SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremden Önce ve Depremden Sonra Malatya..

Depremden Önce ve Depremden Sonra Malatya..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde, 27 Şubat'ta Malatya- Yeşilyurt merkezli olarak meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, resmi rakamlara göre 1.236 kişinin yaşamını yitirdiği, 6.444 kişinin de yaralandığı, binlerce binanın yıkıldığı, on binlerce binanın ağır, orta ve hafif derecede hasar gördüğü Malatya'da, depremin yol açtığı yıkım, Malatyalıların adeta kalbine işledi.

Malatya'nın sembol yapılarından biri olan Yeni Cami (Teze Cami)'nin odak alınarak depremden önce ve sonra çekilmiş iki fotoğraf, Malatya'daki felaketin büyüklüğünü yansıtıyor.

Vali Hulusi Şahin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, depremde 5 bin binanın tamamen yıkıldığını, çeşitli derecede zarar gören çok sayıda binanın da yıkımının yapılacağını söylemişti.

Valilikten yapılan açıklamada da, deprem hasarı rakamları şöyle belirtilmişti:

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Depremden önceki Malatya kent merkezi ve Yeni Cami, 6 Şubat depremlerinden sonra kent merkezi ve Yeni Cami enkazı..

DEPREMDEN ÖNCE

DEPREMDEN SONRA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Vatandaş (10 ay önce)
    Malatya Elazığ in ilçesi olmalı
    %36
    %64
    Yanıtla
  • İki sehirde de yıllarca yaşamış biri olarak söylüyorum,maalesef Elazığ ozenilecek bir şehir değil,geçmişte de öyleydi,halen de öyle.Siz kendi yaginizla kavrulun ,gölge etmeyin başka ihsan istemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (10 ay önce)
    Olaylar olduktan sonda dile getirmek olmuşun ilanıdır. 2021de başlayıp bitmeyen başharık TOKİ’ye ve o firmanın kötü işçiliğini yeni deprem evlerinin bu tarz işini bitiremeyen kötü işçilikle ev yapan firmalara mi ihale edilecek bunlari da haber yapınız. Yıkım ihaleleri yapıldı. Bunların şartlarını, yıkım tarihlerini mahallelerin ne zaman normalleşeceğini lütfen devlet kurumlarına soran haberler de yapınız. bir sürü bitişik nizam binanın yıkımında ne gibi önlemler alınıyor ne gibi tehlikeler bekliyor bunları yazınız. Demir ayıklama işini sokaklarda mi yapacaklar bunu yazınız sorunuz. İlk yıkımlarda toz olmasın diye bir su bile tutulmadı ağır hasarlı diğer binaların yıkımında ne olacak bunları sorunuz. Lütfen olmuş ve doğru düzgün yapılmamış şeylere yenileri eklenmesin diye önümüzde ki sürece yönelik kamuoyu oluşturunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (10 ay önce)
    Deprem öncesi ve deprem sonrası Aynı, bir değişiklik göremedim ben. Malatya merkez, deprem öncesinde de deprem olmuş gibiydi Hatta deprem sonrası çarşı biraz açılmış ferahlamış sanki. Kaybettiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet dilerim
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Nostalji (10 ay önce)
    Ama çok yakışmış Malatya'ya Özüne dönmüş nostaljik görüntüler her köşe semt Pazar'ı gibi.. bu arada çevre yolu emeksiz alt köşesinde (Palancı otelin karşısına denk gelen bina) balkonları çökük bina altında dükkanlar faaliyette çok tehlikeli... kader derseniz ayrı mesele ama önlem alınmalı..
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Naif (10 ay önce)
    Malatyanın Elazığın bir ilçesi olmaktan başka çaresi yok... Çünkü kamu kurumları malatyada kilitlendi, özellikle adliye... Zaten eskiden de Elazığa bağlıydı malatya... Şu anda malatyalılar alışveriş için Elazığ şehrine gidiyorlar...
    %53
    %47
    Yanıtla
  • naif Malatya ters dönse yine dediğin olmaz. anca rüyanda görürsün.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ne kadar saygisiz ve acımasızca yapilmiş bir yorum.Seni Allaha hacale ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya Elazığ'a bağlı değildi. Malatya Mamüretül Aziz'e bağlıydı. Mamüretül Aziz dört bölümden oluşuyordu:Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli. Malatya bu dört bölümün en büyüğü, en kalabalığı ve en gelişmişiydi. Sizin gibi mikromilliyetçilik taslayan Elazığlıları anlayabilmek cidden güç. Gelip Doğu Anadolu'da en vasıflı OSB'lerin bulunduğu şehir hakkında ahkam kesip duruyorsunuz. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla