SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOBB Yönetiminde Bu Kez Malatya Yok!

TOBB Yönetiminde Bu Kez Malatya Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79. Genel Kurulu'nda  yeni yönetim seçilirken, bir önceki dönemde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile temsil edilen Malatya bu kez yönetimde yer bulamadı.

TOBB 79’uncu Genel Kurulu’nda tek listeyle gidilen seçimlerde, mevcut Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, geçerli oyların tamamını alarak 7’nci kez TOBB Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Bir önceki genel kurulda yönetim kuruluna seçilen Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, son genel kurulda  TOBB Yönetim Kurulu'na giremedi. Malatya Ticaret Borsası'ndan da TOBB yönetimine herhangi bir temsilci alınmadı.

Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB Yönetim Kuruluna seçilen isimler şunlar:

 Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası), Selçuk Öztürk (Konya Ticaret Odası), Salih Zeki Murzioğlu (Samsun TSO), Tamer Kıran (Deniz Ticaret Odası), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası), Cengiz Günay (Tekirdağ TSO), Zeki Kıvanç (Adana Sanayi Odası), Engin Yeşil (Diyarbakır Ticaret Borsası), Hakan Ülken (Aydın Ticaret Odası), Şaban Aziz Karamehmetoğlu (Rize TSO), Mehmet Büyüksimitci (Kayseri Sanayi Odası), Mustafa Cihat Lokmanoğlu (Mersin Deniz Ticaret Odası), İbrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası), Seyit Ardıç (Ankara Sanayi Odası),  Şekib Avdagiç (İstanbul Ticaret Odası),  Işınsu Kestelli (İzmir Ticaret Borsası), Ali Çandır (Antalya Ticaret Borsaı),  Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası),  Mehmet Tuncay Yıldırım (Gaziantep Ticaret Odası) ve  Saim Özakalın (Erzurum TSO).

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,”TOBB 79. Genel Kurulumuz ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun. 365 Oda/Borsa Başkanımız ve delegelerimizin oyları ile organ seçimlerini tamamladık. Büyük bir aile olarak yeni bir ruhla, yeni bir heyecanla çalışmaya tekrar başlıyoruz. Yeni seçilen Yönetim Kurulumuz, Komisyonlarımız, Konseylerimiz ve Kurullarımız ile birlikte ülkemize ve iş dünyamıza hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı, üstlendiğimiz bu emanetin hakkını vermeyi nasip etsin.” dedi.

Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı döneminde, Mayıs 2018'de yapılan TOBB Genel Kurulunda Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, yönetimde yer almıştı.

TOBB'un 2022'de yapılması gerekirken 1 yıl ertelenen genel kurulunda oluşturulan yeni yönetimde yer alamayan Sadıkoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan Malatya TSO seçimlerinde, Tüfenkci'nin de destek verdiği grubun karşısında yer alıp kazandıktan sonra, ikili arasında gerginlik yaşanmıştı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Rıfat Hisarcıklıoğl

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ahmet (10 ay önce)
    Birilerinin sayesinde oraya geldi yine aynı birilerinin sayesinde ordan gitti bu kadar basit Gelirken marifeti kendinde sandı giderken inşallah suçu başkalarına atmaz da yine bir mağdur edebiyatı dinlemeyiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (10 ay önce)
    Sayın Sadıkoğlunu başarılı bulmuyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ali (10 ay önce)
    Sadıkoglu bir önceki dönem Bülent Tüfenkçi sayesinde yönetime girdi, ancak ki onlara son seçimde bir dünya laf etti, hatır gönül için TOBB yönetimine alinmiştı, bir artısı eksisi yoktu, malatyaya olmadıgı gibi, Bakınız. depremde bile malum kişi 4 ortak afad a konteyner üretip sattılar, isim yazarım ama yayınlamıyorlar. Yerleri 1. osbde
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (10 ay önce)
    Asıl Hisarcıklıoğlu'nun değişmesi lazım aklım yetti yeteli bu adam orada.Yaşımız neredeyse 50 oldu.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hisarcıklıoğlu Kayseride başladığı TSO yolculuğuna 7.dönem TOBB başkanı olarak devam edip siyaset üstü etkin rolüne devam ediyor. Sadıkoğlu fındıklının prensi olarak çıktığı TSO yolunda 6 dönem dir TSO da durum ortada.Biz Malatya'yız aklım yetti yeteli yaşımız 49 oldu çavuş
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Davut (10 ay önce)
    6 yıl yönetimde kal yedeklere bile girme hayırlısı. 2 Ekim Tso seçimlerinde rakibe ak parti destekliyor deyip seçim kazanmıştı.Aynı seçmen bu seçimde %72 ak parti dedi.Seviyoruö Malatya yı Sadıkoğluna gelince daha da gören olmaz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (10 ay önce)
    sayın sadıkoğluna sormak lazım m a l a t y a y a hangi katma değeri hangi fabrikayı kazandırmış??? beyanat vermek kadar kolay iş yok gazeteye sayın huseyin karakoçdan görevi aldığında genc girişimci değer diye sevindik aynı anda sayın prof cemil celik bey dört senede sekiz fakulteyi inşa ederek çitayı yükaselmesinde eğitimin önemini değerlendirir projelerı uygular düşğüncesini taşımışdık!!! m t s o nun girişinde ayaklı panolarda sadece m a l a t y a n ı n y e m e k v e t a r ı h ı tarifleri var!!!! f a b r i k a i s t i h d a m k a t m a d e ğ e r l e r nerede sayın sadıkoğlu m a l a t y a n ı n g e l d i ğ i noktada s ı f ı r n o k t a s ı!!!! o t u r d u ğ u n k o l t u ğ u n s o r u m l u l u ğ u n u y e r ı n e g e t i r d i n m i??? s e ç ı m v a k t i s a y g ı l a r
    %75
    %25
    Yanıtla
  • tso başkanlarının görevi fabrika inşa etmek değil,fabrika inşa edeceklere öncülük etmektir.ayrıca seçilmiş bir insan,sanayicinin esnafın tercih ettiği bir insan.başarılı olmazsa seçilmezdi..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Türkiye'de bir seçim kazanmak için başarılı olmaya gerek yok. Kim mağduru onar, kim karşısındakine hain terörist diyip, din Allah kitap bayrak siyaseti yapar ve benzeri söylemlerde bulunursa o seçimi alır. Helede bu seçim Malatya da yapılıyorsa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan özhan (10 ay önce)b vaizoğlu isimli kullanıcı yorumuna
    B.vaizoğlu oğuzhan ata sadıkoğlu geçen dönem 30 a yakın fabrikalar kurdu organizenin arıtma tesisini kurdu üçüncü organizeyi kurdu İkinci dönemi de kazandı rakibi ismini hatırlamıyorum her yerde kulis yapıp artık fabrika kurdurma yeter diyodu sadıkoğluna fabrika getirip kurduruyosun kurdurmayın biz işci bulamıyoruz diyordu Adam sanayiyi geliştşrdi istihdamı arttırdı Oğuzhan beyi ziyaret et sana yaptığı bütün işleri istihdamı hepsini anlatır Kapısı sonuna kadar açık
    %34
    %66
    Yanıtla