SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Meğer Apartman Otoparkını İşyerine Dönüştürme İşini Bitirmişler!

Meğer Apartman Otoparkını İşyerine Dönüştürme İşini Bitirmişler!
A- A+ PAYLAŞ

Fahri Kayahan Bulvarı'nda bulunan ve bina yapılırken oto park olarak projelendirildiği için bir kat fazla yükseklik izni verilen apartmanın zemin katının, ‘yasalara uygun olmamasına’ ve bu durumun haberlere konu olmasına rağmen sonunda iş yerine dönüştürüldüğü bildirildi.

YASAL OLMAMASINA RAĞMEN AF KAPSAMINA SOKANLAR GİTTİ AMA..
Malatya'nın rantı en yüksek bölgelerinden biri olan Fahri Kayahan Bulvarı'ndaki apartmana, 2003 yılında zemin katı otopark olarak projelendirilince 7 kat yerine 8 kat inşaat izni verildi. Zemin katı otopark olduğu ve bu nedenle bir kat daha fazla yapılabilmesi için izin verilen ve bulunduğu Çilesiz Mahallesi'nin o bölgesindeki binaların yüksekliği zemin kat+6 kat olmasına rağmen, zemin kat+7 kat izni verilerek kat sayısı 8'e çıkarılan apartmana, Malatya Belediyesi Encümeni tarafından 21 Mart 2003 ve 3746 sayılı kararla bu izninin verildiği, binanın da  8 kat olarak inşa edildiği belirtildi.

Otopark katına perde beton gerekirken, yüksekliği işyeri için gereken boyuttan daha az olan bu kata camekan yapıldı, bu duruma seyirci kalındı. Yeşilyurt Belediyesi  müdahale etmedi, ancak ruhsat da vermedi. Bir süre bu konumda boş kalan, bina sakinlerinin ortak kullanım alanı olması gereken yeri gözüne kestiren  ve bina sakinlerinden satın alarak mülküne dönüştüren kişi, apartman sakinlerinden muvaffakat alıp, 2018'deki imar barışından yararlanmak üzere Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurdu, iddiaya göre yasal olmamasına rağmen talepleri doğrultusunda imar durumunu ticarethane olarak değiştirecek işlem gerekli ödemeyi yapıp için onay aldı.

Bu işlem, malatyahaber.com'un 19 ve 20 Kasım 2020'de "Apartman Otoparkıydı, Ticarethane Oldu" ve "Zemin Katı Otopark Gösterildiği İçin 8 Kata İzin Verilmiş" başlıklı haberlerine konu oldu.

Yasal olmayan bu işlemleri yaptıranlar, malatyahaber.com ve haberi ilk olarak yapan gazetemalatya.com'a yönelik, tehdide varan ve  Vergi Dairesi memuru bir yakınlarını da içine kattıkları  'düşük seviyeli' tepkilerle gözdağı vermeye kalkışmalarından sonuç alamazken, otoparkı işyerine çevirme işlemi de bu arada durdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, imar affına girmemesi gereken bu durumu imar affı kapsamında değerlendiren kadrosu, daha sonra başka iş ve işlemleri nedeniyle çeşitli yolsuzluk suçlamalarına maruz kaldı, otopark olayına 'hemşeri' desteği vermiş olan müdürü de görevden uzaklaştırıldı.

DİKKATLER DAĞILINCA, İŞ BİTİRİLDİ!
Uzun süre, bez afişlerle önü kapatılan otopark alanı, geçtiğimiz aylarda işyeri olarak ortaya çıktı.

Yasa dışı olarak af kapsamına sokulduğu bildirilen otopark alanıyla ilgili sorunun nasıl aşıldığı ve kimlerin bu uygulamaya izin verdiği anlaşılamazken,  ilk önce proje mimarının onayı olmadığı için bu yeri mühürleyen, ancak sonraki 'imar affı' senaryosuna sessiz ve seyirci kalan Yeşilyurt Belediyesi yetkilileri, konu 1,5 yıl önce gündeme geldiğinde “Yasal olarak bizim yapacağımız hiçbir şey yok. Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan “İmar Affı” kapsamından yararlanarak “Yapı Kayıt Belgesi” almış. Yasal olarak yaptırım gücümüz yok” diyerek  topu İmar Affına ve Bakanlığa atmıştı.

Otoparkın kiraya verilmesini kendilerinin de şaşkınlıkla izlediğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,“Konu bizim yetkimizde değil.  2 yıl  önce konu ilk kez gündeme geldiğinde ilgili belediye (Yeşilyurt) tarafından yapı mühürlemişti. Bir-bir buçuk yıl sonra, geçenlerde işyeri olarak kiralanacağını öğrendik. Yasal olarak mümkün değil. Nasıl olduğunu biz de anlamadık” ifadeleriyle ortak kullanım alanının işyerine dönüştürülmesine nasıl izin verildiğini anlayamadıklarını belirttiler.

Yapılan uygulamanın yasaların yanı sıra temel şehircilik ilkelerine de aykırı olduğunu belirten konuyla ilgili bazı uzmanlar ise; “Planlamalar yapılırken bölgenin alt yapısı kadar üst yapısı da (insan ve araç sirkülasyonu, ulaşım, sosyal donatı alanları, kamu alanları vb.. gibi) dikkate alınır. O binada 20 daire varsa en az 10-15 araç da vardır. O araçların cadde ve sokaklarda değil kendi apartmanlarında park etmeleri için 7 kat yerine 8 kat izin verilmesinin mantığı budur.  Şimdi o araçlar haliyle cadde ve sokaklara park ederek bölgenin ulaşım ve dolaşım alanlarının sağlıklı işlemesine engel olacak” diyerek yapılan işlemin o bölgenin özellikle de ulaşım açısından ek sorunlar yaratacağını belirttiler.

Bina projesini yapan mimarın, otoparkın işyerine dönüştürülmesi girişimine halen onay vermediği, mimarın proje değişikliğine izin vermemiş olmasının da, değişikliğe yasal engel getirmesine rağmen, bu durum da dikkate alınmadı.

Bu arada, vatandaşlar otoparkın işyerine dönüştürülmesi ve ‘rant sağlanması’ sürecini ilgiyle izlenirken, bu sürecin ‘Ankara’da sonuçlandırıldığı' iddiaları yaygın bir şekilde konuşuluyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: (Kapak) Fahri Kayahan'daki apartmanın zemin katı otopark olarak bırakıldığında böyleydi. (Alttaki fotoğraf) Ancak daha sonra apartmanın ortak kullanım alanını bir kişi satın alıp işyerine dönüştürme faaliyetine girişti. Bu faaliyet haber konusu olunca, zemin kat bez afişlerle çevrilerek kapatıldı. (Sondaki fotoğraf) Bir süre uyutulan konu, daha sonra apartman otoparkının işyerine çevrilmesi ve yasal olmayan işlemlerle bunu yapanların hedeflerine ulaşmasıyla sonuçlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

73 yorum yapılmış

  • Fikir (1 yıl önce)
    Malatyahaber takip ettiğimiz güncel ve profesyonel haber sitesi , bu tür bence ortalama haberleri defalarca kişisel hesaplarınız İçin yapmanız bence çokta isabetli değil malatyahaber için , bu tür haberler çok önemliyse eğer, bir sürü kaçak yapılaşma varken bir ton rant işleri var bu iktidar oyuncağı bu şehirde , haber yapmakla bitmez diye düşünüyorum. Örnek Malatyalı eski bir bakanın , çevre yolundaki binası (emeksizde) neredeyse yola taşacak gibi gibi…
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    işin özü , bir suçlu aranıyorsa belediyedir.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • serhat (1 yıl önce)
    kör ölünce badem gözlü olurmuş noldu yıllardır virane olan bir yeri degerlendirmişler istihdam yaratmışlar hizmet veriyorlar habermi şimdi bu anlamadım allah hayırlı kazançlar nasip etsin gardasım
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Ramazan doğan (1 yıl önce)
    Her kes birseyler yazmış dükkanı kiralayanin ne suçu var adam yapmış dükkanın hakını vermiş bence fahrikayhan a yakışır bir hizmet getirmiş helal olsun ...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • sami BAYRAM (1 yıl önce)
    Bahse konulu işletme sahibi olduğumumdan dolayı açıklama yapmak zorunda bırakıldığıma ve içinde emeği geçenlerede ayrı ayrı dava acağımıda buradan bildiririm.KURUMUMUZUN SLOGANLARINI AMAÇ DIŞI KULLANANLAR VE KARALAYANLAR BAŞKA AMAÇLARA ALET EDİP ÇAMUR ATANLARIN ELLERİNDE Kİ ÇAMURLAN BERABER ADLİYEDE OGÖRÜŞECEGİZ..Yeni şubemizin bu söz konusu işyeriyle alakalı uzaktan yakından bir bağlantısı olmadığı halde işe dahil edenlerin şundan haberleri olsun ki biz kiramızı verip oturuyoruz.EMEKCİLERİN NE EMEKLE AÇTIĞINI,BİLİP BİLMEDEN YOK İŞİ UZMANINA BIRAKIN YOK İYİ YERE DÜKKAN AÇMIŞLAR DEMEDEN ÖNCE İYİ ARAŞTIRMA YAPIP ÖYLE YORUMLASANIZ DA ALAKASI OLMAYAN İNSANLARIN KEŞKE GÜNAHINI ALMASANIZ. Kendi şahsıma maddi durumumu çoğu yakın tanışım bilir varoşta büyümüş insanlarız.Ama bir gün elhamdülillah harama alet olmadığıma inanıyorum kim haram yer haram iş yapar ALLAH zaten yanına koymaz vesselam.
    %51
    %49
    Yanıtla
  • Bülent kaya (1 yıl önce)
    Yav arkadaşım işletme sahibi gerekli yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeni ile iş yerini açmış hayırlı olsun demek varken Resmen ortalığı karıştırmaya çalışıyorsunuz
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Haktan yana (1 yıl önce)
    Haber niteliğinde reklam yapıyor malatya haber. Kaça anlaştı dükkan sizinle. Bende bir esnafım Halep Caddesinde benimde bulunduğum iş hanında sıkıntılar var gelin hem haber yapın hemde şöyle güzel bir dükkanın fotoğrafını çekin. Sabancı boşuna dememiş reklamın iyisi kötüsü olmaz demiş. Reklama fatura kesmemek için güzel bir yol bulmuş malatya haber
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Yaptığın yorumun zerre kadar bu konuyla ilgisi olmadığı gibi konuyu sulandırmaya çalışıyorsun.Halep caddesinde handan bahseden haktan yana olan zat.Ben 1990 larda hangi handan bahsediyorsun ama bende ptt arkasındaki handa çalışmış dükkanı olan biriydim.O yıllarda bile o han çok sıkıntılıydı.O handa işyeri sahibi olanların çoğu işini bıraktı.Yani bu en az 30 senelik bir mesele bu konuyla hiç ilgisi yok haktan yana olan..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Malatyahabere bir kez daha teşekkürler...Yaptığı haberlerin aksi hiçbir zaman ısbatlanmadı!Ne kadar ilginç değilmi?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Adelet hukuk garibanlar icin uygulanir belediyeye ver parayi istedigin kadar kat yaparsin bunu gariban yapsaydi evini basina yikarlardi
    %82
    %18
    Yanıtla
  • aziz (1 yıl önce)
    başka işi yokmu bu haber sitesinin arkada dönen filimleri marketleri denetlesinler eline almış bir resim 2 dir atıyo devleti var kanunu var bu nebiçim gastecilik bu malatya haberin düzgün bir adamımı yok içip yazsam daha güzel haber yaparım ilk okul bebesi bile böyle hber yapmaz bide kime yarıyo bu sacma haber
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)aziz isimli kullanıcı yorumuna
    Sen içip burada yorum yapma yeterli şampiyon ;)
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)aziz isimli kullanıcı yorumuna
    Sana yaramadığı kesin... yoksa bu hukuksuzluk karşısında suspus olmayi savunmazsın... bu arada haksızlık karşısında susanlar dan olmayalım dimi...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ağzınla iç şu meredi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ekrem Aybek (1 yıl önce)
    Bu şehirde ve bu ülkede hak, hukuk, eşitlik doğru şekilde uygulanmadığı sürece ''' Bu ülkede yaşayan insanlar olarak,, hiç ,,birimiz ..hiç bir zaman mutlu ve huzurlu olamayız ve yaşayamayız !!! Böyle kör, topal gücü, gücüne yeten !!! sürünür gideriz ??? Hakkın, Hukukun olmadığı yerde Berekette olmaz !!! Huzurda olmaz !!! Birde utanmadan Doğruyu yazan editörü tehdit ediyorlar. !!!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Editör 3 dafa insanları kışkırtıp insanlara kurumlara iftira atıp mallarını fotoraflayıp altına yalan yanlış kışkırtıcı kelimeler kullanırsa bunuda haberci adı altında yaparsa. Haber olur haberciyim diye geçinip kiminin karısını aylarca teşir edip kurumu lekeler kocasına laf söyletirir kiminin malını kanunsuz haksız kazanç İş gibi millete yayın yapıyor. Bu ne terbiyesizlik insanlar namuzu ve ekmeyi için yaşar habercilik yap terbiyesizlik değil ismet yalvaç
    Editörün Notu: Yolsuzluk, usulsüzlük haberleri bazılarını o kadar rahatsız etmiş ki! Yaptıklarından utanmayıp, bir de birbirlerini sahiplenerek çemkirmezler mi?! Ne kumpanya ama..
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Yolsuz yolsuzu, vasat vasatı savunurmuş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hayırdır ayşegül hnm sende mi ünüversite de işe girenlerdensin temizlik işçiliği kadrosundan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Ne haber yaptın be yine oturdu
    %77
    %23
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    malatya haberi kutluyorum.bu binaya ruhsat veren belediye ve hangi kurum çalışanlarıysa derhal cezalandırılmalı.burayı tutan esnafta trolleri desteklediğine göre bile bile tuttular.....yapılması gereken oranın kapatılıp esnafında ordan çıkarılması.iyi vallaha nerde bi boş yer var hemen iş yeri yapalım.ama işte bu iş hep belediyenin düzensiz iş bilmez halleri....
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Sayın vatandaş kimi cezalandıracaksın, gri pasaport verip yurt dışına gönderilenlerle, bu ruhsatı verip bu olanağı sağlayan aynı kişi ve kişiler, gri pasaport olayından dolayı kim kimler kaç kişi yargılandı, cezalandırıldı ki bunlarda cezalandırılsın, bu yapının hangi usulsüzlüğü olan ceza aldı üstüne ödüllendirildi.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Engin yurt (1 yıl önce)
    Konu ile ilgili ilk haber yapılmadan epey önce biraz bilgim vardi. Olayın aslı,çıkış noktasından bahsedeyim. Fahri Kayahan ana cadde kaldırım ve yol yapılınca binanın otopark çıkışı tam ışıklara ve kavşağa geldi. Belediye bu nedenle otopark çıkışına izin vermedi. Otoparkı İptal edip yerine dükkan izni vermeyi teklif etti. Bina sakinleri bunu kabul etti. Bina eski olduğu için bina daire sahipleri apartmanın dış izolasyon, iç dış boya, çevre düzenlemesi, vb işler karşılığı bir anlaşma yaparak dükkanın kullanımını devretti. Sonradan alan şahıs işi düzgün yapmadığı için sorun çıktığını duydum. Bir süre sonrada konu farklı açıdan burada haber yapıldı.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Gevşek Mustafa gibileri dışarıda aslan gibi kükrer ama adliyeye koridorlarında süt dökmüş kedi gibi dolaşır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Aynı şire pazarında ki fenomen İrfan gibi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Adı adalet kalkınma partisi . Bunun gibi Malatya'da toprak kalmadı birde şentepe deki villaları yapan o arsaları pulparasina alan sonra imar çıkaran sonrada 2tiriliyondan aşşagi satılmayan yerleri araştırın .ve araştırma hastane karşısındaki boş arazilerini kim almış araştırın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Haber gerçekten birilerine dokunmuş yorumlardan anlaşılıyor bu arada adam iyi yere dükkan açmış ha usulüne uygun yada değil bilemem ama yapanın yanına kar kalır...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yanılıyorsunuz.O binada yapılanlar maddi olarak beni yakından uzaktan hiç ilgilendirmiyor.Ancak memlekette iyi niyetle kanunların açıklarından herşeyi nasıl kılıfına güzel uydurup rant elde etmenin en basit ve güzel bir örneği olduğu için beni ilgilendiriyor.Muhtemelen buradaki yorumcuları çoğuda böyle.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • öneri (1 yıl önce)
    Meğer bu işte kaç kişinin kuyruğu varmış. Ya da naylon isimler ile he-man bir kişi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Aynı belediye Bahçemizi kafasına göre park alanı olarak planlamış, dilekçe verdik itiraz ettik kaç kere park olacak diye tutturdular, elektrik aboneliği alamıyoruz, sulama için kuyuda açamıyoruz, sonra üreten çiftçi niye üretmiyor ? Kolumuzu kanadımızı kırın, elimizi kolumuzu bağlayın, sonra üretim bekleyin. 10/15 yıllık Meyve Ağaçları gözümüzün önünde kurudu gitti, gurur duyun sayın başkan. Birgün gelin gezdireyim bahçeyi, eserinizi kendi gözlerinizle görün. Haberi yapıp yolsuzluğu ortaya çıkartan Malatya Haberi tebrik ediyorum. Bu ve buna benzer yolsuzluk ve haksızlıklıkları yayınlamaya devam edin ki, kimler neylerden nemalanıyor halk duysun. Allah'tan seçimlerde yaklaşıyor ya sabır...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Buse atilla (1 yıl önce)
    Bunlar ne kadar gereksiz ve saçma yorumlar böyle. O dükkanın sahibi dediğiniz insan sizin bizim gibi halktan biri ne ankarası ne malatya sından bahsediyorsunuz siz herşey usulune uygun bir şekilde yapılmış. Bence siz o pis kalbinizi Bi temizleyin önce insanları kıskanmaktan hasetlenmekten Bi vazgeçin ondan sonra gelin konuşalım. Ewet malatya için fahri kayahan için mükemmel bir iş yeri olmuş herkesin ihtiyacı olan birşeyi yapmış adam inşallah bol kazancı rızkı olur ihtiyaclar giderildikçe insanlar sizin yapamadıklarınızı yaptıkça çamur atmaktan vazgeçin artık lütfen hasetlenmekten yerine elinizi taşın altına koyun biraz da siz çalışın öyle yattığınız yerden klavye artistliğin benzemez bu işler. Varsa gücünüz siz de yapın size de helal olsun desinler artık insanlara çamur atmayın... Yazık
    %14
    %86
    Yanıtla
  • eşitsizlik-adaletsizlik helal olmasın. haram zıkkım olsun. hukuku beceremedik değil. hakka tenezzül etmedik.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Varsa gücünüz sözü hiç hoş olmamış. Savunulan hukukun üstünlüğü olmalı, yoksa güçlü olanın torpili ,adamı olanın adeleti olmamalı.Fahri Kayahan'da bir sürü işyeri var hiçbirinin yapılış şekli bunun ki gibi değil. Ancak birisi bu işe kafayı iyi takmış ki nasıl beceriyorsa ikide bir gündeme taşıyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Buse atilla (1 yıl önce)Ruhi isimli kullanıcı yorumuna
    Varsa gücünüzden kastım maddi güçtü yanlıZ
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Erol akdeniz (1 yıl önce)
    Mıhlı dut devamında çınar kurs merkezinin bulunduğu binanın teras olan yerlerini kaçak olarak kapatıp ortak alan olan yeride ayrıca kapatılıp binanın değerine değer katılmış olup yeşilyurt belediyesine üç kere şikayet dilekçesi vermemize rağmen bir sonuç alamadık herhalde kabile belediyesi imar kanunları ile yönetiliyoruz. İlğililere duyurulur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gevşek Mustafa hak (1 yıl önce)
    Yok efendim vergi dairesine akrabasıyla ceza verdirmiş malatya habere. Bak sen bu adamları tanımıyorsun bu adamlar öyle iftira atıp hergün manşetlere taşıyacağın adamlar değil sen bunu rektör hanıma yapıyorsun devam et. Bu adamlar Kimseye de iftira atmazlar kanunsuz hiç bir işin içine girmezler. Kanunsuzluk var diye de çığırtkanlık ve yanlış haber yapma sonunda senin haber sitende senin haberini yayınlatırlar. Adamların sabrını taşırma yok ankarada yok cevre şehircilik müdürü yok belediye yok maliye iftira atmadığın kurum kaldımı.
    Editörün Notu: Edepli bir şekilde yazılmış bir habere karşı, gerçekte kim olduğunu, ne kadar yamuk işlere kalkıştığını, kimlerle iş tuttuğunu yazarsak, sokakta dolaşamazsın.Bir başka yolsuzluğun tepesindekileri de bu arada savunmaya çalışman, tam da karakterine uygun olmuş. Naylon isimlerle burada kanunsuzluğu savunanları, "memleket, ne tipler var görsün' diye koyuyoruz. Haberin içerisindeki, Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilisi, bu işin tamamen kanunsuz olduğunu söylüyor. Sabrımızı zorluyorsun, edepli ol!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Ne güzel bak; Büyükşehir Belediyesi bu iş tamamen kanunsuz diyor. Ben de diyiyorum ki bu sistem tamamen Hukuksuz...Bü tür yanlış işlerin olmadığı ülkelere bakarsak yanlışın kaynağını görebiliriz. Özeti: Ankara'daki dayıyı bu tür teferruatlardan uzak tutacaksın. Herkes kendi işine bakacak... Hesap sormak kolaylaşacak...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hayırdır Gevşek Mustafa sabır taşarsa ne olacak ? Hayırdır?
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Süleyman kaplan (1 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Gevşek mustafa gibiler anca klavye delikanlılığı yapar 1 tanesi Malatyali değil belediye başkanı desen o da değil güzelim memleketimizi birileri dağdan gelenlere peşkeş çekti onların hükümdarlıkları elbet bir gün bitecek i gri pasaport larında tüm hukuksuzluklarında zamanı gelince hesabını verecekler yeterki bu işlerin üzerine gidelim Malatya Malatyalılarındir ve öyle kalacaktır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Doğrucu (1 yıl önce)
    Malatyahaber in çıkarları catismis olmalı. İmar affinda yeni proje verilince eski mimarın onayı gerekmez BU BİR. Cins değişikliğinde otopark bu aftan faydalanamaz denmiyor BU DA İKİ Bilen de bilmeyen de konuşuyor BU DA ÜÇ
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Habermis (1 yıl önce)
    İmar barışı belediyelerden yapı kullanma alamayan yada yapı ruhsatı olmayan kişilerin mağduriyetini çözen kanuni bir düzenlemedir. Eğer bir yapı, yapi kayıt belgesi almış ise var olan binalara mevcut hali ile belediyelerin sorumluluk alanının dışında kalmaktadır. Oldukları gibi korunması için malikler gerekli harçları ilgili kurumlara öderler . Yani belediyelerin burada ne rantı var nede başka bir şeyi yoktur. Yorum yaptığımız kadar araştırma yapıp kendimizi gelistirseydik kişi ve kurumlara gereksiz Çamur atmazdik. Olayları bir birine bağlayıp surda yapmışlardı burada da yapmışlardır cümlesi yanlıştir. Her olayın ve her kişinin hikayesi farklıdır.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bu belediyenin her tarafı rant battalgazi devlet hastanesi kafetaryasını aldılar ama oraya esas yapılması gereken hastanenin klima larına şu basan tesislerin yerleriydi bunları binaların arkasına yaptılar vatandaşlar sesden dolayı evde duramıyor bu nasıl bir iştir
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bir Dangalak Aslan (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    yasa geregi izinsiz 1 civi cakamazlar kanun neyse o neden orayi 2 dir cekisiniz gucunuz yetmiyi yalan haber le birseylermi yapmaya calisiyorsunuz helal olsun dort dortluk bina olmus orda daire bos varmi bitane alam
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Bir Dang. kardeşim yasa,kanun hak hukuk bu ülkede sadece sözde kalır
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Umut Ali (1 yıl önce)
    Abartı ve yalan yanlış haber. İnsanları zan altında bırakmak karalamak iftira atmak nasıl bir duygu. Proje mühelifinden bahsediyorsun proje mühelefi apartman tarafından mahkemeye verildi ve apartman kazandı proje mühelefi apartmanın haklarını teslim etmedi ve mahkeme kararı ile suclu bulundu. İmar barışı kanuni bir haktır CHP genel başkan yardımcısı veli Ağbabanın otelinide haber yap oda imar barışından faydalandı. Sürekli bu binayı haber yapıyorsun karın ağrın ney. İnsanlara iftira atma kendini şehirin sahibi sanmayı bırakın bunun adınıda habercilik diyede lanse etmeyin kabak tadı verdi
    Editörün Notu: Neresi iftira!. Otopark, yasalara aykırı olmasına rağmen işyerine çevrildi mi çevrilmedi mi? Ayrıca, Veli Ağbaba'nın ailesinin oteli konusu.. Ağbaba'ların binasının da dahil olduğu aynı yöntemle yapılmış 'İmar Yolsuzluğu' bu site tarafından kamuoyunun gündemine getirildi, tüm ayrıntılarıyla. Yargılamalar oldu. Ağbaba dışındakilerin tamamına yakını iktidar partisine yakın isimlerdi. Bir şekilde kılıfına uyduruldu, göstermelik cezalarla geçiştirildi, şehir dışındaki arazi takasıyla iş halledildi. Aralarında, Veli Ağbaba'nın defalarca, 'yıkalım dedik, Ahmet Çakır izin vermedi, diğer sorunlu yapılar için örnek olur, dedi' diye açıklama yaptı. Malum, bu kapsamda Ahmet Çakır'ın ortaklarının yaptığı Çöşnük'teki 'Çakırtepe' konutları da vardı. Onlara ne yapıldıysa, Ağbaba'ya da o yapıldı ve Malatya halkının 'sessiz ve sadece seyirci' kalışıyla, bu 'İmar Yolsuzluğu' işi kapatıldı. Bunların tamamının hikayesi, malatyahaber.com'un arşivlerinde var.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)Umut Ali isimli kullanıcı yorumuna
    al bir tane daha karşı kesimdede kötüler var benim kötüm sizin kötünüzden iyidir yaklaşımı o zaman herkes projeye giriş otoparkı koysunlar sonra dükkana çevirip trilyonlara satsınlar mantıklımı bu hafız.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Zaten doğru olan birşeyler, ortaya çıktımı yalan yanlış haber oluyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bana 1 tane imar barışından otoparklar faydalamaz otopark cins değişikliği yapamaz diye kanun madde at burdan senin yayınladığın habere alkış tutayım. Kendi kafana göre kanunsuz demekle olmuyor. Kanun maddesi açık cins değişikliği yapıla bilir diyor. Sen ne diyorsun kendi kafana göre kanunsuz sen kimsin devletmisin..? Malatya da 10 bin kişi imar barışından faydalandı. Ayıptır bu sefer baltayı taşa vurdun
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Yani diyorsunki her ne kadar öyle projelendirme yapıldıysada ,yani otoparkı gösterip dükkana çevrilebileneceğini engelleyen bir madde olmadığı için menfaatimize uygun yaptık diyorsunuz.Peki neden bu yolu tercih ediyorsunuz?Neden hep kanun maddelerindeki açıkları kullanıyorsunuz?Yahu bundan iyi kolay rant olduğunu biz bilmiyormuyuz.Aramızda bir fark var.Biz Allahtan korkuyoruz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • 4-5 yıldır bu haber sitesini takip ediyorum, bunun dışında ettiklerim de(A Haber Hariç) var tabi, okuduğum bir haberi de araştırırım da daha şimdiye kadar yayınladığı haberlerin bir tanesinde abartı ve yalan haber görmedim,ama şu var bazı asıl gerçekler, hesabına gelmeyenlerin doğrusuna ters düşünce yalan ve yanlış olur, siz kendi doğru ve inandıklarınıza göre haber arıyorsanız A Haberi takip edin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • tabeladaki "işi uzmanına bırakın." yazılı. uzman siz misiniz?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Bu ismi geçen şahıslar bizim seçtiklerimiz olsa hesap sorarız. Hesap verirler. Bunları Genel Başkanlar seçtiği için sadece onlar bu şahıslara isterlerse hesap sorabiliyorlar. Biz sahnede yokuz. Bize biçilen görev önümüze konduğunda sandığa gitmek ve sonuçu alkışlamak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet gür (1 yıl önce)
    Adamlar yapmış çatmış yoluna koymuşlar mı E helal olsun o zaman
    %37
    %63
    Yanıtla
  • "Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir." (Alev Alatlı)
    %79
    %21
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Belediyede adamın oldu mu birde paran oldu mu yapamayacakları iş yok sıradan vatandaşa gelince yasal işlerini dahi yapmamak için elli tane bahane sürüp başından atarlar ama bir gün bu adalet bunları yapanlar içinde gelir belediye başkanları bu yapılanları nasıl görmezden gelir anlamış değilim
    %85
    %15
    Yanıtla
  • kilicci (1 yıl önce)
    Neticesi yapanın yanına kar olarak kaldı değişen bir şey yok, altta kalanın canı çıksın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Vatan sevgisi böyle olur para için ne yapmazlar
    %68
    %32
    Yanıtla
  • öneri (1 yıl önce)
    tabelada "işi uzmanına bırakın." yazılı.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    şaşırdık mı? Tabiki HAYIR! Yeşilyurt Belediyesi'nin bu işten çıkarı nedir araştırılsın? nekadar bağış yapılmış? işi ankaradan kimler çözmüş
    %75
    %25
    Yanıtla
  • DOST (1 yıl önce)
    Büyük şehir ve Yeşilyurt belediyeleri iki yıldır bu konu gündemde neden sesiz kalmışlar şimdi topu birbirlerinin üstüne atıyorlar imar barışı olsada proje mühendisi onay vermemişlerse iptal edile bilir yarın bu binada çökme olursa sorumluları kim olur Selahattin Gürkan'mı yoksa Mehmet Çınar mı olur bu haberleri göz önüne alarak yanlışlıktan hemen dönmeleri gerekir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    bir belediyeci olarak söylüyorum belediyeden habersiz bir çivi bile çakamazlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Doğru habersiz çivi çakamazlar, haberde anlatılan da zaten haberli usulüne uygun nasıl kılıf hazırlayıp o çiviyi çakılacağın belediyede bu işi yapan kimse o, usulune uygun olmayan birşeyi usulüne nasıl uygun hale getirildiğini belediyeden habersiz dediğiniz belediye yolunu göstermiş.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Erol akdeniz (1 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Mıhlı dut devamındaki çınar kurs merkezini gelin görün bir çivi çakılmışmı çakılmamışmı sonradan yapılan yerlerin tamamı kaçak
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bizde zaten bunu söylüyoruz.Vah Malatya,Vah Türkiye
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    kokuşmuşluk her yerde ülkenin çivisi çıktı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Okan Talay (1 yıl önce)
    55 metrekare 1+1 bahce içindeki evimiz için Elektrik aboneliğine gerekli izinleri vermeyen Belediye yer,mekan zaman Fahri kayahan olunca imkanları sunmuslar.Allah görendir,bilendir,büyüktür
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Süleyman kaplan (1 yıl önce)Okan Talay isimli kullanıcı yorumuna
    A.yaman lı olsan ne istesen verirlerdi Malatyam da Malatyalilar ötekileştirildi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdurrahman (1 yıl önce)
    biz aynı semtte yapımızın üstünü sırf yağmur kar geçmesin diye kapatınca yapamazsınız diyen belediye diğer taraftan olmayacak şeylere göz yuman aynı belediye
    %77
    %23
    Yanıtla
  • oktay (1 yıl önce)
    Çivisi çıktı ülkenin ne günlere kaldık.biriside çıkıp demiyor ki bu nasıll dükkan oldu.Tabi birileri yine yolunda.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yolunda A.Ş & Malatya
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Aşağı yukarı her taraf öyle belediyemiz kontrolleri aksatmadan yaptığı icin
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Resmi görevliler (1 yıl önce)
    yargılanmadıkça böyle devam eder.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Bravo malatyahaber (1 yıl önce)
    Her akşam orada bekliyoruz karşıya geçerken zorlanıyoruz bir de dükkanın araçları gelecek. Bence belediye kavşağı kapatıp dükkana devretsin, biz ne hakla o yoldan geçiyoruz, tanıdığın birileri varsa her işi kafana göre yaparsın burası malatya. Son zamanlar bunun gibi örnekler yaygınlaştı. Bu işleri sandığa giderken unutanlar düşünsün .
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hoca (1 yıl önce)
    Adam iyi yere dükkan açmış...
    %94
    %6
    Yanıtla