SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BM Heyetinden Malatya TSO'ya Deprem Ziyareti

BM Heyetinden Malatya TSO'ya Deprem Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek depremin ekonomik etkileri, toparlanma sürecindeki ihtiyaçlar ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, UNDP İklim Değişikliği ve Çevre Portföy Yöneticisi Nuri Özbağdatlı, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan’ın yer aldığı heyet Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Er, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi. UNDP’nin deprem bölgesine yönelik çalışmaları üzerine istişarelerde bulunulan toplantıda, özellikle ekonomik hayat, istihdam ve sosyal konularda yaşanan sorunlar ile bu konuda destek olunabilecek alanlar hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic ve heyetine ziyaretleri için teşekkür eden Meclis Başkanı Hakan Er, “Büyük yıkım oluşturan afet, 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine, bölge nüfusunun yüzde 20’sinden fazlasının yerinden olmasına yol açtı. Afet sonrası süreçte UNDP’nin bölgemizde önemli sorumluluklar alarak yardım ve destek faaliyetleri yürütüyor. Kurumlar ve yerel STK’larla koordine olan örgüt, sosyal hizmetler, ailelerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, istihdam ile kültürel miras eserlerinin korunması konusunda destekler sağlıyor. UNDP’nin depremin akabinde 1,5 milyon doları aşkın değerde ekipman ve malzeme sağladığını ve yaklaşık 30 milyon dolar gibi bir bütçeyi hazır beklettiğini biliyoruz” dedi.

Afet sonrası hızla koordine olarak verilen bu destekleri sağlayabilmenin önemine de değinen Er, “Bugünkü toplantımızda Malatya’mızın toparlanma sürecindeki ivedi ihtiyaçları ve bu alanlarda sunulabilecek destekler hakkında fikir teatisinde bulunduk. Bu ziyaret vesilesiyle yardımları ve çabaları için Dragisic nezdinde tüm UNDP yöneticileri, destekçileri ve sahada görev alan ekiplerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • murathan (10 ay önce)
    Başkan neden yok resimde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Tso Elazığlıya kalmış ya canım Malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Oğuzhan başkanın TOBB yönetim kurulu üyeliğine son verilmiş memleket için önemli bir haber size göre haber değeri yok sanırım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan Alptekin (10 ay önce)
    BM nin malatyada yardim deposu kiralandı.Birlesmis milletler bu depoyu 1.5 ay kullanmadan kapatma kararı aldı.Kiralayan lojistik firmasi; Türk yetkililerin gönderilen çadır v.s malzemeleri gümrük işlemleri uzatmasından ve yardima ihtiyac duymadigini beyan etmesinden kiralanan deponun kapanmasi kararı aldi.Şimdi bu malatya halkının zararına mı? Kârına mı?.Ücbin besyuz adet isveç cadırı gelmişti yuzlerce camasir makinesi ve buzdolabi yollamişlardı oysa.Sonrada Tso da boy gösterin liyakatsızlığa bak.Sahipsiz malatya ben bunu bilir bunu derim.Oguzhan bey tanır bizi bu konu ile gorusmek isterse arasın anlatayım neler oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla