SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"23 Nisan Önemli Bir Vesile"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:39:02
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94.Yıldönümü çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlama töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, “ Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklara ve gençlere güvenini ifade eden Atatürk, çocuklarımıza bir de bayram armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, bu emanetlere sahip çıkmaktır” dedi.

İLK TÖREN ANITTA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümü için ilimizdeki ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Berk tarafından anıta çelenk sunuldu. Daha sonra Atatürk Anıtı önünden başlayarak Atatürk Caddesi güzergahından İnönü Kapalı Çarşı önüne kadar öğrenciler ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

GÖSTERİLER İNÖNÜ KAPALI ÇARŞISI ÜZERİNDE

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları İnönü Kapalı Çarşı üstünde yapıldı. Törene Vali Vasip Şahin, Garnizon Komutan Vekili ve 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Fidan, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. İsmail Özdemir, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk konuşma yaptı. Berk konuşmasında,  “94.Yılını kutladığımız 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, Atatürk tarafından 1924 tarihinde bayram olarak kutlanmasına karar verilmiş, 5 yıl sonra 1929 tarihinde çocuklara armağan edilmiştir. İlk defa 1929 tarihinde çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.1979’da da ilk olarak 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu milli bayramımıza her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.” dedi.

“Türk Milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, Okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.” diyen Berk konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni nesillerin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklara ve gençlere güvenini ifade eden Atatürk, çocuklarımıza bir de bayram armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, bu emanetlere sahip çıkmaktır.

Emanete sahip çıkmak, eğitim öğretim alanında, bilim ve teknik alanında, tıp alanında, spor alanında ve diğer bütün alanlarda başarılar elde ederek İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızı gönderlere çektirmek olmalıdır.

Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini, nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi, muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız, diye düşünüyorum.

Sevgili çocuklar! Kitap insanı, insan dünyayı değiştirir. Kuşlar kanatları ile çırpındıkça yükselir, sizler okudukça yükseleceksiniz. Günler ve yıllar çok çabuk gelip geçecek. Devletin birçok makam ve mevkisine sizler geleceksiniz. Kendinizi şimdiden hazırlamalı ve yetiştirmelisiniz. Kitaplarla dost ve arkadaş olmanız, okulda, evde, tatilde her fırsatta okumanız ve okumayı bir yaşam biçimi haline getirmeniz için çalışıyoruz. Malatya Okuyor Kampanyası sizin için büyük bir fırsattır. Anne ve babalarınıza, öğretmenlerinize çok şey borçlu olduğunuzu unutmayınız.”

Programda sahne alan öğrenci grupları tarafından halk oyunları ile çeşitli gösteriler sunularken, müzik programında ise öğrenciler ve müzik öğretmenleri ise çeşitli şarkı ve türküleri seslendirdiler.

Kutlama programı İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından sunulan müzik dinletisi ile sona erdi.

ÖDÜL TÖRENİ..

Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıldönümü nedeniyle ilk ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan 'Atatürk ve Ulusal Egemenlik' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini aldı.

Şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94.Yıldönümü kutlama töreninin yapıldığı İnönü Kapalı Çarşı üzerindeki törende verildi.

Yapılan yarışmada derece alan öğrencilerin isimleri şöyle:

Resim Dalında:

1. Betül Sekendiz (A.Kadir Eriş İlkokulu)

2. Elanur Kaya (Özal İlkokulu)

3. Zeynep Nermin Güneş (Mehmet Emin Bitlis İlkokulu

Şiir Dalında

1. Büşra Karadeniz (91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu)

2. Mert Dağ (A. Kadir Eriş Ortaokulu)

3. Şeymanur Ermiş (91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu)

Kompozisyon Dalında

1. Ayşenur Cömertler (Begüm Kartal Ortaokulu)

2. Zehra Gürhan (91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu)

3. Berivan Kaya (91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu) 

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini  Vali Vasip Şahin, Garnizon Komutan Vekili ve 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Fidan verdi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ..

Öte yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları gösterisi İnönü Kapalı Çarşısı üzeri ve şehrin çeşitli yerlerinde izleyiciyle buluştu.

Halk Oyunları Eğitmeni Mehmet Oral, şunları söyledi: ''Yeşilyurt HEM olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokullarımızda halk oyunları çalışması başlatmıştık. Bu çalışmalar sonucunda okullarımızda öğrenim gören yaklaşık 200 öğrenciyle bu gün çeşitli gösteriler gerçekleştirdik. Bütün eğitmen arkadaşlarımız ve oyuncularımız bu yıl yoğun bir şekilde çalıştılar. Bunun sonucu olarak güzel bir gösteri izledik. Halkımız büyük bir ilgi gösterdi. Bizleri yanlız bırakmayan Malatyalılara teşekkür ediyorum.''

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız