SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrım Yaptılar, Suç İşlediler'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:31:40
A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, okul müdürlerine verilen puan sistemi ile sendikalarına üye 140 okul müdüründen sadece 3 okul müdürünün kaldığını söyleyerek ayrımcılık yapıldığını iddia etti. 

Türk Eğitim-Sen tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde basın açıklaması yapıldı. Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, “100 üzerinden 75 puan ve üzeri puan alan okul müdürleri görevlerinde kalmıştır. Ancak, şöyle bir incelediğimizde yaklaşık 250 okul müdürü Malatya’da görev yapmaktadır. Söz konusu İl Milli Eğitim Müdürümüzü ziyarete gittiğimizde, İl Milli Eğitim Müdürümüz, ‘Aklıselim, tarafsız, çalışkan ve başarılı okul müdürlerini koruyacağını ve kesinlikle tereddüde mahal vermeyeceğini, hangi sendikadan ve hangi fikirden olursa olsun eğitimin kalitesini yükselten her okul müdürü ile birlikte olacağını ve onu koruyacağını’ söylemişlerdir. İl Milli Eğitim Müdürü demişdir ki, ‘Ben hiçbir okul müdürünü tanımıyorum, ilçelerdeki ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlerini de tanımıyorum. İldeki Şube Müdürleri de yeni geldi onları bizde tanımıyoruz, okul müdürlerini onlarda tanımıyor. Bu vesile ile ben aradım, ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile görüştüm, dedimki, hangi sendikalı olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun, ülkenin birliğine, eğitimin kalitesinin yükselmesi için kendini siper eden, çalışkan, yüz kızartıcı konulardan uzak duran arkadaşlarımızı kesinlikle koruyun. İktidara yakın sendikadır, iktidara uzak sendikadır diye sendikalar arasında ayrım yapmayın’ ifadelerini kullandı. Yayınlanan çizelgeye baktığımızda okul müdürlerini tanımayan şube müdürleri, okul müdürlerini tanımayan Milli Eğitim Müdürleri nasıl oluyor ki, 250 okul müdürü hakkında karar veriyor. Danıştay bunların kararnamelerini iptal etti ve karar yayınlandı. Bu şube müdürleri okul müdürleri hakkında puan veremez, suç işlemişlerdir. Kasıtlı olarak arkadaşlarımızı cezalandırmışlardır” dedi.

Şenol şunları söyledi:

“Listelerde Eğitim-Sen’den 12 tane okul müdürü var, 11’i alınmış, Türk Eğitim-Sen’de en az 140 tane okul müdürü arkadaşımızdan da sadece 3 tane kalmış. Bu ne anlama geliyor? ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı çalışkan okul müdürü bırakmayacağız’ anlamına geliyor. Bu insanları esefle kınıyorum. Yaptıkları ayrımcılığı kınıyoruz. Bu arkadaşlarımız bu iktidara oy vermiştir, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oy vermiştir. Sen tanımadığın okul müdürüne nasıl puan veriyorsun? Bir arkadaşımıza 12 puan vermişler, iki arkadaşımıza doğum tarihinin puanını vermişler, resmen alay etmişlerdir. Hukuk önünde bunlardan hesap soracağız, mücadelemize devam edeceğiz. Pabuç pahalı olacak bundan sonra. Herkes bilsin, herkes duysun. Biz siyasi partiler gibi nutuk atmıyoruz. Biz diyoruz ki, madem ki bu insanları mağdur ettiniz, mağduriyetlerini gideriniz. Bu arkadaşlar 30 yıl hizmet etmişler ve derse girmemişler. Yazık değil mi bizim çocuklarımıza? Bu arkadaşlarımız ne derece çocuklarımıza faydalı olacak? Bu çocukların günahını vebalini kim çekecek?”

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız