SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2023 Hedefi İçin Çalışıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:28:13
'2023 Hedefi İçin Çalışıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'yı 2023 hedefine taşımak için çalıştıklarını söyledi. 

Erkoç, organizelere talebin çok yüksek olduğunu kaydederek, "1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki doluluk oranı ortada. Biz onun için 2007 yılında 3. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalara başladık. Neticede 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin toplamından daha geniş bir alanı Malatya ekonomisine kazandırdık. İş dünyamızın hizmetine sunmaya hazırlıyoruz" dedi.

3. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Erkoç, "Orada ilk etapta bin 800 dönümlük alanı özel şahıs mülkiyeti olmadığı için hemen oranın parselasyonunu yaparak, altyapı ihalesini gerçekleştirdik. Belli kriterler uygulayarak, yer tespiti yaptık ve dağıttık. Kalan yerin dağıtımıyla ilgili de çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Orada da son dönemde Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla birlikte kamulaştırma yetkisi büyükşehir belediyelerine devredildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi oradaki kamulaştırmayı gerçekleştirecek. Bu süreci biraz uzattı. Orada yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanımız var. Burada bin 800 dönümlük bir alanın kamulaştırması var. O kamulaştırma bittikten sonra, artık Malatya'ya yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımıza 'yerimiz yok' deme lüksümüz yoktur. Bunu yaparken de, altyapıyı oluşturmanız gerekiyor ki sanayiyi ve şehri ileriye taşıyabilesiniz" şeklinde konuştu.

"MALATYA'YI İLERİ NOKTALARA TAŞIMAK İSTİYORUZ"

Erkoç, sanayi iklimini oluşturmaya gayret ettiklerini belirterek, "Valilik ve Büyükşehir Belediyemizin de ciddi destekleriyle Malatya son yıllarda yatırım iklimini ve ortamını oluşturan şehirlerin başında geliyor. 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde şuanda çalışan fabrikalarımızdaki istihdam sayımız 20 bine yaklaştı. 3. Organize Sanayi Bölgemizin tamamen faaliyete girmesiyle birlikte 20 bin istihdam da orada söz konusu olacak. Yine Akçadağ İlçemizde Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşu belirli bir noktaya geldi. Darende'yi bitirdik, orada arsa tahsisi yapılıyor ama ilçelerde çok talep alamıyoruz. Özellikle o yöredeki iş adamlarımızın Darende'ye yatırım yapmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya'yı ileri noktalara taşımak istediklerini kaydeden Erkoç, "Organizeler, bir şehrin düzenli kalkınmasında, sanayinin düzenli gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenmektedir. Şuanda Malatya'da, 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgemiz ve buna ilaveten 1. Organize Sanayi Bölgemizin devamı olarak 3. Organize Sanayi Bölgemiz ile yatırımcılarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. İnşallah Malatya'yı daha ileri noktaya, 2023 hedefine taşımak istiyoruz. Bu noktada organizelerdeki yatırımların buna ciddi bir desteği olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız