SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

2 Bin 200 Konteynerlik Kentin Kapasitesi Doldu

2 Bin 200 Konteynerlik Kentin Kapasitesi Doldu
A- A+ PAYLAŞ

Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da vatandaşların barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Malatya'daki en büyük konteyner kent ise İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki yaklaşık 200 dönüm alana kuruldu.

Altyapı çalışmalarının ardından alana 2 bin 200 konteyner kurulan geçici konaklama merkezine 10 bin kişi yerleştirildi.

Devasa konteyner kentin kapasitesinin dolduğu, diğer depremzedelerin kentin farklı noktalarında yapımı devam eden konteyner kentlere yerleştirileceği bildirildi.

Yalıtımlı konteynerlerin yanı sıra 2 çocuk oyun alanı, 2 basketbol sahası, 30 konteyner okul, mescit, çamaşırhane, sağlık ocağı, eczane, 15 konteyner idari alanı ile yemek çadırlarının kurulduğu geçici barınma merkezi içerisinde belediye ekiplerince yürütülen asfaltlama çalışmaları sürüyor.

Konteyner kentte iftar çadırlarının kapasiteleri de artırıldı. Ekiplerce, alanın farklı noktalarına yeni iftar çadırları kuruldu.

Bu arada, Türk Kızılay, Malatya Gençlik Merkezi, birçok üniversite ile farklı sivil toplum kuruluşlarının konteyner kent içerisinde sürdürdüğü faaliyetler devam ediyor.

Geçici barınma merkezinin güvenliği ise polis ve asker tarafından sağlanıyor.

"İhtiyaçlarımızın hemen hemen hepsi karşılanmış durumda"

Konteyner kente yerleşen Yusuf Adıyağşi, AA muhabirine, geçici barınma alanına 15 gün önce geldiklerini söyledi.

Geceleri rahat uyuduğunu, üç öğün yemeklerinin verildiğini dile getiren Adıyağşi, "İhtiyaçlarımızın hemen hemen hepsi karşılanmış durumda. Yatağımız, buzdolabımız, televizyonumuz ve ısıtıcısına varana kadar hepsi verildi. Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Turgut Demir de 10 gün önce geçici barınma merkezine geldikleri bilgisini vererek, "En başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bizler onun yaptığı bu hizmetlerden dolayı çok razıyız. Halimize çok şükür ediyoruz. Eksiğimiz yok. Her şeyimiz burada karşılanıyor." diye konuştu.

"Biz devletimize güveniyoruz"

Mehmet Aslan da büyük bir afet yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Allah bir daha böyle acıları kimseye yaşatmasın. Depremin ardından önce çadır kente yerleştik. Kısa bir süre önce de buraya geldik. Konteyner kentte şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Her şeyimiz tamam. Konteyner içerisinde mutfağından buzdolabı, ısıtıcısı ve banyosuna varan kadar her türlü hizmet bizlere sunulmuş durumda. Allah devletimize zeval vermesin."

Bir yıl sonra yeni evlerine kavuşmayı ümit ettiklerini belirten Aslan, "Bizlere böyle söz verildi. Devletimize güveniyoruz. Bundan hiçbir şüphemiz de yok." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Depremde evini kaybetmiş işyerini kaybetmiş insanların evlerinin İkizce ye uzaklara yapmayın yapiyosaniz ulasim da olsun ikizce 14km insanlar nasıl gidip gelecek benim evimi yerini devletimiz cumhur baskanimiz şuanki mevcut milletvekillerinden fikir alarak yapmasin beni alipta daha atrsalar evi veripte güvercin kümesi kadar balkonu ve odalari yaparsanız.bu işin sonu iyi olmazzzz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • malatya sever (1 yıl önce)
    Elemenedik'de kurulan 2000 adetde konteyner konulan yerde kimler kalıyor gerçekten de kalanların evleri ağır hasarlı mı? bir araştırılsın lütfen?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güder Gürkan Çınar (1 yıl önce)
    Sayın Osman Güder Boş boş gezecegine Şu Battalgazi yolundaki çukurları kapatırsın yama yapın bari hergun birilerinin lastiği patlıyor. Aynı şey tüm siyasiler için geçerli Malatya yolları çok kötü durumda Asvalt dökün demiyoruz çukurları geçici yama yapın lütfen çevre yolu Yeşilyurt Merkez her yer berbat özellikle Battalgazi yolu yazık size birdaha oy verirsem namertim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mertens (1 yıl önce)
    Malatya'da kayıp bina sayısı 32 bin...ortalama en az 70 bin aile eder... teknopark ta 2 bin aile yerlestiyse kaldı 68 bin aileee ...işimiz uzun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Şuan beşbin insanda Beydağı geçici konteyner kentinde kalıyor ve bunlar gibi 16 konteyner kent daha kuruluyor şuan
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Belediye çalışanlarının aileleri olarak farklı şehirlerde surunuyoruz eşlerimiz mecbur görev başında enkaz çalışmalarında belediye calisanlarinin aileleri içinde tez vakitte bı konteyner kent kurulursa herkes eşi ile eşler evlatları ile gönül rahatlığı ile bı arada kalır
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Hatay'da sözde atılan temelleri gördünüz. Çok üzgünüm ama, yuzbinlerce insanın terk ettiği, kalan insanlara ise neredeyse 2 ay geçmesine rağmen konteyner bile verilemediği dikkate alınırsa bir senede bu kadar insana ev yapılacağına ben inanmıyorum. Keşke yapılsa...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Birilerinin araya adam koyup gerçekten hak sahibi olan kişinin hakkına girmesi kadar büyük bir vebal yoktur. Devletin yetki verdiği ve o makamlarda adaletli görev yapmayanlara e-devlet üzerinden başvuru yapıp mutlaka ilgileniyorlar diye bekleyen bir vatandaş olarak Ben de hakkımı helal etmiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ankara'dan adamın varsa sıraya gerek yok gariban olursa dışarda ölsen umurlari olmaz ....daha 50 gün olmuş Allah şahit konteyneri geç çadır bile gelmedi ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Adamı olan yerleşti adamı olmayan ortada kaldı Allah şahit ne günlere kaldik
    %91
    %9
    Yanıtla
  • İlhami BAYSAL (1 yıl önce)
    Güzel olmuş herşey içinde öyle teslim edilmiş. Peki evi yıkılıp başka illere giden biri olarak evimde bir kürdan bile alamadım ev kirası ev eşyası alarak rakam belirtmek istemiyorum bir sürü borç altına girdim peki bizim giden eşyaların ücretini kim ödeyecek soran yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Annem bu konteyneri bekledi, rahmetli olduktan iki gün sonra aradılar. Her şey zamanında lazım,asla hakkım helâl değildir. Kim kimin hakkını gasbediyorsa Allaha havale ediyorum. Yorumu yayınlamamak da hak gasbıdır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Evimiz acil yıkılacak statüde idi ve yıkıldı.ortada kaldık.akrabaların yanında idare ediyoruz.ama daha ses seda yok konteynerden.adam aramış bana hamile varmı,65 yaş üstü varmı,engelli varmı diyor.Saydıklarının hiçbiri yok ama ortada evde yok.bu deprem çok kişi yi mağdur edecek.demedi demeyin.inşallah bu konteyner dağıtımı adildir.adamı olana vermez ler
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    65 yaş üstü yaşlı engelli hamilelere öncelik verildiği için bana konteyner verilmedi diyip dağıtımın adaletsizliğinden bahsetmek nasıl bir zihniyet anlamıyorum
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Nur yüzlü teyzem mekanın cennet olsun inşallah. Geride kalanlarına Allah sabır versin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kadirdayan (1 yıl önce)
    hepsi iyi hoş güzel anlatılmış cok kalite de sağlık personeli rezil durumda ama bunu gören kimse yok
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mutlu olduğun günlere sayacan.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Şu anda Samsun'da geçici olarak yaşıyoruz buradaki insanların göstermiş olduğu tevazu ve yardımdan dolayı insanlığımızdan utandık şu anda Malatya'da olup da yaptığı ticarette fırsatçılık yapanlara Rabbim ilk önce ahlak nasip etsin
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malatya'da Depremden önce 80 lira olan bir kebap depremden sonra 135 liraya satılıyorsa bu ahlaksızlıktır haram zehir zıkkım ola
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Şükran (1 yıl önce)
    Bizde konteyner istiyoruz malatya battalgazi taştepe mahallesindeyiz depremzedeyiz çok mağduruz
    %77
    %23
    Yanıtla