SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ahmet Kardeşimizin İşi Zor"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:36:11
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

AKP Malatya Milletvekilleri H. Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci’nin de iştirak ettiği ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’u Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Malatyamız son yıllarda bölgede hem sanayi anlamında hem şehircilik anlamında gelişen önemli illerimizden bir tanesi. Büyükşehir statüsüyle birlikte yeni bir idari yapılanmayla yeni bir sürece girmiş oluyoruz. Başta kırsala yatırımların daha çok gitmesi ve kaynakların daha sağlıklı ve verimli kullanılması hedefiyle Büyükşehir yasası çıktı. Bunu bir fırsata dönüştürerek; Malatya’nın bugüne kadar gelmiş olduğu büyümeyi, kalkınmayı, şehircilikteki başarısını daha yoğun bir şekilde sürdürmeyi amaçlıyoruz.” 

Başkan Çakır, son 5 yılda yaptıkları hizmetlere de değinerek, “Geçtiğimiz dönem içerisinde altyapıda önemli yatırımlar yaptık. Özellikle drenaj sistemleri, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi ile cadde yenileme projelerini yaptık. 200’ün üzerinde cadde ve sokağımızı prestij cadde ve sokağa dönüştürdük. Bu cadde ve sokaklarımızın altyapısını bitirerek üstyapı düzenlemelerini yaptık. bu hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda fiziki yatırımlar ile kültürel faaliyetlerimizi de yoğun bir şekilde sürdürdük” diye konuştu.

Büyükşehirle birlikte merkezdeki gelişmenin yanı sıra, kırsala da daha sağlıklı hizmetler götürmek üzere şu an yapılanma çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çakır, “İnşallah büyükşehirle birlikte Malatya kalkınmış bir bölge şehri olarak çekim merkezine dönüştüreceğiz. Bu aşamada sizlerin desteği bizler için çok önemli. Desteğiniz her zaman bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, teşekkür dileklerini ifade ederek “Bugün Malatya’da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ahmet Çakır kardeşimizin büyükşehir belediye başkanlığını kazanmış olmasından sonra ilk kez büyükşehir binasına geliyoruz. Kendisini burada tebrik etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Allah hayırlı mübarek etsin. Güzel hizmetlere, bu güzel şehre iyi hizmetlere vesile kılsın” dedi.

Prof. Dr. Kurtulmuş, yerel seçim sonuçlarına da değinerek, “Türkiye genelinde fevkalade olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Malatya ilimizde de çok güzel sonuçlar elde ettik. Bir kere daha Malatya halkına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin geleceğine, yeni Türkiye’nin inşasına vermiş oldukları bu destekle büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getirdiler” şeklinde konuştu.

Malatya’nın zor bir coğrafya olduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Bu coğrafyada belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı yapmak hakikaten zor. Ahmet kardeşimizin ve ekibinin işi oldukça zor ama bunun üstesinden geleceklerinden hiçbir şüphemiz yok. Allah yardımcınız olsun, tebrik ediyorum. Hayırlı hizmetlerinizde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Çakır, ziyarette Prof. Kurtulmuş’a kristal kayısı ile kayısı hediye etti.

TSO'YU ZİYARET..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, “Türkiye gibi nüfusu kalabalık ve bulunduğu coğrafi konumu çok önemli olan, iddiası olan, gelişme potansiyeli çok yüksek olan bir ülkenin sadece bir takım makro dengeleri ile değil, mikro gücünü de kullanarak kalkınması lazım. 2023 hedeflerine ilişkin temel perspektifimiz, Türkiye ekonomisi dışarıdan sağdan soldan esen rüzgarlara göre değil, mutlaka kendi gerçek gücü üzerinden yükselmek ve gelişmek mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, MTSO yeni binasının hayırlı olmasını temennisini de iletti. MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Türkiye’nin, çağdaş, demokratik adil ve herkesi kucaklaşan sivil bir anayasaya ihtiyacı var” diyerek Malatya ekonomisi hakkında bilgi verdi. 

Malatya’nın geçen yıl 434 milyon dolar olduğunu hatırlatan Erkoç, “Büyük firmalarımızın kayıtları İstanbul’dadır. Onların rakamları Malatya’dan yapılan ihracatlara dahil değildir. Kayası ihracatını da 350 milyon dolarlardan yaklaşık 1 milyar dolarlara çıkarmayı hedefliyoruz” diyerek, yaşanan zirai don konusuna da temas etti. Zirai don nedeniyle başta kayısı üreticisi olmak üzere meyve üreticilerinin mağdur olduğunu belirten Erkoç, “Yapılacak destek sadece üreticileri değil, şehir ekonomisini de rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkez ilçe Yeşilyurt Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, belediye meclis üyeleri, MTSO yönetim kurulu üyeleri ve partililerin de yer aldığı ziyarette Erkoç, Kurtulmuş’a tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız