "Kullanılmayan okulları Arguvan Belediyesi almaya çalışıyor. Almak istediğimiz okulları Arguvan Belediyesi kendisi kullanacak değil Ermişli Mahallesi ne istiyorsa onu yapacağız. Cemevi, kültürevi ne istiyorsanız onu yapacağız.Bu konuyla ilgili olarak biz üzerimize düşen görevi yaparız. Arguvan Belediye Başkanımızı siz seçtiniz ve eşit olarak herkese hizmet edecek" şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Memba Kuşçu ise, "Yaklaşık 1 yıldır göreve gelen Arguvan Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimiz Arguvan için hizmetlerini 1 yıldır sunuyorlar ve sunmaya da devam edecekler. Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili olarak yaptıkları olumlu eleştirilerde bizleri mutlu ediyor. Bizlerde yaşanacak bir Malatya için sizlere katkı sunmaya, gönül vermeye talibiz" dedi.

PORGALI..

Malatya’nın birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulisi Porgalı Darende ilçesini ziyaret etti. 

Darende ilçesi ziyareti sırasında Porgalı’ya vatandaşlar sorunlarını iletti. Aktarılan sorunları dinleyen Porgalı, “ Yaşanacak bir Türkiye için yola çıktık. Neden ikinci, üçüncü sınıf insan muamelesi görüyorsunuz, hepiniz birinci sınıf kişilersiniz. Size her türlü desteği vermek için canımızı bu yola koyduk. Bizde sizlerden destek bekliyoruz” dedi.  

Emekliye, çiftçiye destek verilmediğini vurgulayan Porgalı, yaptırılan Ak Sarayın masraflarının emekliye yıllarca ikramiye olarak verilebileceğini ve mazotun düşük fiyatlarla satılabileceğinin altını çizdi.  

Porgalı, “ 25. dönemde siz Darendelileri gözden çıkarmışlar. Darende Elbistan’a ilçe olarak gidecek. Elbistan il olacak Gürün, Darende ve Afşin ilçe olarak bağlanacak. Malatya’ya da sus payı olarak Çelikhan’ı verecekler. Adıyamanlılar bize Çelikhan’ı vermiyor, biz Malatyalılar Darende’yi mi? Vereceğiz. Siz gözden çıkarıldınız Darende’ye yok gözüyle bakılıyor” şeklinde konuştu. 

Şu iktidara artık bir uyarı verin diyen Porgalı, “ Sizi çantada keklik gören, ceketimi assam yüzde 85 oy alırım diyenlere bir ders verin. İrademizle alay ediyorsunuz, temayül yoklaması yapıyorsunuz, STK’ların görüşlerini alıyorsunuz, bizde adam yokmuş gibi ithal milletvekili getiriyorsunuz diyebilmelisiniz. Sizde bu irade var dik durun” sözlerini kaydetti. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “ İktidar ve Ana Muhalefet partisi seçim bildirgelerini yayınladı. Vicdanlarınıza soruyorum, CHP’de çiftçiye, işsize, yoksula, emekliye, toplumun her katmanına yönelik maddeler var. Bizi verdiğiniz yüzde 5 oranındaki oyla, AKP’yi verdiğiniz yüzde 85 oranındaki oyla yargılayın” ifadelerini kullandı." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız