SON DAKİKA
SON DEPREMLER

64. Hükümette İki Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:47
64. Hükümette İki Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Binası'nda düzenlediği basın toplantısıyla yeni kabine üyelerini açıkladı. Kabinede AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Milletvekillerinden Taha Özhan ve Öznur Çalık'ın bakanlık için isimleri konuşulurken Tüfenkci'nin bakanlık görevine getirilmesi Malatya için de büyük sürpriz oldu. Bu arada  Malatya- Darendeli olan AKP Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Yeni hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olan Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın da anne tarafından Darendeli olduğu öğrenildi.

YENİ KABİNE

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş

Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı:Mustafa Elitaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

BÜLENT TÜFENKÇİ'NİN ÖZ GEÇMİŞİ

1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı.  Şuanda serbest avukat olarak çalışmakta olan Tüfenkci, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AKP Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

FATMA GÜLDEMET SARI'NIN ÖZGEÇMİŞİ..

Fatma Güldemet Sarı yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. 

1970 Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde bitirdi.   1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.   1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.   1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı.  

Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.’de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.   Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AKP  Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.   2011 yılı genel seçimlerinde Adana  7. sıra  milletvekili adayı oldu.  

2012 – 2014  yılları  arasında  AKP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız  devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız