SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anıtta Alternatif Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:08
Anıtta Alternatif Tören
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet’in ilanının 92.yılı dönümü nedeniyle CHP Malatya İl Teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde CHP İl teşkilatı tarafından çelenk sunma programı düzenlendi. CHP adına İl Başkanı Enver Kiraz Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi tarafından da çelenk sunumu gerçekleştirildikten sonra saygı duruşu ve arkasından İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugünlerimizi bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna gelerek onun yolundan ilke ve devrimlerinden asla dönmeyeceğimizi sözünü bir kez daha veriyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Kiraz, Cumhuriyet’in kendileri için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu dile getirdi. 19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren yüz binlerce şehidin kanı ile Cumhuriyet’in kurulduğunu kaydeden Kiraz, “Bugün hale verdiğimiz bu mücadele Cumhuriyet’e ve onun değerlerine sahip çıkma mücadelesidir” diye konuştu.

Bugünde Cumhuriyet’in kurulduğu yıllardaki gibi ülkenin barışa ve kardeşliğe ihtiyacının bulunduğunu söyleyen İl Başkanı Kiraz, “O gün Mustafa Kemal’in önderliğinde bağımsızlık savaşını kazanıp Cumhuriyeti kurup devrimleri gerçekleştiren bir ülkenin evlatları olarak bugünde bir araya gelerek partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde barışı,dostluğu, kardeşliği ve özgürlüğü bu topraklara yeşertmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

Kiraz, 1 Kasım seçimleri öncesinde kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın, ülkenin geleceği açısında daha büyük anlamlar ifade ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Cumhuriyetin bir başkaldırışın adı olduğunu ifade etti. Ağbaba, “Cumhuriyet emperyalizme teslim olmamanın adıdır. Cumhuriyet sadece Türkiye’deki insanlar için değil Hindistan’dan Cezayir’e, Avrupa’sından Afrika’sına kadar herkese umut olmuş herkese mücadele ruhunu aşılamış bir rejimin adıdır” diye konuştu.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan bir devrim ile kurulduğunu kaydeden Ağbaba, Cumhuriyet’in her geçen gün değerinin bir kez daha anlaşılması gerektiğini ifade etti. Ağbaba, “Hangi siyasi partiye oy verirse versin, vicdan sahibi herkesin Cumhuriyet’e sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız