SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Davullu- Zurnalı Kutlamaya İzin Yok'.. AKP Önü Hariç!

'Davullu- Zurnalı Kutlamaya İzin Yok'.. AKP Önü Hariç!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerinin kesinleşmeyen sonuçlarını kutlamak isteyen Recep Tayyip Erdoğan taraftarı vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Birçok partili, AKP'nin il merkezi önünde davullu- zurnalı meşaleli kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi yüzde 52 ile tamamlamasının ardından Malatya’da Erdoğan'a oy veren vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Kent sokaklarında vatandaşlar ellerinde bayraklar araçları ile konvoy oluşturdu. Şehir merkezinde meşalelerle kutlama yapan vatandaşlar, Valilik önündeki '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandılar. Bazı vatandaşlar da havai fişekler attılar. Birçok semt ve mahallede de silahlar ateşlenerek kutlama yapıldı.

AKP İl Başkanlığının önüne toplanan partililer de kutlama yaparken, buradaki kutlamaya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca ile İl Başkan Vekili Namık Gören ve diğer parti yöneticileri de katıldılar.

Bu arada, 6 Şubat depremlerinde resmi rakamlara göre 1.236 vatandaşın hayatını kaybettiği, 7 bine yakın vatandaşın yaralandığı Malatya'da, 14 Mayıs'taki milletvekilliği seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanı olduğu AKP'nin 6 milletvekilliğinden 4'ünü, dahil olduğu Cumhur İttifakı'na dahil MHP'nin de 1 milletvekilliğini alması, Cumhurbaşkanlığı 1. turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da açık fark yapması üzerine bazı kişilerin kent merkezinde yaptığı davullu- zurnalı, halaylı kutlama görüntülerinin yurt genelinde tepki toplaması üzerine, 28 Mayıs'taki oylamanın ardından polis ekiplerine 'davullu zurnalı kutlamaya izin verilmemesi' yolunda anons yapılması dikkat çekti. Buna rağmen bazı bölgelerde halaylı kutlama yapıldığı belirtiliyor.

Davullu- zurnalı kutlama yapılan yerlerden biri de AKP Malatya İl Merkezi önü oldu. (Aşağıdaki fotoğrafta)

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Belediyeye torpille giren genç adam (11 ay önce)
    Bu kadar ölüm varken herkesin yası varken , çıkıp arabalar ile korna çalarak müzik çalarak davul çalarak gezenlere ne demeli
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Esin Emin ÜSTÜN (11 ay önce)
    Seçim sonrası dostlarım bana şaşkınlık içinde: 'Malatya'da deprem olmamış mıydı? Toplumun acısı, can ve mal kaybı yok muydu?, Havai-fişeklerle şimdi neyi kutluyorlar?' diye sorular sordular. Ben de bir hekim değerlendirmesi yaparak: 'Deprem yaşamadıklarını kutluyorlar.' dedim...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • AHMET BEY (11 ay önce)
    bilgi liyakat üretmek adalet hoşgörü üretmek ve medeni olmak duygu değil akılla davranmak algı değil gerçeğe önem vermek cahilği değil bilgiyi ,bilimi öncelemek bireysel davranışı değil kuralları öncelemek..... en önemlisi kuçaklayıcı olmak...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Halayı yanlız çekmeyin, aralara birer tane de Suriyeli, Afgan alın. Onlar da sevincini yaşasın. Çünkü bu sonuca onlar bizden daha çok sevindi. Çünkü bu ülkede en çok onlar rahat yaşıyor. Eğitim sağlık bedava.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Seneye de ablamız! belediye başkanı olursa halay çekeriz :))
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gani (11 ay önce)
    Malatya çok mutlu.Şikayet yok.Sırada yerel seçimler var.Belediye seçimlerinde de bir sıkıntı görmüyorum.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Orhan (11 ay önce)
    Azz ötede oynayın. Yasımız var.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Selahattin Gürkan kul azmazsa Allah'da bela vermez dedi. Adama bir sürü laf ettik demek ki doğru söylemiş Malatya azmışşş
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kerem (11 ay önce)
    Neyin kutlamasını yaptınız? Merak ediyorum gerçekten. Ülkeye ne idüğü belirsiz sokulan 10-15 Milyon arası kaçağı mı kutladınız? En büyük para birimimize 1 kilo et alamayışımızı mı kutladınız? Devletin her kurumunda liyakat yerine sadakatle alım yapılan bu düzeni mi kutladınız? Adam akıllı politikaları olmadan günü kurtarmaya çalışan sistemi mi kutladınız? Söylenecek bir sürü şey var daha ama ne desek boş. Güzel ülkeme geçmiş olsun!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Omer (11 ay önce)
    Asgari ücret ve 13 milyon yabancı istilaciyi kutluyorlar sanırım
    %79
    %21
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (11 ay önce)
    Ülkemize hayırlı olsun Malatya da ve çok yerde kutlama yapıldı hiç mi hiç yakışmadı dünya kupasını almış milli takımla seçimi bir birine karışrırmışlar hiç bir kuruluş son iki seçimin maliyeti hesaplayıp açıklıyamaz çünkü o paralar halkın parası Malatya vekililerini ağbaba tüfekci fendoğlundan geride kalanları tanımıyorum o giden paralar zam olarak gelecek bizde davul zurna afırkalı kabileler gibi oynayak
    %80
    %20
    Yanıtla
  • uğur tn (11 ay önce)
    Akıl alır gibi değil Sabah gördüm arkada binalar yıkılmış insanlar eğleniyorlar. Kardeşim siz bu kadar da mı kinlendiniz muhalefete ,yas yerlerinde enkazların altında güle oynaya eğleniyorsunuz diyesi geliyor insanın. Evet hayırlı olsun sayın erdoğan 3.kez seçildi demokrasiye saygımız sonsuz amma ve lakin kimsenin bu saatten sonra da artan fiyatlar karşısında sıkılma yada söz sahibi olma hakkı yok. E madem seçtiniz dikeni szie battığında da gram zerre söz hakkınız yok bunu da bilesiniz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • SenarisT (11 ay önce)
    Seçim sonuçlarını iki şekilde değerlendirmek lazım. 1. Kürtler arasında tam uyuşma yok. CHP ile gelen HDP yönetimi bölgedeki ağırlığını artırıp tekrar tüm bölgede etkisi artacak korkusuyla tekrar Tayyip Erdoğan'a oy veren 2.5 milyon Kürt seçmen oluşmasına sebep oldu. 2. Suriyeliler, Afganlar ya da farklı ülkelerden gelen mültecileri kendilerine karşı tehlike oluşturmadığını bilakis faydaları olduğu görüşünde. Ayrıca bu ülke vatandaşları gerçekten Suriyelilerin gitmesini isteseydi evini, dükkanıni yabancıya kiraya vermezdi. Yanında daha çok kazanayım diye sigortasız Suriyeli calistirmazdi. Ekonomik kriz ne kadar artmış olursa olsun ülke milliyetçileri henuz farkli etnikte birine oy vermeye hazır değilmiş. Meral Akşener'de tam bu yüzden Kılıçdaroğlu adaylığına karşı çıkmıştı. CHP ekonomik kriz, Deprem ve Kürtlerin tüm oyuna güvendi. Gerekli oy kayması olmayinca AKP 5 yıl daha ülke yönetiminde. Vatana, millete hayırlı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet gerçek (11 ay önce)
    Seçilmiş vekiller şehrinize iyilik yapmak istiyorsanız kiraları dile getiriniz. Emlakçı komisyonlarını dile getiriniz. Biride çıksın konteyner Kentlerde kışın yaşanacak sorunları dile getirsin. Çadırdan konteynere geçemeyenleri anlatsın. Bir iki hafta içinde ağır hasarlı binaların ihalelerinin kesinleşmesi ile yıkımlar başlayacak. Ardından orta hasarlılar. Gidip şu malatya merkez fotoğrafı çekenler o zaman Malatya’yı çeksin. Hasarın ne kadar büyük olduğunu geç fark edeceğiz. Olan gene zorluklar çeken vatandaşa olacak. Malatya’yı ayağa kaldırmak istiyorsanız kalacak kişilerin yaşamını kolaylaştırın. Hafriyat kalkıp şehir temizlendi hadi hayata başlayalım dediğinizde kimseyi bulamayacaksınız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)
    ulusal basına sesleniyorum ,inanmayın malatya da deprem falan olmadı.çadırda, konteynerda yaşayan ,hiç kimse yok.herkesin işi gücü var.halk halinden gayet memnun.hatta zaman zaman davul zurna çalıp oynayarak ta bunu gösterdik.hala burada büyük bir yıkımın maddi ve manevi kaybın olduğunu dile getirenler var sakın ha inanmayın.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Ölümde ağlanır düğünde sevinilir 4 ay olacak dinime küfredden müslüman olsa siz kazansaydiniz şampanya patlatacaktiniz
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Hayri Dolan (11 ay önce)
    Tutuklanıp salıverilen müteahhitlerle kol kola güzel halaylar diliyorum memleketime. Çılgınca eğlenin ama sonra "adalet" diye ağlayıp sızlamak yok.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Kontenyer kentte seçim kutlaması düğün kınası yapmışlar. Bu kadar da olmaz pes 1.500 kişi bu Şehir de enkaz altından çıkmadı Bu nasıl bir ruh halıdır
    %75
    %25
    Yanıtla
  • iyi de konteyner kent sakinleri de çalpık çalıp halay çekmişler. adamlar hallerinden memnun demek ki, sana bana laf düşmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Delimi nee (11 ay önce)
    Halayınızı çekin çadırınıza geri dönün akıllanmadınız gitti
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Ülkenin kaderini T.C. vatandaşlığı verilmiş Suriyeliler belirledi. Çünkü iki milyon oy farkı hicbirsey bunu da Suriyeliler ile kapattılar
    %59
    %41
    Yanıtla
  • 10-15 seçimi kaybet. Her seferinde farklı bir sebep bul. Ne güzel iş. Böyle düşündükçe iktidar açısından sıkıntı yok. Muhalefet Aynaya bakmak yerine, niye halkı ikna edemedik diye kendine sormak yerine bahaneler üreterek kendini avutuyor.
    %51
    %49
    Yanıtla
  • Deniz Güney (11 ay önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Sence 10-15 seçim normal, eşit şartlarda seçim mi oldu? Kazanan hakkıyla, kaybeden de hakkıyla mi kaybetti? Size acı bir gerçeği söyleyeyim mi? Vatandaş; Kemal Kılıçtaroğlu yada CHP, yada biz kaybetmedik, yada siz kazanmadınız..Bu vebale ortak olanlar kaybetti, halay çekip korna çalanlar kaybetti, ev kirasını ödeyemeyenler, kafalarını sokacak ev bulamayanlar, ekmek parası bulamayanlar, cebinde sigara parası olmayanlar vb. Kaybetti!! Yakında ne demek istediğimi anlayacaksınız bekleyin görün, sabredin! Kim.kazanmış kim kaybetmiş?
    %62
    %38
    Yanıtla
  • İstanbul’u Ankara’yı kazanırken şartlar neydiyse dünkü seçimde de o şartlar vardı. Demokraside halkın iradesinin sonuçları vebal olarak gösterilmez. Muhalefet Bahaneler yerine, seçmeni suçlamak yerine rasyonel politika yapmayı öğrenmeli.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • ustad ne düşünüyorsun durumun iyiyse.kim ne yaparsa yapsın.paran var ise boşver gerisini.benim var çok şükür.zam gelmiş yağ uçmuş umrumda değil
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (11 ay önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen yurtdısında yaşayanları tr de asgarı ucretle yaşamayı nasıp etsın bırde surıyeliler bızım kaderımızı belirledı ya başlarına bın bela olsun
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Abdullah (11 ay önce)
    Malatya'daki CHP 'nin oyu yıllardır yerinde sayıyor. Hatta geriliyor. Yetti artık ,hadi ordan.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Pütrgeli (11 ay önce)
    Tecde de davul çalındı. Huylu huyundan vazgeçilmez.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • reis kazanmış.ölü, yıkım kimin umrunda.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Mlx (11 ay önce)
    Birde şu açıdan bakıyorum,yaw millet zaten dipte yaşıyoruz bundan kötüsü olmaz deyip oy veriyor.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Oktay (11 ay önce)
    Zannediyorlar ki Erdoğan giderse açlıktan ölecekler. Sanki şimdi yaşıyorlar. O kadar insanımız vefat etti. Hiç mi saygınız yok. Bunu CHP de yapsa. Gs yapsa tepkim değişmez. Allah akıl fikir versin. Allah ıslah etsin..
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (11 ay önce)
    Aaa neden davul zurna yok. Malatyalılar market rafına gelecek zamları nasıl kutlayacak!
    %70
    %30
    Yanıtla
  • https://twitter.com/nasuhbektas/status/1662945149956026368
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'lılar istediği gibi kutlar sana ne ama sen kutlamak istemiyorsan evinde otur kemal'in martavallarını izlemeye devam et şunun şurasında seçime 1826 gün kaldı .kazanır bay kemal.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (11 ay önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Erdoğan 1826 gün boyunca arka kapıdan dolar satamaz. Ekonomi sandığınızdan daha kötü durumda.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Çaya %40, Şekere %20, Süt ve ürünlerine %33, Kahveye %21, Sigaraya 8 ₺, Benzine 1.48 ₺ ve LPG'ye 40 kuruş ZAM geldi. Tey tey tey!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dolar da rekor kırmış. Tey tey tey!
    %100
    %0
    Yanıtla