SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Polis Serbest Bırakıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:11
10 Polis Serbest Bırakıldı
A- A+ PAYLAŞ

İzmir merkezli olarak aralarında Malatya'nın da bulunduğu 13 ilde düzenlenen "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 24 polisten 14’ü mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilirken 10 polis serbest bırakıldı. 

Gerçeğe aykırı belgeler düzenlenerek başka isim üzerinden alınan mahkeme kararları ile üniversite rektörleri, gazeteciler, üst düzey askeri yetkililer, Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticileri, üst düzey emniyet mensubunu dinlediği gerekçesi ile ‘yasa dışı dinleme’ operasyonunda 26 emniyet görevlisi hakkında gözaltına alınma kararı verilmişti. Salı sabahı İzmir merkezli 13 ilde başlatılan operasyonda 16 polis gözaltına alınırken 8 polis kendi gelerek İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim oldu. 24 polisin emniyetteki ifadesi alındıktan sonra dün adliyeye sevk edildi. Adliyede Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgusu yapılan 24 polisten 14’ü tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilirken 10’u serbest bırakıldı. Sanık avukatlarından Muzaffer Akyol serbest bırakılan polislerin isimlerinin; Ramazan Mert, Hüseyin Gürtekin, Remzi Burç, Ahmet Yıldız, Hamza Doğan, Ahmet Akpınar, İsmail Şahin, Muhammet Kılıç, Erdoğan Altay ve Hasan Say olduğunu açıkladı. Akyol, mahkeme başlamadan önce reddihakim talebinde bulunacaklarını ifade etti. Adliye çıkışında serbest kalan polisleri yakınları karşıladı. Türk Bayrağı ile Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne teslim olan Ramazan Mert adliyeden de Türk Bayrağıyla çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız