SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şire Pazarı'nda Davullu- Zurnalı Kutlama Yapılmış!

Şire Pazarı'nda Davullu- Zurnalı Kutlama Yapılmış!
A- A+ PAYLAŞ

Aralık 2021'de dolar kurunun düşürülmesini, dolar yakarak ve  davul-zurna eşliğinde halay çekerek kutlayan, bu halleriyle Türkiye'de gündem olan Malatya Şire Pazarı'nın bazı  esnaflarının, 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması üzerine, bir gün sonra davullu- zurnalı halaylı kutlama yaptığı bildirildi.

6 Şubat depremlerinde büyük yara ve ağır hasar alan ve ticarethanelerin yüzde 90 oranında yıkıldığı, 1300'e yakın insanın hayatını kaybettiği Malatya’da, 14 Mayıs günü yapılan milletvekili seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı 1. turunda, AKP'nin 4 milletvekilliğini kazanması, Erdoğan'ın da Malatya'da yüzde 70'e yakın oy almasının ardından, bazı kişiler tarafından kent merkezinde yapılan halaylı davul zurnalı kutlamayla ilgili  sosyal medyada yayınlanan görüntüler büyük tepki toplamıştı.

Daha önceki halaylı dolar kutlamalarıyla hatırlanan Şire Pazarı'nın bir kısım esnafının, Erdoğan'ın 2. turda Cumhurbaşkanı seçilmesini de ilde yaşanan, pazarda da büyük yıkıma yol açan depreme ve bu nedenle kentteki kutlamalara yönelik eleştirilere rağmen davullu- zurnalı, halaylı kutlamayı yaptığı belirlendi.

AKP'li  olan kayısı ticareti yapan Ramazan Kurtuluş adlı esnaf “Malatya Şile (Şire) pazarı esnaf kardeşlerimize reise olan bağlılığı ve sevdası büyük bir coşkuyla kutlamaya  başladı Malatya reise sevdası bitmez” ifadeleri ile Şire Pazarı Meydanı’nda davul-zurna eşliğinde halay çekilmesine ilişkin videoları paylaştı.

21 Aralık 2021 tarihinde döviz kurlarında başlayan düşüş üzerine  Malatya'daki kayısı satıcıları tarafından davul zurna çaldırılarak kutlama yapılmıştı. Şire Pazarı’nda davul-zurna eşliğinde halay çekilerek doların düşmesinin kutlanması Türkiye’nin gündemine gelmiş ve Malatya dalga konusu olmuştu. 14 Mayıs'taki seçimlerin ardından, enkaz halindeki Malatya'da bazı kişilerin yaptığı davullu- zurnalı kutlamanın yine sosyal medyada yer almasının ardından büyük tepki oluşmuş, 28 Mayıs'taki 2. tur seçimlerinin ardından Malatya'da polise "davullu- zurnalı, halaylı kutlamaya izin verilmemesi' talimatı verilmişti. Bu talimatın ardından, meşaleli, konvoylu, havai fişekli kutlamalar yapılırken, sadece AKP İl Merkezi'nin önünde davul- zurna çalınmıştı. Seçim gecesi organize olamayan Şire Pazarı'nın, ertesi gün organizasyonu gerçekleştirdiği bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Halil (8 ay önce)
    Kendini reklam ederek bir kemik atarlar mı diye bekleyen sözde kurnaz bu sırada bunun yüzünden ölüsüne bile saygısı kalmamış denilen memleket .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Memleketin herșeyi tuhaf da esnafı ayrı bir tuhaf. Eskiden esnaf memleketin en güvenilir adamıydı bișey borçla satın aldığında esnaf kefil isterlerdi, șimdilerde ise kefilliği kabullenmek șöyle dursun esnafsa evini bile kiraya vermek istemiyor insanlar..esnafların biraz iç muhasebelerini iyi yapmaları lazım neden zirveden buralara indik diye...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Zır cahillik başka bir şey değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (10 ay önce)
    Ne sağa ne ölüye zerre kadar saygı kalmamış.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mlx (10 ay önce)
    Elektrik faturaları gelmeye başladı.nerdesiniz halay ekibi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • uur (10 ay önce)
    chp seçim büroları önünde her zaman halay çekiliyor iğneyi niye kendinize batırmıyorsunuz?
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Malatya daki halay ekibi , zamanlamasıyla haber görüntüleriyle tüm dünyaya servis edilip tescil edilmiştir.Çamur atsanda izi kalmaz.Yalandan kim ölmüş değilmi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şehit babası (10 ay önce)
    Şehitlerimizin hiçmi hatırı yoktu davul zurna çalıp oynadınız sonrada kaysı yandı derdiniz diyecek sözüm yok
    %94
    %6
    Yanıtla
  • uğur tn (10 ay önce)
    Gün gelecek bu davul zurna oynayan insanlar çok pişman olacaklar hatta bir de utanmadan biz oy vermedik hatta biz davul zurna da oynamadık diyecekler. Tıpkı feto muhebbetinde '' ALLAH AFFETSİN '' dedikleri gibi ama iş işten çok kötü bir şekilde geçmiş olacak.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Malatya ne yazık ki haklının yerine güçlünün yanında durmaya başlayalı çok oldu. O onurlu yıllar geride kaldı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Cobra (10 ay önce)
    Cahiller topluluğu
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Cobra (10 ay önce)
    Malatya’da aklı başında pek fazla insan kalmamış zaten para gücü olan akıllılık edip terketti diyorlar dönün çarşı meydanında mangal kurup neydi belirsiz sağlıksız bir ortamda yemek satanım çevre yolun ortasında çimlerin üzerinde traş yapanım sanki dersin sadece yeme içme herkez bir acele bir telaş çay satmalar yemek yapmalar aslında bütün Malatya gönüllü olup çalışmalı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Hayatındaki tek başarının oy verdiği partinin sandıktan birinci çıkması olan bir güruha neyi anlatacaksın. Tabiki davul çalacak oynayacak, eğlencenin başka nasıl yapılacağını nerden bilsin? Ancak düğünlerde eğlenen toplum tüm eğlence anlayışını düğünlere göre yaparlar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyali (10 ay önce)
    Şehir olarak psikoloğa görünmek gerek Ruh hastasi dolu memleket yemin ediyorum tl erimis bitmiş dolar euro ile calisan yurt dışındaki ameleler bunların önünden geçemediği 5 yıldızlı otelde tatil yapiyo bunlar halay çekiyo fikirsizler
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Akçadağlı (10 ay önce)
    Malatya bu işte. Her zaman güçlünün yanında olmuştur. Birzamanlar chp nin kalesiydi , ardından demokrat partinin, ardından anavatan partisinin , şimdide akpartinin. Yani kim güçlüyse onun yanında yer alan bir il.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yok işte Akçadağlı yanlış biliyorsun. Malatyalı 1977'ye kadar rüzgar fırıldağı olmadı, tam tersi İsmet Paşa'nın arkasında kale gibi durarak Demokrat Parti'nin sonra da diğer sağ partilerin hışımına uğradı. Malatya'yı tanımayan, siyasi tarihini bilmeyenler senin dediğinin tamamını doğru kabul eder. Malatya, İsmet Paşa'ya desteği nedeniyle 1950'li yıllarda özellikle geri bırakılmış, yatırımcı resmi kurumlar için bölge merkezi olarak Elazığ geliştirilmiştir. Yine aynı nedenle Adıyaman, 1954'te Malatya'dan koparılarak il yapılmıştır. Araştırırsan bunların doğru olduğunu görürsün. Ama 1978 Hamido olaylarından sonra Malatya'dan büyük sol göçü, Malatya'yı 1980'lerden itibaren, siyaseten kim önde gidiyorsa onun peşine düşen rüzgar fırıldağına dönmüş, Özal'la birlikte değişen tüm tercihleri o günden bugüne sağ yelpazedeki her hareketin yanında olmuştur. Durum budur. Muhalif duruşun sembolü olan Malatya, 1970'li yılların sonuna doğru dönüşmüştür yani. Demokrat Partinin kalesi hiç olmamıştır, bu da ek.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • sinan (10 ay önce)
    Merhaba, bana göre Malatya'nın bu durumunu alanında yetkin sosyologların incelemesi gerekiyor. Yani hem muhafazakar olacaksın, hem de muhafazakarların sahip olduğu değerlerden olduğu bilinen yas evinin yakının müzikli vs. iş yapacaksın ve halay çekeceksin. Benim anladığım şu benim adamım veya benim tuttuğum kişi kazandıysa hiçbir sıkıntı her tür gelenek, görenek ve ananeyi çiğneyebilirim. Ha şöyle bir cevap var ne yani onlar mı gelseydi? onlar dediği ülkenin yüzde 48 i gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum, üzülüyorum, bunalıyorum. Hadi birkaç kendini bilmez yapsa anlayacağım ve işin ilginç yanı toplumun ileri gelenleri herhangi bir şekilde bu yaptığınız yanlış diyemiyor. Artık Malatya'da yanlışa yanlış diyebilen muhafazakarların kaldığını düşünmüyorum. Yas yeri diye gülmeyecek miyiz? eğlenmeyecek miyiz diyebilirsiniz haklısınız, ama bunu da şartlara ve topluma uygun bir şekilde yapmanız lazım. neyse ben oy vermedim arkadaşlar, kaysıcı esnafı kaysı ihraç malı olduğu için seviniyor. sevinsin de ... dolar kazanıp TL harcıyorlar nasılsa ...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyali (10 ay önce)
    Bu nasıl mantık malatyada 1500 de fazla insan toprağa girdi bu nasil vijdansizlik biz nasıl bu hale geldik komşuda cenaze var diye o mahlede 1 hafta televizyon acilmazdi başimiza affet geldi yuzde 60,70 evsiz kaldi konteynir bulamiyor cadirda kaliyor bunlar neyi kutluyor A partisi B partisi kazanmiş yaziklar olsun debremde dolayi kiralar olmus 10 ,12 olmuş yuhhh be kadar in
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Maraba (10 ay önce)
    Para gelsin diye... Çaresizliğin davul sesleri... Marabalar... Ama ağada zor durumda...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (10 ay önce)
    Malatyanın itibarı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ahmet (10 ay önce)
    ne değişti ???????? ülkede ne değişti ..........10 milyon işgalci mi ülkeden mi gitti yunanistanın işgal ettiği adaları mı geri mi aldık dolar 5 tl ye mi düştü enflasyon mu düştü işsizlik mi düştü torpille işe alım mı bitti hayat mı ucuzladı depremde yıkılan ev sahiplerine evler bedava mı verildi ..sefil hayatlarınızdan bu kadar memnunsunuz demek ..utanmazlar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ramo (10 ay önce)
    Özgürlüğün önündeki en büyük engel halinden memnun olan kölelerdir.. Siyasi tercihleri kişinin kendi doğrusudur, o yüzden kimseye birşey denilmemelidir. Lakin toplumumuzun da kendine has güzel tavırları vardı eskiden. Birisi üzülürken diğerleri en azından içinden sevinirdi. Malatya yerle bir olmuş, insanların ocaklarına ateş düşmüş tuttuğu takım şampiyon oldu diye ya da oy verdiği parti kazandı diye yapılanlar hiç de insani değil. Utanmıyor musunuz insanlığınızdan. Edepsizliğiniz gözünüzü kör etmiş. Eskiden Malatya'da adım başı mert adam olurdu.Şimdikilere bak bir de.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Neden acı gerçekler yüzünüze vurulunca gazeteye laf ediyorsunuz? Doları 5 ten 18e çıkartıp 12ye düşürünce ekonomi iyi mi oldu mantıklı insan işi mi halay çekmek. Türkiye ye değil dünyaya rezil oldu şehir. İnsan çok üzülüyor. Bütün siyasilerin amacı rant, para, koltuk ve itibar. Hiç mi zorunuza gitmiyor gurbetçilerin gelip ülkemizde bizim alamadıklarınızı alması, gidemediğimiz yerlere gidip krallar gibi tatil yapması? Hiç mi zorunuza gitmiyor artan kira fiyatları yüzünden ev bulamayıp siyasilerin saraylarda yaşaması çocuklarının, eşlerinin varlık içinde yaşaması? Din, kitap, milliyetçilik diyerek sömürülmek hiç mi zorunuza gitmiyor mu? Ülkeye alınan ne olduğu belli olmayan binlerce sapkın insanın kızlarımıza çocuklarımıza sarkıntılık yapması hiç mi zorunuza gitmiyor? Uyanın artık uyuduğunuz uykudan bu ülkede bizim dinde bizim bizler kimseye izin vermeyiz dinimize bayrağımıza karışmasına. Medyada gördüğünüz erkeklik sözlerine kanmayın arka planda ülkemiz, vatandaşlığımız satılıyor. Değişim şarttı ama olmadı bundan sonra sadece biz bu hayata izlemeye gelmişiz demek düşer. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama gerçekleri görmemek herşey çok güzelmiş gibi davranmak insanın zoruna gidiyor. Türkü, lazı, kürdü hepimiz kardeşiz bizi kutuplaştıran siyasilerdir onların sözleriyle hareket ediyorsunuz. Hiçbir kanıta dayanmadan siyasilerin bunlar terörist şunlar terörist demesine kanıyorsunuz bunların hepsi insanları kutuplaştırıp bir tarafa çekmek içindir. En büyük terör örgütlerinden olan feto ya yıllardır para kazandıran ülke kimdi? Her işini halleden kimdi? Yarın öbürgün başka şeylerin olmayacağına nasıl güvenebiliyorsunuz. Kimsenin bizleri bir tarafa çekmesine izin vermeyelim. Bu ülkede bayrakta dinden bizim. Bizim bizden başka kimseye ihtiyacımız yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Mehmet kardeşimi tebrik ediyorum.her harfinin altına imzamı atıyorum.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Mehmet M. (10 ay önce)
    Bu tarz haberler artık baydı. Milleti kutuplaştırınca ve milleti kışkırtınca elinize ne geçecek. Son zamanlarda malatya haber yerine sanki sözcü gazetesi okuyorum. Yerel gazete olarak keşke yanlı değil de objektif bir gazete olsaydınız. Seçim sonrası hazmedemeyenler sürekli deprem vurgusu yapılırken. Peki depremzedelere hakaret edilirken kaç tane haber yapıldı bu sitede? Aynı özveri o zamanda gösterildi mi? Bu başlık altında en az üç dört kez aynı haberi okuduk. Günde üç dört kez takip ettiğim sayfanızı komşularıma, akrabalarıma, arkadaşlarıma vs verdiğim değeri kaybetmemek için bırakıyorum.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Mehmet M.'nin geleneğinde ve kültüründe cenaze evinde davul ve zurna-çalmak varmış. Demekki adamlar cenaze evinde davul-zurla çalarak eğleniyormuş. Bizde cenaze evinde ölümden ibret alıyor sanıyorduk. Yanılmışız. O zaman çatlayana kadar davul zurna çalın eğlenin, dünya sizin dünya. Bizim öyle bir dünyamız yoktur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kardeş burası solcu yuvası. Yorumlara verilen beğenilere baksana tamda Malatya'mızın seçim sonuçları gibi. Sen haberin verdiği algıya aksi ne cevap verirsen seçim sonuçları gibi yüzde beğeni alırsın Bu yüzden takma kafana. Ben bile bu cevabı yazarken zaman kaybıma üzülüyorum
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Hacı ben sağcıyım o nasıl olacak peki?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akın,ben senden daha sağcıyım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenaze evinde davul çalınmazdan buraya kadar gelindi.Bunu söylemenin sağla solla ne ilgisi var.Madem bu söylem dinen bile böyle ama hala hoşunuza gitmiyorsa bu saatden sonra bende solcuyum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kıymetli zamanımı bu boş yoruma cevap vermek için harcamak zorunda kaldım.Tanımadığına bile solcu diyen zat,Ölü evinde eğlenmeyin günahtır diyenlere Eğlenin,oynayın keyfinize bakın demek istiyorsan , bu saatden sonra milletin yaptığına şuna ayıp,buna günah ona haram demeyin...İşinize gelmedimi solcu,işinize geldimi koministrusyaya dost dersin..1978 yıllarda ülkü ocaklarına gidip gelen bir ülkücü olarak bunu söylüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • taner (10 ay önce)
    Köy yanarken bazı kendini bilmezler saçını tararmış.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet Güllü (10 ay önce)
    Malatya bu değildi.Duyarlı ve naif insanların şehriydi.Mahallede cenaze olduğunda üç gün radyo bile calinmazdı.Utanma ve haya duyguları heryerde hakimdi.üçyüzbinden fazla insan evsiz,barksız ve herkesin can ve mal kaybı nedeniyle kederleri,yarına dair endişeleri ve psikolojik problemleri var. Bu utanmazlar inadına bu şehri ve acılarını görmeyecek kadar cahil ve yabancılar Malatya'ya.Baslarında Ak partili bir kaysıcı mutlaka bu zavallıları parayla toplatıp Malatya'yı yine küçük ve duyarsız insanlar şehri olarak ülkeye servis etmek için gereğini yapmış.Yazıklar olsun size,sahiplerinize,sizi oradan kovalamayan pazar esnafına,bu noktaya getiren siyaset dalkavuklarına,esnaf odalarına,tepkisiz sivil toplum ve liyakatsız belediye başkanlarına.Utandık bir kez daha..Size inat biz Malatyalılar burada kalacağız .Birdahakine AKP'li vekillerine halaya davet edin.Koşa koşa gelirler.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kamile Kaya (10 ay önce)
    Tipik esnaf kurnazlığı işte. Ne sevdası. Kim güçlüyse ona verilmek. Aslında ekonomi filan değil önemli olan onların gözünde sadece günü kurtarmak. Gün içinde kim güçlü ise onunla yol yürümek
    %99
    %1
    Yanıtla