SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Bin 723 Konut Kapsamda"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:41:21
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Beydağı bölgesinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi.

Belediyenin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı’nın müşterek yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde, Malatya’daki çarpık yapılaşmalar ortadan kaldırılarak, yerine çağdaş ve modern yerleşim alanları oluşturuluyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) projesi uygulanıyor. Toplam 220 hektar (2200 dönüm)’lık alanda uygulanan proje 4 etaptan oluşuyor.

Merkez Beydağı Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çoğu sağlıksız ve güvensiz yapılardan oluşan toplam 4723 konut bulunuyor.  Yıkılacak olan bu konutların yerine, modern ve güvenli konutlar yapılıyor. Konutlarla birlikte bölgenin ihtiyacı olan her türlü eğitim, sağlık, kültür, spor tesislerinin yanı sıra her türlü sosyal ve teknik donatılar da yapılıyor. 

Yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Beydağı bölgesinde bugüne kadar 928 konut hak sahiplerine teslim edilirken, yapımı devam eden 3267 konut ise 2015 yılı sonuna kadar bitirilerek, teslim edilmesi planlanıyor. Teslim edilen 928 konut ile birlikte yıl sonunda bitirilen toplam konut sayısı 4195’e ulaşmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde, hiçbir imkanın olmadığı gecekondu ortamından kurtulan vatandaşlar, alt ve üstyapısı modern bir şekilde yapılan, her türlü sosyal tesisin inşa edildiği güvenli ve çağdaş yapılara kavuşuyorlar. Proje çerçevesinde I. Ve II. Etapta yapılan toplam 4195 konut ile birlikte 2 adet eğitim tesisi, 2 adet sosyal tesis, 1 adet sağlık tesisi ile 2 adet de cami yapılarak halkın hizmetine sunuluyor.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdur edilmedi. Evleri yıkılan hak sahiplerine, yeni evlerine taşınıncaya kadar mağdur olmamaları için kira yardımı yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ, dönüşümün bundan sonra kalan etapları için alışılmış tip proje dışında; yörenin mimari özelliklerini yansıtan, özgün ve farklı proje çalışmaları gerçekleştiriyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız