SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anadolu'da 1. Sıradadır"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çeşitli temaslarda bulunmak için gelen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, Malatya'daki spor camiasıyla bir araya geldi.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ve Tekvando Malatya İl Temsilcisi Murat Turgut ile tekvando hakem, antrenör ve sporcularının katıldığı toplantıda konuşan Şahin, "Tekvando, Türkiye'nin lokomotif sporu. Türkiye'nin en büyük federasyonlarından birisiyiz. 2000 yılından başlayarak, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya alan, Türk bayrağını göndere çektirmiş, İstiklal Marşını okutmuş, Avrupa kıtasının şampiyonu, dünya şampiyonu çıkarmış bir federasyonuz. Türkiye, tekvandoda dünyanın en başarılı federasyonları arasında yer alıyor. Muhakkak ilk beş içerisindeyiz. Son yapılan dünya şampiyonasındaki göstergeye bakıyoruz, bir altın, bir gümüş, dört bronz madalya ile Türkiye dünya üçüncüsü olmuş ve bir sporcusu da, 149 ülkeden katılan bin 400 sporcu içerisinde en kıymetli sporcu unvanına sahip oldu. " dedi.

"MALATYA, 1.SIRADAKİ BİR İLDİR "

"Türk tekvandosu, aşağından başlayarak, İnanılmazı başarmış ve en kıymetli sporcuyu dünyaya armağan etmiştir." diyen Şahin ; " 2012 olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, altın madalyaya uzanmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız ziyadesiyle devam ediyor. Tabi amacımız sadece madalya almak değil, tekvando sporunun bir özelliği var. Oda gençleri topluma kazandırmaktır. Türkiye, bölgedeki gücü ve gelişmesiyle, son zamanlarda elde ettiği yükselişiyle artık bir olimpiyatı kaldırabileceğini bütün dünyaya ilan etti. 2004 olimpiyatları Atina'da yapıldı. Bugün Türkiye'nin Atina'dan ne eksiği vardır? Fazlası vardır, eksiği yoktur. Dünyada yapılabilecek bütün büyük etkinliklere Türkiye imza atmıştır. Artık hedef büyük olimpiyatlardır. Türkiye'nin bu konuda hiçbir eksiği yoktur. Bizim bir Sinan Erdem spor salonumuz var. Dünyada sayılıdır. Başbakanımızın da üzerinde önemle durduğu bir şey var ki çok önemli eğer olimpiyat; iklimi, barışı, dinler üstü diyalogu, ırklar üstü diyalogu kapsıyorsa, bir Müslüman ülke hiç olimpiyat almamış, alması lazım ki dünya coğrafyası üzerindeki barışın, dinler ve ırklar arasında gerçekten olimpizim ruhuna uygun olduğunun kanıtlanması gerekiyor.Malatya, Anadolu'nun tekvando branşında birinci sıradaki bir ildir. Birçok antrenörümüz burada hizmet veriyor ve çok değerli sporcular yetişiyor. Bu hız devam ettiği sürece Malatya'nın gelecekte hem büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağına hem de büyük şampiyonlar çıkaracağına inanıyorum. Durmak yok yola devam." ifadelerini kullandı.
Malatya'nın tekvando sporunda önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Milletvekili Mücahit Fındıklı "Malatya tekvando camiasının faaliyetlerini izliyorum ve önemli buluyorum. Salonların yapılması ve eksikliklerin de tamamlanmasıyla Malatya büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak" dedi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı da, "Malatya'nın tesis açığını gidermek amacıyla iki spor salonumuzun temelini attık. Eğitime ağırlık vereceğiz. Antrenörlerimiz istedikleri saatte salonumuzu kullanabilirler. Salon sporlarına büyük önem veriyoruz. Bu noktada da tesis sorununu çözeceğiz" şeklinde konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız