SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Buraya Çok Güzel Bir Mekan Kazandırılacak"

0
Güncellendi - 2021-08-15 22:04:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey’in tadına doyulmaz fırın ve tava yemeklerinin daha nezih ve modern ortamlarda gelen ziyaretçilere sunulması hedefiyle yapımı devam eden Gündüzbey Sosyal Tesislerinin inşaatını incelediler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey’in yöresel lezzetleri ve tabiat zenginliklerinin yanı sıra tarihi ve turistik mekânlarını iç ve dış turizme kazandırmak amacıyla hizmete sunulacak olan Gündüzbey Sosyal Tesisleri hakkında Milletvekili Öznur Çalık’a bilgiler paylaştı.

Yeşilyurt Belediyesinin bölgenin kalkınmasına vesile olacak güzel yatırımlarda bulunduğunu ifade eden Gündüzbey Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk, katkılarından dolayı Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ise, Yeşilyurt Belediyesinin güzel hizmetlerine devam etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederken,” Gündüzbey mahallemizde esnaflarımız ve vatandaşlarımızla biraraya gelip, hasbihal ettik. Belediyemizin burada güzel hizmetleri var. Bölgenin yaşam seviyesini yükselten fiziksel yatırımların yanı sıra sokak sağlıklaştırma ve diğer hizmetlerden bizler memnuniyet duymaktayız. Devam eden yatırımlarla ilgili mahalle sakinlerine gerekli bilgileri paylaştık.” diye konuştu.

Gündüzbey’in güzelliklerini doğru ve planlı yatırımlarla geleceğe taşımaya devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin kalkınma ve dönüşüm sürecinde desteklerini esirgemeyen AK Parti MKYK Üyemiz ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık ile AK Parti İl ve İçe Teşkilatımızın kıymetli üyeleriyle birlikte, bölgemizin zenginliklerini ön plana çıkarmak amacıyla yapımına başladığımız, seçim vaatlerimiz arasında yer alan Gündüzbey Sosyal Tesislerimizdeki imalat işlerini yerinde takip ettik. Bölgemizin geleneksel sofra kültüründe yer alan ve her biri ayrı bir lezzet olan tava ve fırın yemeklerinin yanı sıra kahvaltılıklarını gastronomiye kazandırmak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yeşilyurt Kentsel Tasarım ve Lezzet Vadisi projemizin çatısı altında devam eden yatırımlarımıza farklı bir zenginlik katacağına inandığımız buradaki sosyal tesislerimiz ile buranın yemek kültürünü daha nezih ve güzel şartlarda gelen ziyaretçilerimize sunmuş olacağız. Gündüzbey’in var olan zenginliklerini ön plana çıkartacak mimari yapı ve mekanlara sahip olacak şekilde hizmete sunacağımız bu güzel tesisimiz sayesinde, tarihi bölgelerimizi iç ve dış turizme kazandırmak için başlattığımız yatırımlarımıza farklı bir boyut kazandırmış olacağız. Burası tamamlanıp hizmete girdiği zaman Gündüzbey daha fazla tercih edilecektir. Yeşilyurt hızla gelişip büyürken Gündüzbey’de gerek fiziksel yatırımlarımız gerekse de dere ıslah, ulaşım ağının güçlenmesi, sokak sağlıklaştırma ve diğer hizmetlerimizle yaşanan değişim sürecinden nasibini alacaktır. ” dedi.

Yerli ve yabancı turistlerin Gündüzbey’e yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Milletvekili Öznur Çalık, “ Gündüzbey doğal zenginliklerinin yanı sıra birbirinden lezzetli yemekleriyle yılın her mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği, Malatya ve Yeşilyurt’un önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Yeşilyurt Belediyemiz, Gündüzbey ile özdeşlemiş, vatandaşlarımızın hem dinlenmek hemde yemek ihtiyaçlarını gidermek için tercih ettikleri kanalın etrafındaki evlerimizin dış cephelerini sokak ve cephe sağlıklaştırma projesiyle güzel bir görüntüye ulaştırdığını gördük. Büyükşehir Belediyemizin alt yapı, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlaması, ara sokakların düzeltilmesiyle birlikte derenin ıslahı ve kanalın yeniden yapımı içinde Devler Su İşleri Müdürümüzle görüştük, ihale aşamasına gelmiş vaziyettedir. İnşallah Yeşilyurt Belediye Başkanımız derenin etrafını da Gündüzbey’e yakışır bir görüntüye kavuşturacaktır. Ara sokaklarda yollarla ilgili gelen talepleri de Başkanlarımız notlarını aldı, değerlendirmelerini yapacağız. Esnaflarımızın PTT talebini çözüme kavuşturmak içinde hem PTT İl Müdürümüz hem de PTT Genel Müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmeyle burayı daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın bütün işlemlerini burada yapmaları içinde gerekli girişimlerde bulunduk. Vatandaşlarımız ayrıca burada bankaların atm merkezlerinin olmasını istediler.Mahalle muhtarımız ve mahalle sakinlerimizin tüm taleplerini Belediye Başkanımızla birlikte çözmek için bugün faydalı ziyaretlerde bulunduk. Yeşilyurt Belediyemizin gerek sokak sağlıklaştırma ve ara sokakların asfaltlanması gerekse de bu bölgenin gastronomisini ön plana çıkarmak amacıyla yapımı devam eden Gündüzbey Sosyal Tesisleri ile hemen ön tarafında tava yemeklerinin güzel ortamlarda sunulmasına imkan tanıyacak havuz ve park alanını inceledik. Buraya inşallah çok güzel bir mekan kazandırılacak. Belediye Başkanımızın ve çalışanlarının ellerine ve emeklerine sağlık, teşekkür ediyorum. Muhtarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımız ayrıca gençlere yönelik spor sahaları talebini bizimle paylaştılar.Belediye Başkanımız bununla ilgili süreci hızlı bir şekilde başlatmış, orada arsayla ilgili yaşanan sorunun aşılmasıyla birlikte gençlere yönelik bir adet futbol sahası ve çevre düzenlemesi tamamlanacak. Gündüzbey’de hem tamamlanan hem de devam eden hizmetlerde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve kutluyorum.” diye konuştu.

Gündüzbey Sosyal Tesislerindeki inceleme ziyaretine AKP Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AKP Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, AKP İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi iştiraklerinden İŞGEM Genel Müdürü Numan Özcan, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"EN UYGUN HİZMET NEYSE.."

Gündüzbey'de esnaf ve vatandaşları ziyaretinde, misafirperver ve hoşgörülü insanların huzur içerisinde yaşadığı Gündüzbey’in var olan zenginliklerini ön plana çıkarmalarının esnafların daha fazla iş yapması anlamına geldiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ AKP MKYK Üyemiz ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık ile birlikte Gündüzbey mahallemizde esnaflarımız ve vatandaşlarımızın misafiri olduk. Bizi samimi bir ortamda ağırlayıp, kadirşinaslığını ve hoşgörüsünü bir kez daha gösteren mahallemizin güzel insanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Bizler ülkemizin, kentimizin ve ilçemizin ekonomik seviyesini daha ferah hale getirmek için çaba sarf eden, emek veren, alın teri döken tüm esnaflarımızın mücadelesini takdirle karşılıyoruz.Pandemi ve doğal afetlerden dolayı yaşadığımız zor günlerde esnaflarımızın mağduriyet yaşamaması için devletimizin ve hükümetimizin ciddi destekleri oldu. Esnaflarımızın rahat ve huzurlu ortamlarda ürününü satması ve bölge ekonomisine katkı sunması için bizlerde tüm desteği veriyoruz. Gündüzbey’in bir taraftan doğal ve sosyal zenginliklerini ön plana çıkartan önemli yatırımlarda bulunurken, diğer taraftan bu dönüşüm hizmetleriyle mahalle esnafımızın daha fazla iş yapması, elindeki ürünü daha hızlı bir şekilde satmasına katkı sunuyoruz. Gündüzbey’e daha fazla turist çekip, bu bölgenin gelişmesine öncülük etmeye devam edeceğiz. Yapımı devam eden Gündüzbey Sosyal Tesislerimizle, kaldırım yenileme ve yol yenileme hizmetlerimizle, sokak sağlıklaştırma projelerimiz ve sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerimizle Gündüzbey yakın zamanda turizmde söz ettiren bir hüviyete kavuşacaktır. Tabii ki tüm hizmetleri esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın taleplerine göre yön veriyoruz, istişare ediyoruz, en uygun hizmet ne ise onu yerine getirmekteyiz. Bütün hizmetlerimiz esnaflarımız ve hemşehrilerimizin huzurlu ve güzel bir şekilde yaşaması içindir.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • yandaş olmayan (2 yıl önce)
    YANDAŞ BELEDİYE İNŞAAT GIDA SOSYAL HİZMETLER LTD. ŞTİ. Mevcut belediye başkanları belediye kanunu'na (belediye kanunu 5393) bir madde daha eklemişler; müteahhitlik,bina,villa inşaatları ve restoran cafe işletmeciliği. Tabi bunları da inşa edip el altından yandaş kimselere aktararak olayı götürüyorlar. Meslea malatya'da bir firma var üniversitedeki cafe ve kantinler ile malatya belediyesine ait olan dağda ovada şehir merkezindeki tüm cafe ve restaurantların hemen hemen hepsi bu şirkete veriliyor. Belediyeler asli görevlerinden alt yapı, üst yapı işleri'ni uzaklaşmış kah inşaat şirketi kurup inşaat yapıyorlar kah sosyal hizmet adı altında restaurant cafe işi ile uğraşıyorlar. Belediye Kanunu'na göre şuan yaptıkları suç ama yaptıkları bu işlere sosyal hizmet kılıfını ekliyorlar ki problem olmasın. Şimdi gündüzbeyde yapılan yeri kimin için yaptıkları daha temeli atılmadan belli. Yok eğer değilse halka açık ihale yapsınlar kim yüksek teklif verirse o alsın diyeceğim ama yapan belli alacak olan baştan belli. Vesselam..
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (2 yıl önce)
    belediyenin görevi kafe açmak olmuş...gündüzbeyde önceden devletin çeşitli kademelerine hizmet eden gençler yetişirdi...simdi bol bol garson yetişiyor sayenizde...
    0
    0
    Yanıtla
  • SALİH (2 yıl önce)
    Gündüzbey' e acil gereken alt yapı ve yol yenileme çalışmaları iken merkezdeki tek yeşil alan ve parka bu kar ve rant ucubesine ne gerek vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (2 yıl önce)
    Açılacak mekanın sahibi de belli demek ki , resimlerde boy vermiş. Malatya'mızın tescilli mekancısı. Yarına kalır bu işlerin hesabı ama yanınıza kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evrim (2 yıl önce)
    Belediyenin görevleri arasında elbette halkını yaşadığı ortamda daha rahat, temiz ve güvenilir ortamlar oluşturmak vardır. Ancak bunu yaparken çevredeki esnafları da düşünmek gerekir. Koskoca 20 milyonluk İstanbulda 18 adet büyükşehire ait tesis varken 700 bin nüfusu ancak olan bu şehirde bu kadar tesis açma sevdası niyedir? Tamam hadi açtınız şu memlekette tüm mahallelere tesis açmak niyedir? Şuanda şehrin orta yerinde kaldırımları yapılmamış alt yapısı düzgün olmayan yolları dahi delik deşik olan bir kentde çılgınlar gibi sosyal tesis yapıp halkın gözünü boyamak nicedir! Gündüzbeye gidiş yoluna baktığımızda tecde Yeşilyurt yolunu adam gibi yapmamışken bu tesis sevdası niyedir? Halka hizmet ediyoruz diye açtığınız tesislerde ağırladınız misafirleremi cakanız yoksa halkın gözünü boyamak için midir? Hadi geçtim bunları sayısız insan burda milyonlar harcamış işletmeler kurmus küçük pastadan sizin büyük pay alma çabanız niyedir? Market açarsınız inşaat yapar ev satarsınız restaurant Cafe acarsınız... Ama imara açtığınız yerlerin alt yapısını üst yapısını hiç düşünmezsiniz? Marketiniz benim diyen marketten pahalıdır! Dağın başına ev yapsrsınız kışını suyunu düşünmezsiniz... Uzun lafın kısası yatacak yeriniz yok sizin.... Bu dünya size de kalmaz bakalım bunca milletin vebalini nasıl vereceksiniz?
    0
    0
    Yanıtla