SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Erdoğan Yüzde 72, Kılıçdaroğlu Yüzde 28 Oy Aldı

Malatya'da Erdoğan Yüzde 72, Kılıçdaroğlu Yüzde 28 Oy Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda Malatya'da sandıkların yüzde 99,9'u açıldı. Adaylardan mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 71,9'unu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 28,1'ni aldı.

2. TUR SONUCU..
28 Mayıs günü yapılan 2. tur oylamada andıklardan çıkan kesin ve resmi olmayan son sonuç şöyle:

Toplam Sandık: 1.901
Açılan Sandık: 1.901
Toplam Seçmen: 531.958
Kullanılan Oy: 424.930
Geçerli Oy: 420.084

Recep Tayyip Erdoğan: 302.280 (Yüzde 72)
Kemal Kılıçdaroğlu: 117.804 (Yüzde 28)

1. TURDA ALINAN SONUÇ..
Malatya'da 14 Mayıs'ta yapılan 1. tur seçimlerinde alınan sonuçlar şöyleydi:

Toplam Sandık: 1.901
Açılan Sandık: 1.901
Toplam Seçmen: 531.448
Kullanılan Oy: 434.196
Geçerli Oy : 426.839

Recep Tayyip Erdoğan 296.188
Kemal Kılıçdaroğlu 115.335
Sinan Oğan 13.873
Muharrem İnce 1.443

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Önemli olan seçimin adil ve eşit şartalar da yapılması. Ancak herşeyde olduğu gibi seçimde de adalet diye bir şey kalmadı. Muhalefetin adayı hakkında düzmece bir video hazırlatılarak sahtekarlık yapıldı ve milyonlara gösterildi. Yargı bile hiç bir şey yapamadı, neden çünkü ülkede yargı diye bir şey kalmadı. Muhalafetin sesini kısmak için her şey kullanıldı. Bütün tv ler iktidara çalıştı. Yani adil bir seçim olmadığı için bu seçimin sonuçları da adil değil ne yazık ki. Tek kelime Türkçe bilmeyen yabancılar ülkemizin geleceği için kanunsuzca oy kullandı. Çünkü türkçe bilmeyenlarin vatandaş olamayacağını belirten kanun maddesi olmasına rağmen. Bu seçim sonucuna en çok suriyeli, afgan vb. yabancılar sevindi. Çünkü bu onların seçimiydi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Erol (10 ay önce)
    %48 demek %70 oy demektir.Pırıl pırıl tertemiz.Ne bir Suriyeli ne de bir mülteci oyu vardır.Ulkenin Cumhurbaşkanı seçimine Suriyeliler karar vermiştir.Kolay değil karşındaki rakibin tüm devlet olanaklarını kullanarak maça başlıyor.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Mehmet M. (10 ay önce)Erol isimli kullanıcı yorumuna
    Yabancı seçmen sayısı 1 milyon 400 bin bunların 167 bini Suriyeli seçmen. Kendine bir sor bakalım 167 bin seçmen yüzde kaçını etkilemiştir. İşte bu yüzden kaybediyorsunuz. Başarısızlıktan ders çıkaracağınıza iç anadoluda karadenizde neden oy çıkaramadığınızı düşüneceğinize, sığındığınız liman Suriyeli ne âlâ memleket. Bu dar düşünce daha çok kaybettirir.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ankara, İstanbul, izmir, Antalya, adana, mersin, gibi şehirlerde oy alan bir kişinin malatya, Elazığ, Çankırı, Yozgat, Niğde gibi şehirlerde oy alamaması garip değil mi sizce? Buyuksehirlerde yaşayan insanlarda mi problem var, yoksa bahsettiğim diğer şehirlerde yaşayanlarda mi? Yesilyurt'un oy orani ile Battalgazi arasinda neden 10 puanlik fark olusuyo ya da, kiltepe, carmuzu, tastepe gibi mahallelerde nasil Ak Parti tulum cikariyor? Kutlama yapan kitle aslında söylemek istediğimi en güzel sehirde özetliyor.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Bu mu yani hani birleşe birleşe kazanacağız diyordunuz hani Halil İbrahim sofrasıydı şimdi cahil olduk Suriyeli olduk değilmi bu kafayla olmaz
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yok canim cahillik ne alaka, siz dünya sistemini cozmussunuz, istanbulda yaşayan ekonomik kaygılarla hareket etmiş kandirilmislar sadece,
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Demokrasi (10 ay önce)
    Kim kime oy verirse versin. Herkes birbirine saygı duymak zorunda. Kazanan Ülkemiz olsun Malatyamız olsun. Tüm halk olsun. Demokrasi saygı demektir.. Saygı duyunuz..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • VATANI PAZARLIK KONUSU YAPILMAZ!!!!!!!! (10 ay önce)
    Vatanı pazarlayanlara ders olsun!!!! Sen Mehmet SEVİGEN gibi gerçek CHP'lileri dışlarsan seninde siyasi hayatın biter. Siz hdp'yle iş tutun. Adam TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK VATAN DİYEREK Milletin oyunu aldı. Artık daha fazla bu koltukları işgal etmeyin ve CHP'ye gönül vermiş insanları üzmeyin.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bu mudur analiz, kim.kiminle is tutmuş, bence önce sen onu araştır, ozellikle bahsettigin klik kimi desteklemiş, kimin değirmenine şu taşımış...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Naif (10 ay önce)
    Erdoğan malatyada herkese bir belki iki ev hediye eder artık... Tüm depremzedeler tamamı bedava sıcak yuvalarına kavuşacak...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Zorunamı gitti ,evsiz yaşarız ama vatansız asla git işine bak
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Vatanında Suriyeli, Afganli, Somalili kardeşlerlerinle yaşarsın artık, somun ekmeğinizi bölüsur, memleket meselelerini konuşursunuz artık, cahil cahilliğini bilse cahil kalmaz, fakir de fakirliğinin farkında olsa fakir olmaz.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Git köşende sessizce ağla yorum yapmayın artık niye bu halk sizi seçmiyor düşün bi
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Abdullah (10 ay önce)Naif isimli kullanıcı yorumuna
    Yunan a teslim ettiğiniz adalar vatan değil mi?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Tarihi birazda farklı kaynaklardan okursan, adalar meselesinin en baştan nasıl olduğunu öğrenmiş olursun. Hep aynı pencereden bakıp ezbere konuşmamak lazım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yunana adaları kim vermiş araştır keşke yunan galip gelseydi diyen püsküllünün safsatalarına inandıysan...
    %50
    %50
    Yanıtla