SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Saha da Malatya'ya.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:18
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Türkiye genelinde 2013 yılında 125 sentetik çim saha yapılacağını ve bunun 3 tanesinin Malatya’da olacağını söyledi.

İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Fındıklı, bu sayının illere bölünmesi halinde her ile 2 tane bile düşmediğini ancak Malatya’ya kendilerinin 3 tane kazandıracak olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 3 sene içinde sentetik çim sahası olmayan bir tek ilçe bile bırakmayacaklarının altını çizen Sadi Fındıklı, “Bunun için uygulanan bir sistem var. Tüm meclis üyelerimizden buna çalışmalarını rica ediyorum. İlçede veya bir beldede kulübünüz yoksa bunu kurun. Eğer teklif edilen ilçe ya da beldede bir sportif kulüp yok ise otomatikman geri plana atılıyor. Ama kulüp kurarak beldesine saha kazandıran birçok belde var. Bir örneği Balaban. Kulüplerini kurdular lige müracaat ettiler fikstüre de girdiler ve şu anda kendi sahalarında 2. Amatör Lig’de oynayacaklar” dedi.

İlçe beldelerdeki spor tesislerine yüklü bir meblağ ayırdıklarını da belirten Fındıklı, onarımı yapılacak olan ilçe beldelerde 2013’te çok sıkı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Melekbaba Mahallesi civarında cirit sporuna yönelik olarak bir alan bulduklarını ve bu alanın potansiyeli olan Malatya’ya kazandırmak adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Fındıklı, Milli Eğitim ile ortak projeler içerisinde yer alabileceklerinin de mesajlarını verdi.

''MALATYA ARENA’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR''

Malatya’ya kazandırılacak olan en önemli yatırımlardan birisi olan Malatya Arena Stadyumu’nda çalışmaların devam ettiği , kısa bir zaman önce stadın zemininde karşılaşılan sıkıntılar nedeni ile 1 ay durdurulan çalışmalar tekrar başladı. Yapım çalışmaları öncesinde yapılan zemin etütlerinde temiz görünen zeminin bazı bölümlerinde çürüklük olması nedeni ile durdurulan çalışmaların yeni bir proje ile değiştirilerek Fore kazık sisteminde devam ettirildiği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, açıklamasında, zemindeki sıkıntının kendileri ile bir ilgisi olmadığını ifade ederek, “Zemin etütleri yapılırken belli bölgelerden örnekler alınıyor. Ancak zeminin tamamımın kazılmasının ardından manzara tam olarak karşımıza çıkıyor. Bizde de bu problem ortaya çıktı. Zemin etütlerinde bir sıkıntı yoktu ama tamamı kazılınca ortaya gevşek bir zemin çıktı. Bunun üzerine yeni bir çalışma yapıldı. İlgili müteahhidin görüşleri doğrultusunda yapılan yeni proje bakanlık tarafından kabul edildi ve çalışmalara yeniden başlandı” ifadelerini kullandı.

"GENÇLİK MERKEZİNİN İHALESİ YAPILDI"

Şeker Fabrikası alanı içerisine yapılacak olan Gençlik Merkezi ve spor kompleksinin ihalesinin yapıldığı ve en kısa zamanda yer tesliminin yapılarak çalışmalara başlanılacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Gaziantep’e yapılacak olan gençlik merkezi projesinin aynısının Malatya’da da uygulanacağını ifade ederek, “Şu anda Şeker Fabrikası alanı içerisinde yer alan alanımız güvenlik nedeni ile teslim alınmadı. İlgililer ile yaptığımız görüşmelerde kendi alanımızın etrafına duvarımızı yaptığımız andan itibaren yapım çalışmaları başlanacak. 64 bin 800 metrekarelik bir alanımız mevcut orada. Gençlik Merkezi ve spor kompleksini inşa edeceğiz. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. En kısa zamanda Şeker Fabrikası’ndaki alanımızın etrafını çevirerek yer teslimini yapacağız. Tesisimiz 5-6 trilyon liraya mal olacak ve Malatya’nın çehresini değiştirecek bir yatırımdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız