SON DAKİKA
SON DEPREMLER

11 İlde Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:28:41
11 İlde Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

İzmir merkezli 11 ilde paralel yapı iddiaları kapsamında düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonlarında ayrıntılar belli oldu. Türkiye genelinde gözaltına alınanlar arasında Amir Haldun Çabuk, Amir Tarkan Kolik, Komiser Remzi Fatih Burcu, polis memuru İsmail Şahin, Komiser Hüseyin Gültekin, emekli polis İsmail Şahin, emekli polis Erdoğan Altay, Polis memuru Ahmet Yıldırım, Komiser Yardımcısı Selçuk Küçükarslan, Polis memuru Ahmet Akpınar, Polis memuru Hasan Say olduğu bildirildi.

Operasyon İzmir merkezli olup Adıyaman, Ankara, Kırklareli, Malatya, Hakkari, Muş, Şırnak, Yalova, Erzurum, Denizli illerinde gerçekleştirildi. Operasyonların başlamasında gazeteciler, rektörler, emniyet müdürleri, üst düzey askeri yetkililerin şikayetinin olduğu öğrenildi. İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltıların devam edeceği, İzmir’de 11, toplam 26 kişinin gözaltına alınacağı bildirildi.

Öte yandan Adıyaman, Ankara, Kırklareli, Malatya, Hakkari, Muş, Şırnak, Yalova, Erzurum, Denizli illerinde gözaltına alınanlar da İzmir’e getirilecek.

BAŞSAVCILIKTAN FLAŞ AÇIKLAMA

Operasyona ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 26 emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde suç tarihinde görevli olan bir kısım personel tarafından aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memurların, üniversite üst düzey yöneticilerinin ve üst düzey askeri personelinde bulunduğu toplam 92 kişinin farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2009-2010-2011-2012 ve 2013 yılları arası yasaya aykırı olarak usulsüz dinlediklerinin yapılan denetimlerde tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapan 26 emniyet personeline yönelik 27/01/2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."

"BU DEFA GİZLİLİK KARARI VAR"

Gözaltına alınan emniyet mensuplarından bir kısmının Avukatı İsmail Hakkı Küçük, operasyonun yasa dışı dinleme iddialarıyla yapıldığını ancak bu defa avukatlara dosya suretleri verilemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Şu an şehir dışından getirilecek olan bazı kişiler var. Benim müvekkillerimden biri de Fatih Remzi Burcu da gözaltına alındı. Ankara’da Hüseyin Gültekin komiserim gözaltına alındı. Burada Amir Haldun Çabuk müvekkilimle nezarette görüştüm. Benim müvekkilim dışında da polisler var. Bu defa gizlilik kararı var. Avukatlara da dosyaları inceletmeyecek ve suret vermeyecekler. Dar kapsamlı olacak, bu sefer iyi çalışmış şube. Yine bir algı operasyonu var. Bakalım bu sefer ne gibi suçlamalar var. Hikayeden, uyduruk bir operasyon sonuçlarını bende çok merak ediyorum şahsen. İzmir’de 11 kişi gözaltına alınacak, şu an 6 kişi alındı. Memur neredeyse o ilde operasyon yapılıyor. Halbuki hepsine alo deseler adamlar gelecek. Hepsi adresinde duruyor.”

Öte yandan, gözaltına alınan emniyet mensuplarının yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren emniyetin önüne geldi. Yakınları, emniyetin önünde beklemeye başladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız