SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ: '1 Ton Su 1 Kuruştan Faturalandırılacak'

MASKİ: '1 Ton Su 1 Kuruştan Faturalandırılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüketilen suyun maliyetini ton başına 1 kuruş olarak hesaplanacağını duyurdu. MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; MASKİ’ye ait tüm içme suyu depolarında hijyen ve temizlik çalışmalarının tamamlandığını, vatandaşların da kendilerine ait bireysel su depolarını temizlemesini istedi. 

MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

Çok Kıymetli Abonelerimiz;

10.05.2023 Tarihli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararına istinaden; 6 Şubat 2023 tarihinden, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tüketilen su bedeli ton başına ÇTV (Çevre Temizlik Vergisi) hariç, 1 kuruş olarak belirlenmiştir. Karar doğrultusunda yaklaşık 4 aylık süreçte tüketilen toplam su miktarı kademe ve hat bakım bedeli uygulanmadan ton başına 1 kuruş olarak faturalara yansıtılacaktır.

Belediye Gelirler Kanunu’na göre tüm su ve kanal idarelerinde tüketilen su miktarı (Ton başına) üzerinden hesaplanır. Abonenin kayıtlı olduğu ilçe belediyeleri adına tahsil edilen ve ilgili ilçe belediyesine ödenen bir vergi türüdür. Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) MASKİ Genel Müdürlüğümüzün gelirine dahil olmayıp ilgili ilçe belediyelerinin gelirine dahildir. 

MASKİ Genel Müdürlüğümüze ait içme suyu depolarımızın temizlik ve hijyen çalışmaları tamamlanmıştır. Hemşerilerimizin bireysel su depoları temizleme çalışmalarını yapmaları önem arz etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • KÖYLÜ (10 ay önce)
    cafanadaki tarlama vergi çıkmış. çifçiden emlak vergisi mi alacaksınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali d (10 ay önce)
    Yalnız gelip te faturandırmıyorlar. Nasıl olacak; Öyle 1 kuruş olarak hesaplanacak demek kolay. Bir de doğalgaz 31 Mayıs a kadarki ilk fatura bedavaydı. O da okunmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (10 ay önce)
    Hani su bedavaydi.bir su içilebilirimi acaba bi de onu belirseydi bolediye
    %84
    %16
    Yanıtla
  • haceli (10 ay önce)
    suyu bırakın da belediye utanmadan hangi yüzle emlak vergilerini toplayabiliyor hala? hasarlı evlere bile emlak vergisi borcu tahakkuk ettirilmiş yeşilyurt belediyesi tarafından. eğer okuyorlarsa derhal düzeltsinler. cimer'e şikayet edeceğim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Köylerdeki arsalara da çok yüksek miktarda arsa vergisi çıkmış. Bizim Yeşilyurt'a bağlı köydeki 500m² arsamıza 2000 lira vergi çıkmış. El insaf!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MECZUP (10 ay önce)
    Sayın maski yetkilileri Fırat mahallesi azarbaycan sokak TOKİ evlerine gelin hala sarı çamur akıyor bekliyoruz faturayı ki mahkemede görüşmek üzere parasından değil insanları bilmem ne yerine koymaya benziyor bekliyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Naci (10 ay önce)
    Belediye yardım kuruluşu yada aş evi değil herkes kullandığı suyun parasını ödesin bi zahmet
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Zaten herkes 3,5 aydır evinde oturuyordu. O kadar çok su kullandılar ki. Belediyede kendini nimetten sayıyor almıyor parasını. Bu millet o paraya muhtaç değil. Alsın parasını. Yok yardım kuruluşumuymuş. Sen kesin iyi yardım alıyorsun ki bu tür kelimeler kullanıyorsun. Hayırdır seçim geçincemi para toplamak aklınıza geldi?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • yanlız devlet kurumudur sonuçta.sen niye babanın malıymış gibi alındın
    %13
    %87
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (10 ay önce)Naci isimli kullanıcı yorumuna
    depremde ve sonrasında malatyada olmadığın belli oluyor.çeşmeden su akmadı çamur aktı.nerdeydi hacı almanyadan mı yazıyon.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Naci bey hayırdır belediyeden mi nemalanıyorsun, bak kardeşim şu gün olmuş hala sular çamurlu akıyor inanmazsan Fırat mahallesi TOKİ evlerine bakın, çamurlu sağlıksız suya değil bir kuruş zırnık vermem amaç parası değil sizin gibi, bunlar ve başkanları depremzadelerin üzerinde bir oyun peşinde ama bu halk cevaplarını verdi vərmeyede devam edecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • detayda gizli (10 ay önce)
    Suyun tonu 1 kuruş ama çevre temizlik atıksu vs. Karşılığı ödemeler ne kadar olacak yazmamış. Onlar acaba ton başına 10 TL mi olacak veya daha fazlamı. Açıklayın bakalım
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Köye ev yaptırdım. Maski 1 aydirli dilekçem cevap vermiyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • malatyalı (10 ay önce)
    ön odemeli yani kartlı sayaclardaki sarfiyat bedeli nasıl olacak sayın maski?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hakkı (10 ay önce)
    Peki ya 31 Mayıs sonrası tonu kaç para? Maski onu da belirtseydi bari. Tonu en az 30-40 lira olur.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • burak (10 ay önce)
    1 tl derdinemi dustunuz azda olsa almaniz ayip
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (10 ay önce)
    bu işte bir yanlışlık var.son ödeme tarihi 13.06 2023 olan aboneliginze ait 81.5 TL lik fatura oluşturulmuştur diye mesaj geldi .
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yapılan duyuruyu iyi okuyun, su kullanım bedeli 1 kuruş, çevre temizlik vergisi hariç diyor, atık su bedeli ve çevre temizlik vergisi faturaya yansıyacak, bu durumda.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • iftira atmayalım insanlara 1 tl diyor açıklamada
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ben burada kimseye iftira atıldığını görmedim, yazıyı bir kez daha okuyun, su kullanım bedeli ton başına 0.01 kuruş hesaplancak diyor, Çevre temizlik vergisi hariç diyor, 6 Şubat -31 Mayıs arası 4 aylık Çevre temizlik ve atık su bedeli aşağı yukarı bu tutar gelecektir, çevre temizlik vergisi ilçelerde işletmeler ilçe belediyesine öder, mesken aboneleride su faturası ile birlikte büyükşehir belediyesine öder, gayet normal ne belediyeye iftira atılıyor, ne de belediye yalan söylüyor gayet normal bir durum.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (10 ay önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    tesekurederim
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (10 ay önce)selim isimli kullanıcı yorumuna
    gelen mesajla faturayı ispatlarsam özür dileyecekmisiniz.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (10 ay önce)
    sanki rakamda bir yanlışlık var 1 kuruş yerine 1tl olmasın.100ton su kullanan 100krş yani 1tl mi ödeyecek.
    %71
    %29
    Yanıtla