SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bakan Önünde İtiraf.. Rant İçin Söğütlü Camiyi Yok Etmişler!

Bakan Önünde İtiraf.. Rant İçin Söğütlü Camiyi Yok Etmişler!
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya Çarşı inşaatında inceleme yaparken verilen brifingde mevcut devam eden projede Söğütlü Cami’nin  olmadığı ortaya çıktı. Bakan Özhaseki, caminin eski yerinde aynı büyüklükte gerekirse dahada büyütülerek yapılması talimatını verdi. Emlak Konut yöneticilerinin, Söğütlü Camisi’nin kendi alanında yapılması talimatı karşısında olumsuz görüş belirtmesi ise dikkat çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberinde Vali Ersin Yazıcı, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte Malatya Çarşı inşaat alanının Akpınar bölümünde incelemede bulundu. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’de incelemeye katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye burada verilen brifingde konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, “Biz plana göre hareket ediyoruz Emlak Konut olarak. Bize hangi plan gelirse onaylanan biz ona göre projeyi hazırlıyoruz. Bizim plandan hiçbir bilgimiz yoktur.” dedi.

Emlak Konut yöneticisi bakana itiraf etti… “Bu planda Söğütlü Cami yoktur”
Bakan Özhaseki, Söğütlü Camisinin yerini sorması üzerine, Emlak Konut yetkilisi, “Cami bu planda yoktur” dedi. Bakan Özhaseki’nin  “Siz orada camiyi, vakıfların camisini tamamen mi kaldırdınız?” diye sorması üzerine, “Efendim eski hali yıkıldı, en son Hilmi beyden (Güner- MalatyaKent Merkezi İmar Tasarımını yapan mimarlık firmasının sahibi) gelen master plan bu. Ama şuanda burada (haritada yerini göstererek) imalat yapmıyoruz, cami yapacağız diye.” cevap verince, haritaya parmağıyla işaret eden Bakan Özhaseki, “Doldurmuşsunuz şurayı, kaldır orayı camiyi yapın” talimatını verdi.

GÖRSEL: Bakanın çarşı inşaatı gezisinde sergilenen proje maket görselinde, Söğütlü Cami yer almadı

Bakan Özhaseki, planda Yeni Camiyi göstererek, “Şu camiyi daha büyük hale getirseniz tek cami olsa” sözlerini ifade edince, araya giren Vali Ersin Yazıcı, “Efendim onu tartıştık, Yeni Cami koruma altında.” dedi. 

Bu esnada araya giren Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Kuyumcuları biraz küçülterek burayı biraz büyütemez miyiz” dedi.

Söğütlü Cami'nin yeri ticarethaneye verilmiş, Tüfenkci'nin önceliği kuyumculara yer!..
Planı göstererek, “Şu iki blogun yerine mi cami yapılacak?” diye soran Bakan Özhaseki’ye, Emlak Konut görevlisi, “Önceki vaziyet o şekilde. Cami yapılacaksa buraya yapılacak, yapılmayacaksa buralar ticarethane yapılacak.” dedi. 

Projeyi işaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, “Şuraya büyükçe istedikleri gibi bir cami yapılsın.” talimatını verince araya giren ve sanki orada daha önce cami yokmuş gibi hareket ettiği gözlenen, ortaya çıkan tablodan dolayı da rahatsızlığını  verdiği cevapla vurgulayan  Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, “Peki, efendim buradaki bağımsız bölüm sayıları yetersiz olursa?” şeklinde çıkış yaptı. Bakan Özhaseki ise, “Neyse, bir aşağı iki yukarı. Başka yerlerde vereceğiz.” dedi. 

Bu esnada devreye giren Milletvekili Bülent Tüfenkci, kuyumculara Sağlık Müdürlüğü’nün yerinde yer verilmesi konusundaki önerisine ise Bakan Mehmet Özhaseki, “Yeni bir çalışma ister, önce altını bir taramak lazım, anlamak lazım. Buranında etrafı dolu sanki.”  cevabını verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çarşı Haritasını eline alarak, Söğütlü Camisi’nin yapılması için  caminin eskiden bulunduğu alanın plandaki yerinin yeniden gözden geçirilmesi talimatını verdi. Bakan Özhaseki’nin, caminin yerine yapılmak istenen bağımsız bölümlerin başka noktalara taşınması talimatına Emlak Konut görevlisi, “Camiyi mi diyorsunuz” sorusuyla yanıt verince,  Bakan Özhaseki, “Yok, cami olduğu yerde. Tamam, orayı boşaltın. Burayı camiyi eski büyüklüğünde yapın, koyun, etrafında yer kalırsa koyun (bağımsız bölümü), yoksa koymayın. Camiyi eski büyüklüğünde, veya daha büyütebiliyorsanız büyüterek koyun buraya.”  talimatını yeniledi.

Bu arada, bakanın çarşı inşaatı gezisinde açıklama yapması için kürsü hazırlanmışken, projede camiyi göremeyen bakanın soruları ve ilginin bu yöne kaymasının ardından, herhangi bir kürsü konuşması olmadı, rezerv alan başta olmak üzere diğer birçok soru ve sorunla ilgili bakandan yanıt alınamadı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

102 yorum yapılmış

  • malatyalı44 (1 hafta önce)
    Söğütlü camii eski yerinin karşısına yıkılan eski belediye binasının yerine yapılsa önüne de koca bir meydan yapılsa daha iyi olmaz mı? Eski yerinde dükkanlara daha fazla yer kalır. Yeni camii de yine aynı yerinde daha büyütülerek yapılabilir. Şehire nefes aldıracak alanlar meydanlar parklar da yapılsa çok iyi olur. Birilerine peşkeş çekmek için değil yaşanabilir bir malatya için malatyalıları ve malatya da yaşayan insanlar için her türlü imkanın düşünüldüğü bir proje yapılabilir mesela. Deprem büyük bir felaketti Rabbim tekrar yaşatmasın ama şehri yeniden yapılandırmak için bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım ve yapılacak her türlü plan projeyi halkla paylaşılması gerekir diye düşünüyorum. Vatandaşın fikri alınması gerekir. Vekiller siyasetçiler başkanlar müdürler vs. bugün var yarın yoklar. Bu şehirde malatyalı vatandaşlar yaşayacaklar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Serkan (1 hafta önce)
    Ah ah memleket ne hale geldi ya tufenkci bey halen kuyumcu adası derdinde adam gelmese ve milletten ses cikmasa resmen mekana çöküp başkalarına peşkeş çekecekler 1.5 yıl oldu daha plan tartışıyoruz atı alan Üsküdarı geçti biz halen mal mülk yer mesken peşindeyiz. Devlet olarak plan bir kere yapılır ve uygulanır bu kaçıncı çarşı projesi sayan var mı ben sayamadım adama göre plan değiştiği sadece bizim memlekette var malesef yüzyılın felaketinden yüzyılın fırsatını malatya ve malatya halkı elinin tersiyle itti ve dediki bana binami ver dükkanını ver ver ver ver.... al peki buyur ucube binalarla dolup taşan sıkışık dar bir vizyonda olan carsimiz hayırlı olsun ne diyelim gücümüz sadece buna yetiyor herkese eşit davranırsa hiçbir problem olmucakken ona ayrı buna ayrı olursa sıkıntı tabiki bas gösterir kaybeden de bizim gibi gerçek malatya sevdalıları olur... vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (1 hafta önce)
    Sağolsun hasbelkader Bakan Bey duruma müdahale etmiş ama böyle mi olmalıydı? Hadi planı bizimle paylaşmıyorlar,Sami Beyin ve milletvekillerinin nasıl haberi olmuyor. Hilmi Güner bu planı kendi kafasına göre çizmiş de Emlak Konut Genel Müdürüne mi teslim etmiş? Bizim yetkililerden hiçbiri niye "Söğütlü Camii niye bu planda yok" dememiş. Bakan Bey müdahale etmeseydi bu iş nereden dönecekti acaba, veya dönecek miydi? Emlak Konut böyle başına buyruk iş yapacaksa vay halimize. Hem bu işler böyle ayaküstü mü konuşulur? Bakan Bey"Burayı çok doldurmuşsunuz, bunları kaldırın yerine camiyi yapın"diyor. Emlak Konut yetkilisi parlak siyah saçlı adam"Efendim, diğer binalar sığmazsa ne olacak? Biz Hilmi Beyin planına göre yapıyoruz"diyor. Yahu bu Hilmi Bey Malatya'nın ali kıran baş keseni mi? Akıl alır gibi değil. Yarabbim aklımızı koru. Bize basiretli yetkililer nasib eyle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (1 hafta önce)
    İki tane kuyumcunun çıkarı için koskoca şehrin yüz yılı heba edilecek. Batsın sizin Malatyalılığınız. Çingene hesabına çevirdiniz. Ya HATAY a bakın sabırla muhteşem bir proje üretip lansman yaptılar. Bizde projeyi vekil bir yana çekiyor, kuyumcular odasi başka bir yana çekiyor, bilmem ne odasi başka bir yana. Cami sürekli geziyor. Ya öncelikle bir meydan kazandırın şehre. Çıkıp da bir Allah ın kulu yapılacak projeleri Malatyalıya anlatmadı. Kimden neyi saklıyorsunuz. Utanıyoruz sizden utanıyoruz. Malatya yı çöp edip bırakacaksınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Sayin bakan helal olsun insallah konunun takipcisi olursunuz daha saglam sekliyle aslina uygun yapilsin malatya bitileri mal biriktiremesin musade etmeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serhat ak (1 hafta önce)
    Sayın bakanım bizim yöneticilerde iş yok bari siz düzenleyin bu şehri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Sevim (2 hafta önce)
    YAZIK. Koskoca şehrin imarı ayak üstü kahvehane muhabbeti yapar gibi uluorta tartışılıp konuşuluyor. Bilen bilmeyen kendi kafasından şöyle olsun böyle olsun....Belli ki profesyonellikten uzak ,plansız programsız gelişi güzel işler yapılıyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 hafta önce)
    Sayın Bakanın yerinde olsam bütün projeyi iptal eder, Japonya ve Almanya'dan iki ordinaryüs profesör yüksek mimar getirir, şehri sil yeniden çizerdim. Köstek olanların da üstünü çizerdim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can Malatya (2 hafta önce)
    Sayın bakan geldi inceledi ve gitti. Değişen bir şey olur mu kocaa bir sıfır Malatya'nın dönüm noktası olması gereken icraatları sönüm noktasına getirmeyelim hassas bir dönem Malatya için bu görevi ifa edecekleri iğneden ipliğe ehil görevlilerden seçmek lazım Malatya ya Malatyalılar ve Malatyalı kurum yöneticileri siyasiler bürokratlar bir olarak sahip çıkmalı. Bakın bu gün sizler o koltuklarda oturuyorsanız Bunu yapmazsanız yarın hesabınız Allah katında çetin olur Allah aşkına yapmıyorsanız da bırakın bunun bilincinde hareket edilir inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Biz bunu hakkettik (2 hafta önce)
    Manzaradan, konuşulanlardan, gerginlikten anlaşılan o ki Malatya kimsenin umrunda değil, planlı hiçbir çalışma yok neyin ne olacağı kimin ne yaptığı belli değil. Wah ki ne wah...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (2 hafta önce)
    Şehri köy gibi kurmaya devam edin kaldırım yol yenileyin ancak sizde bjr gram vizyon mı var Şehrin yüzyılıni yine heder ettiniz Keşke dışarıdan mimarlar gelseydi Bu rantcilar şehri köy gibi kurar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Deniz (2 hafta önce)
    Ne demişti Ziya Paşa; "Ne günlere kaldık ey gazi hünkar: Katır mühürdar, eşşek defderdar oldu"
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Hak ediyorsunuz (2 hafta önce)
    O kadar ciddiyetsiz bir tablo ki; koca şehrin geleceğini ayaküstü konuşarak yapıyorlar! Yemin ederim akıllara zarar bir tablo, utanç verici bir tablo..Malatya bu hallere, böyle insanların eline düşecek şehir miydi? Yıllarca bunlara oy verdiniz yıllarca, yazık çok yazık.. Adıyaman gibi bakacaksınız şamarı 2.80 uzatacaktınız bunları ama sizde nerde o yürek ve cesaret nerdeee.. Koca şehrin geleceğini ayak üstü talimatlarla, projeyi inceleyerek geçiştiriyorlar. Siz bunları hak ediyorsunuz Malatya halkı..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Malatya valilik binasini sumerpark içine tam belediye binasinin karşısına yeni yerinde modern görüntüsü ile yapsaydınız şimdi bunlar konusulmazdi.. eski bina yerine de ya büyük bir cami altı dukkanli olacak şekilde yapılsa, fuzuli caddesi uzatılması ile çevre yoluna baglanmasi daha kolay olacakti...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Kardeşm bu adamların derdi rant bir gram vizyon proje mı var şehri yine beton yığını iç içe dapdar şekilde kuracaklar bir Eskişehire git sadece adamlar çöl şehri yaktıkları parklar ile dünya şehri yapmış ya da Antep Konya Kayseri şehir de bu kadar vizyon proje yoksunlari olursa şehir böyle baltalanir Geniş meydanları sokakları parkları yeşil ağırlıklı ve su ağırlıklı kurulsaydi şehir sadece bölge değil ülkenin en güzel şehri olurdu Ama bunlar da vizyon ne arar ki ancak her sene kaldırım yol yenilerler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı Mehmet aman bir yeşil alan kalmasın. Tek yeşil yerde bina olsun. Valla ileri görüşlülüğüne hayran olduk
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Ya bakan gelip gidiyor bir tane millet vekili de çıkıp demiyor yerinde dönüşümde sorun var belediye imarda inşaat alanı nı kısıtlıyor maliyet git gide yükseliyor verilecek bir buçuk milyonla 90 mt kare bile ev yapılamaz bunlar neyin kafasını yapıyorlar allahtan korkun ya siz ne biçim canlısınız basın denen oda yok bu şehir bu kadar mı sahipsiz kalır mimarlar odası oda yok sivil toplum örgütleri deden kimse de ses yok herkes halinde memun 2 ci yilla girilecek bir tane yerinde dönüşüm e kazma vuran varmı bekleyin imar düzelecek hibe kıredi artacak ne zamannn fırat mah hast caddesi rezerve de girmedi insanları toki Ye sürmek istiyorlar zenginlerde sehiri alsın zihniyet o
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakkı (2 hafta önce)
    Malatya’nın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu iddia edip üzerine vazife olmayan şeylerle gündeme gelen TSO nerde ????
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (2 hafta önce)
    Vakıf Cami yerinde bu film fırıldaklığı yapıyorlarsa gör diğer yerlerde ne yapıyorlardır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malaty (2 hafta önce)
    Bakan Erkek adamsın helal olsun sana bütün yalamalara yalakalara resti çekti
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Koca şehri tek bir mimarın eline teslim etmişler. İşte Malatya’nın dar, sığ ve vizyonsuz siyasetçilerin sonucudur. Bunun sonu çarpık bir şehirleşme olacaktır. Malatya bir mimarın veya ofisin tasarlayamayacağı kadar büyük bir şehirdir. Neden bu şehrin mimar mühendis odaları şehir planının dışında tutulmuştur. Sadece bu durumdan dolayı çok pis kokular gelmektedir. Neden bu şehrin planından Malatyalıları soyutladınız? Neyi gizliyorsunuz? Oysa Hatay şehrini onlarca mimarın biraraya gelerek oluşturduğu bir oluşum planlanmıştır. İşte gerçek şehir planlama budur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Deka (2 hafta önce)
    Camiyi isteyen Ler ibadet için değil rant var orda vakıf mali beleş beleş oturuyor lardi ondan istiyorlar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (2 hafta önce)
    yav iyide eskisi gibi caminin altını dükkan yaparlarsa yer sorunu olmazki. 8-10m kare dükkanı olan kuyumculara kaç metrekare yer verecekler ki bu yerler yetmiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Halil (2 hafta önce)
    Malatyanin tek derdi kuyumcular ve bakircilar çarşısı. Trajikomik. Nelerle uğraşıyoruz hala.koca camiyi güzel kaybetmissiniz. Sahipsiz malatya diyince kızıyorsunuz. Malatya li artık bıktı usandi sizden.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 hafta önce)
    Bakın sayın Malatyalılar Halınız nicedir 15 Ay olmuş şu caminin yerini nereye kaydıralım kimin arsasını kime kaydıralım Söğütlü camii yok edeli yeni yami yerini filan yere oturtalım esnafın dükkanı nı küçültelim bey kardeşim üç aydır fora kazı kime çakıyorsunuz bakanın haberi yok Malatya AKP vekillerin haberi Yok Valinin haberi yok yazık yazık bu memlekete KAÇ AKP VEKİL VAR NERDELER
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 hafta önce)
    Sayın belediye başkanı Sami bey Söğütlü cami eski yerine yapılacaktı ne oldu senin dünyadan haberin yok, bu memleketi kapalı kapılar arkasında kimler dizayn ediyor kimler rezerv alanlarda bu milletin malına çökme planları yapıyor bunun bir an önce açığa çıkması gerekiyor öyle anlaşılıyor ki bu planlamalardan bakanın hatta hükümet yetkililerinin bile haberleri yoktur bu memleketin sivil toplum örgütleri bu kadar uyuşukluk yeter artık uyanın ve çıkıp memleket adına memleketi peşkeş çektirmeyin bu vebal sizin bu görev de sizin aksi taktirde sizleri ne bu millet ne de tarih affeder
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Samet (2 hafta önce)
    Söğütlü caminin önü büyük meydan olması şehre çok güzel görünüm sağlar bunu düşünemeyck kadar rant peşinde bunlar
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mert (2 hafta önce)
    Onun dükkanı bununl rantı vsvs diyerek şehri yine hindistan Gibi köy gibi kurmaya devam edin sızde vizyon proje ne arar ancak işiniz gücünüz rant
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ALİ (2 hafta önce)
    Caminin kendine ait bir arsası yok.Cami çarşı üzerine bulunuyordu.Aynı şekilde yapılabilir.Cami altındaki esnafa dükkanları verilir.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Cami havada asılı duruyordu. Arsası yoktur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Bütün Malatya yı bakırcılar çarşısı, Söğütlü cami olarak tartışıyoruz. Bukadar basit mi? Galiba dikkati buralara çekip bizi uyutuyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 hafta önce)
    Yeyin efendiler yiyin.Önceliğiniz esnaf olsun.Halkı düşünmeyin.Ahirete inanıyorsanız,hakkımı helal etmiyorum.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (2 hafta önce)
    Malatya'nın yeniden yapılması için bir tek mimarın görüşleri doğrultusunda proje çizimi Malatya'ya yapılacak en büyük kötülüktür. Malatya'nın gelecek yüz yıllarını kapsayan bir projenin hayata geçirilmesi Malatya halkına ve binlerce mimara saygısızlıktır. Şehrimizin geleceği ile ilgili yapılacak projelerin yarışma projeleri yöntemi ile yerli ve yabancı mimar ve şehir plancılarınin yapacaklari projeleri doğrultusunda yapılması gerekirdi. Bu projeler için aynı zamanda halkın fikir görüşleri de sorulması gerektiğine inanıyorum. Bunlar yapılmadan Ankara'daki bir mimar ile anlaşma yapılmış olması cehalet ve bu şehre ihanettir. Söğütlü Camiinin yeri için en uygun yer emekliler parkında daha büyük ve bahçesinde şadırvan ve altı otopark olarak yapılması şehrimizin silüetini değiştirecektir. Eski yerinde zaten ihtiyacı karşılayacak bir durumda değildir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Camiyi kaldır yarın okulu kaldır bakandan habersiz yapılan plana bakın sonuc ortada. Demek bakan gelemeseydi hiç olavakti vakıfların camisi sairin dediği gibi "yarim duyarsa düşer yollara yazıldı künyeler karakollara"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Çarşıda en iyi çalışılan öncelikli yer bakın ,Kuyumcular çarşısı bugün yarın biter.Her bölge böyle çalışsa 1-2.senede Malatya ayağa kalkar ama !..
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Nejmi (2 hafta önce)
    Adıyaman ne güzel yaptı. Bastı tokadı çıktı kenara.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Değil mi orayı CHP' li şehircilik bakanı denetliyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • murat (2 hafta önce)
    TORPİLLİ işe alınmış, emlak konut montu giymiş adam; bakan hariç kimseyi TAKMIYOR. Bu nasıl iş... Vasıfsız AK TORPİL TROLLERİ.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ah malatya (2 hafta önce)
    Malatya nin geleceği planı ayak üstü planlarla birde hiç bir vasfı olmayan adamların yorumlarina kalmış.Secimden dolayı iyi oldu size diyemiyorum Malasef memleket bizim.Akp iktidarı herşeyi iyi bilir...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ali (2 hafta önce)
    Sami başkanın yüzü birkaç gündür çok asık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyada belirli bir grup var bunlar kendileri ile uyumlu olmayanı çalıştırmazlar, Sami bey bir karar verecek ve bunları fazla dinlemeden doğru bildiklerini yapacak malatyalıların gönlünde taht kurarak 5 yıl sonra çantasını alıp gidecek, bekleyip göreceğiz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Meşelihayat (2 hafta önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    5 sene böyle işinize gelirse
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Söz (2 hafta önce)
    Altında dükkan iş yeri olmasın. Sonra üç kuruşa peşkeş çekiliyor.Dükkanı tutan daha da zengin oluyor. Alınan kira caminin ihtiyacına yetmediğinden mecburen cuma günleri cami cemaatinden yardım isteniyor. Cami altında dükkana hayır.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (2 hafta önce)
    Kuyumcular haklarından vaz geçsinler. Söğütlü cami kuyumcular çarşısının yerine yapılsın. Sonuçta cennete altın satmayacaklar. Yerine cennette köşkleri olur. Çocuk çombalak otururlar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    malatyanın %90 ı orada cami istemiyor.geniş alanlar olsun diyor.yeni cami zaten hemen yanında .kim bunlar gelmişler bakanda olsa kafadan camiyi şuraya ,onu buraya yapın diyor.15 ay sonra şantiye şefi ile olan dialoğa bak ,onu yap bunu yapma diyorlar.şantiye şefi içinden kim bilir neler demiştir.salmışlar çayıra mevlam kayıra..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya sevdam (2 hafta önce)
    Bazen bu şehrin zamanında kurulabilmiş olması bile mucize gibi geliyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasbelkader.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şemseddin (2 hafta önce)
    İlk plan yapılıp görsel yayınlandığında demiştim ki şehir görseldeki gibi yapılacaksa bu şehre acilen kayyum atanmalıdır. Meğer adamlar görseldekindenbdaha berbat bir plan içindeymiş. Camiyi bile yemişler. Kim için üç beş kuyumcu için. Yazıklar olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • vatandaş (2 hafta önce)
    Evet değilmi memleketteki en büyük mesele kuyumcuların yeri.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Pukay (2 hafta önce)
    Yazık ya
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ağasarli (2 hafta önce)
    Açık ameliyat dedikleri bu olsa gerek. Ne de kolay değiş-tokuş yapılıyor öyle "şu şuraya, bu buraya" diye...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Dincer (2 hafta önce)
    Ondört aydır söğütlü caminin yeri meselesi çözülemedi. Haberi okuyan da malatyalıların alnı secdeden kalkmıyor sanır. Bu konu bi yana çevre bakanı ayağınıza gelmiş. İki cümlelik soru sormak aklınıza gelmedi mi ? Orta hasar kredisi ne zaman verilecek ? Kaç TL verilecek ? Siyaset adamı akıllı olmalı, basiretli olmalı, memleketine para getirecek konuları gündeme getirmeli. Konuyu tamamlayayım. Söğütlü cami yeni cami ile birleştirilip çok daha büyük bi şehir camisi yapılmalı. Bu cami Malatya ile özdeşleşmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Müdür (2 hafta önce)
    Cami ile ilgili yer değiştirme isleminde vekillerin kuyumcularla pazarlığı var.Vekiller Malatya dan gitsin işler duzelir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (2 hafta önce)
    Çocuklarımızdan, torunlarımızdan bize emanet kalan şehri kuruyoruz, ama nasıl kuruyoruz.? Kervan yolda düzülür misali.! Bu video anlayana ne resimlerler aktarıyor ki malumun ilanıdır. Kılavuz istemeyen köy misali. Yıllarca bizlere Teze Cami Önü ( Soykan Parkı ) ile Emekliler parkını Şehir Meydanı diye yutturdular. Koca şehir inşa ediliyor ortada ne meydan ve nede onu çevreleyen görsel nitelikteki binalar planı yoook. Koskocaca şehrin geleceği siyaseti ve düşüncesi Malatya Barosu ve Kuyumcusuna teslim olmuş. Hatay' bakıp ibret almak lazım...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (2 hafta önce)
    Arkadaş ne kuyumcuymuş. Yeni Otoparkı verdiler yetmedi. Avmnin orada yaptılar çarşı yetmedi. Kapalı çarşıda zaten varlar. Şimdi yine gündemdeler. Demek şehrin en önemli sorunu kuyumcular...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ramazan (2 hafta önce)
    Başka bir iktidar zamanında olsa adamların ne dinini ne imamını birakirdiniz. Birileri camiyi birşeye çevirdi diye. Bunlar hepten yok etti. Yakında bir hocamız çıkar. İnşallah camimiz cennette kuruluyor rüyamda gördüm der olur biter.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • BAysr (2 hafta önce)
    Malatya Haber neden STK'ların Cuma günü Kapalı çarşı üzerinde Söğütlü cami ile ilgili yaptığı basın açıklamasının haberini görmedik? STK'lar şehir merkezinin ranta kurban edilmemesi için basın açıklaması yaptı ama siz haber bile yapmadınız.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yorum (2 hafta önce)
    Yeni caminin tarihi özelliği yok. Depremde Yerle bir olmuş. Enkaz hale gelmiş. Buranın tadilatı diye bir şey olamaz. Çünkü Ortada bina yok. Harcanan ve harcanacak paraya yazık. Aynı yapıda ısrar etmek saçmalık. Yeni Cami tamamen yıkılıp söğütlü camiyi de içine alacak şekilde çok daha büyük bir cami yapılmalı.şehir bu cami ile anılmalı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hamdi (2 hafta önce)
    Siz karar verene kadar Malatya halkı çatlar herhalde. Sanki bizimle dalga geçiyorlar. Ya da halkın morali düzelsin diye espri yapıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (2 hafta önce)
    Ah Malatya...Vah Malatya.. Durum içler acısı.Biz de sanıyoruz ki proje tamam,uygulama başladı. Bu kafayla 1 adım ilerleyemeyiz. Kurumlar arası şu kopukluğa bakar mısınız? Allah aklımızı korusun.Hepimize sabır versin. .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhammed Birkan şahin (2 hafta önce)
    Şehrin dokusuna zarar vermeden ince hesaplar yapılarak bu çalışmalar yapılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÖZGÜR GÜL (2 hafta önce)
    Söğütlü caminin yeri ve etrafındaki bir çok dükkan Vakıf malı olup, denetimi ve sorumluluğu Vakfılar Genel Müdürlüğü'ne ait. Vakıflar genel müdürlüğü bu konuda ne yapmış acaba.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • yavuzun Torunu (2 hafta önce)
    Cami yeri Vakıf malı değil mi? Vakıf malının İslam'daki hükmü bellidir. Bunlar ne konuşuyor ya.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (2 hafta önce)
    Köydeki çobanı başa getirsen söğütlü cami Yeni cami arası büyük meydan olsun şehir çok güzel bir görünüm ve güzelliğe sahip olur der ama Malatya bu rantcilar yüzünden bir gram ilerlemedi şehre tek yapacakları her sene kaldırım ve yol yenilemek olur ozaldan sonra şehre bir tane proje eseri söyleyin her sene kernegi kanalboyunu rant için yıkıp yeniden yaparlar sadece şehri köy gibi kurun sizde vizyon denilen bir şey yok
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Adem (2 hafta önce)
    Bu resim gidişatın habercisidir.bu resim çökmüşlüğün yansımasıdır.iktidarın 4 vekilinin 3 ünün avukat olduğu merkez belediyelerden 1 inin avukat 1 inin doktor ve büyükşehir başkanının da çaresizlikler içinde debelenen bir hal içerisinde yaşlanmaya yüz tutan insanların söz sahibi olduğu bir şehir için, ağlayın ah ağlayın depremle yıkılan ve yapımı da kaotik bir vaziyette yapımı devam eden aslında yok olan bir şehre.bir şehrin acı hikayesinin de yazılacağı günün geleceği şimdiden belli gibi.ne denebilir bir de piyangodan il başkanı olan avukat başkanı da unutmamak gerek.ne garip değil mi siyaset ve idarecilik avukatların mesleği dışında ikinci meslekleri olmuş.her meslekte işin ehli olan saygıyı hak eder.onun için ülkede siyasetin kalitesi adaletin kalitesizliğiyle paralel bir gerçekliktedir.avukatlardan arta kalanlar yerlere de il encümenliği gibi,o da esnaf abilerimize düşmekte.nedense bu ömür billah rant kapısına dönüyor.tez zaman da koltuk budalası insanların şerrinden kurtulup gerçek bir millet olma yoluna gireriz.ama deprem dahi, çok üzülerek söylüyorum ki,bizleri iflah etmedi.daha ne var sırada.gerçek bu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (2 hafta önce)
    Tehey Tehey Kaç zaman geçmiş gelinen noktaya bakın,be mübarek Malatya vekilleri,be mübarek belediye başkanı mevcut gelen projeden hiç mi haberiniz yok bakanla beraber bakıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yunus Emre (2 hafta önce)
    Tüm yorumları okudum güzel herkes Memleketimiz bir an evvel ayaka kalksın diye konuşuyor doğru katılıyorum da niye sandıkta gereğini yapmadınız siz yapmadınız gelen kişiler emin olun gereğini yapacak yapsinlarda hak ediyoruz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • teze cami (2 hafta önce)
    şehir planlamacı 1 gavur getirin 1 haftada çizsin ellerine versin gitsin gitmedende kiraz yaprağı sarması yedirilsin ama iş bitince
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Tek çözüm bu, aylar önce, aynısını yazdım. Rantiyecileri dinleyerek, şehri berbat edecekler. Benimde yerim var ama doğrusu, bütün çarşıyı istimlak etmek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)
    Birkaç yabancı şehir planlamacı prof getirin, işi teslim edin hepiniz çekilin kenara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halo dayı (2 hafta önce)
    Baba baba akü yok!!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Emre (2 hafta önce)
    1 tane büyük cami yapmak varken yan yana birkaç cami yapmanın mantığını hiç anlayamadım. Sanki camiler dolup taşıyor da 3 tane cami yapıyorlar. Yap 1 tane büyük cami hem estetik durur hem alan açılır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Dert tasa alanın açılması değil, fırsatçı ekabir takimi depremi fırsat bilip rantlarini arttırma derdindeler, gözleri o kadar dönmüş ki bir vakfiyeyi bile alavere dalavere ile tapularina geçirme derdindeler, cami arsasini icetmeyi gozealdiklarina gore rezerv alanlar icindeki özel mulkiyete konu arsaları siz dusunun gayri...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (2 hafta önce)
    Prince giderken evdeki bulgurdan olduk.Hamdolsun gezgin bir camimiz de oldu,artık cami gezerken nerede olmak isterse oraya yaparsınız. :))))))))) Gozzunu sevdiğim Malatya inşallah ayağa kalkarsin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ayaküstü proje (2 hafta önce)
    Ne güzel proje üretiyorlar ayaküstü bir de çay ocağında oturup konuşsalar süper olur çok güzel projeler geliyor ayaküstü maşallah .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Onemli olan camimi yoksa kenti ayaga kaldirmak mi? Anlamadigim sey neden camiye bu kadar taktınız. Ha eski yerinde olmuş ha qz ileride olmuş ne fark ediyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    babaa duvarı yıkmışlar birde pirketleri kırmışlar.duvarı yıktınız bari pirketleri kırmayın, pirketleri kırmamış olsalardı aynı duvarı yeniden yapardık.şimdi gelgörki.... [vizonteleden alıntı 2000 yılı]
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Cumali (2 hafta önce)
    Sami ere bakın sanki yoldan geçiyormuş da bu kalabalık da ne böyle bi bakayım kim gelmiş ne konuşuyolar merak ettim havasında Allah ım ne günlere kaldık
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Sami44 (2 hafta önce)
    Söğütlu cami, Niyazi misri cami ve kiğılı cami otoparkları ile, pasajlari ve çevre düzenlemesi ile yeniden Malatya ya kazandirilmalidir.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Hacı (2 hafta önce)
    Vay be bunu da gördük Vakıf malına da mı çökmüşler..... Yaparsa AKP yapar dedikleri bu demek ki!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Ne Bülent miş yaaa vekil oldu bakan oldu ama malatya hiç birşeyini görmedi
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Hay Allahım, hay Allahım... Videoyu izleyince utansak mı, sıkılsak mı bilemedim... Proje kafalarına göre yapılmış, cami mi yapsak, cami önemli değil, altındaki kuyumcunun işyerini mi kurtasak, onu oraya koysak, yok oradan alıp buraya koysak... Hele Bülent Tüfekçinin olaya karışması... Hatay a bakın da utanın, utanın.... 400 mimar la kent kuruyorlar. Malatyamızın da akbabalar üşüşmüş üstüne, rantı nereden koparsak azmi ve gayretiyle... Daha da iflah olmayız.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Bülent Tüfenkçi mimar da biz mi bilmiyoruz. Abi Allah așkına iși uzmanlara bıraksınlar da ortaya doğru düzgün bișey çıksın ya. Azıcık bilimsel olsun. Memleket ne hale geldi ișbilmezlerin elinde. Her ișin uzmanı var. Bu ișin uzmanı olan mimar ve mühendisler iși ilmine uygun yapsın bitirsin. Ne milletvekili ne o ne bu... Hiç kimseye gerek yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (2 hafta önce)
    Şimdilik Kimsenin aklının yetmeyeceği karmaşık bir durum var ortada. kim camiyi ne için kaldırdı. Üstelik bunu yapan bu işin uzmanı işi önce medya aracılığıyla kuyumcuların üzerine attı ve kamuoyunu kandırdı şimdide süpriz bir şekilde cami yok . şimdi herkese cambaza bak cambaza diyecekler. caminin yerini bazı siyasiler mi iç edecek yok sa çoktan satıldı da sonradan mı çıkacak bakacaz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yorulmaz (2 hafta önce)
    Seçimlerden önce Vakıflar Bölge Müdürü söylemişti. Söğütlü cami eski belediye (emekliler parkına) planlandı demişti. Adamı linç edeceklerdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er seçimlerden önce açıklama yaptı. Buna musade etmeyiz, söğütlü cami yerine yapılacak demişti. Ne oldu bugün başkan, vekiller haberleri yokmuş gibi davrandı. Emlak konutun projesinden haberleri yokmuydu. Gurban olduğum sahipsiz Malatya. Rantçılara parselleniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akın (2 hafta önce)
    Sami Er, seçimden önce camiyi aynı yere yaptıracaz demedi mi, sonra Ankara’ya gidip görüşmeler yapmadı mı, ee hani emlak konut, toki başkanları arkadaşıydı. Emlak konut yetkilisi cami yok diyor. Söğütlü camisini, sayın bakan savunuyor, şehrimizin atanmış ve seçilmişleri ise olaya dahil olmuş olmak için yorum yapıyor. Vay halimize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Argali (2 hafta önce)
    Allah'ın evinin arsanın çökmek için, özel mulkiyetlerine geçirmek için çaba sarfedenleri ve onlara çanak tutanları Allah'a havale ediyorum,
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)Argali isimli kullanıcı yorumuna
    Allah ın evinin arsası nedemek ya mülkün hepsi Allah ın dükkan yerleri evler arsalar tarlalar yer ve gök istediği zaman emanetçilerden aldığını 6 şubatta gördük. Yeryüzünün tamamı onun bizler sadece oyalanıyoruz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Senin dükkan hangi tarafa düşüyor, cephesi, cemakani iyi mi bari, mulk Allah'in elbette, arkadaş mecaz yapmış, sunu söylemiş, camiye bunu yapan fırsatçılar sana bana ne yapmaz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Mehmet ozhaseki kendisi bakan olmadan önce de KAYSERI BELEDIYE BAŞKANIYDI.. Kayseri yi örnek şehir yapan adamlar dandir.. keşke malatya vekili olsaydı...
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Asim (2 hafta önce)
    Uyutulan ve deprem sonrası her şeyin bir harami misali yenmeye çalışıldığı Malatya da işler yolunda gitmiyor gitmiyor.daha bunu ne kadar dile getirecek insanlar.bu ülke insanı sistem kuracak ahlaktan yoksun.avukatların belediye başkanlığının bir ülkeye bir şehre nasıl bela getirdiğinin acınası halleriyle dolu.bakan geliyor.ama halktan kopuk bir şekilde varolan sorunlara hiç değinilmeden verilen tandır veya kağıt kebabı yedikten sonra yolcu edilen bakanın şehirlerle şikayete konu hiç bir sorun çözülmeden Ankara sına dönüp gidiyor.Depreme rahmet okutanların anlayışına nalet olsun.kahrolsun liyakatsizlerin hüküm sürdüğü bir topluma eziyet çektirenlere nalet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 hafta önce)
    Kuyumcular önemli tabii, lobileri de etkin, adamlar bellki arkalarına siyasetçileri de alarak, okus pokusla camiyi buharlastirip sarraf dükkanlarını büyütmek, değerlendirmek derdindeler,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ensar Güneş (2 hafta önce)
    ANLAŞILAN O Kİ MALATYADA TAS KAYIP.Milletvekilinin,belediye başkanlarının,valinin proje ile ilgili hiçbir bilgileri olmadığı bu videoda resmen görüldü.mimar hilmi günerden daha proje bekliyorlar.Ah malatya ah rant yerine döndün
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çiftçi44 (2 hafta önce)
    Tuz kokmuştur kardeşim. Sayın Bakan Özhaseki Ye Teşekkürler. O cami yapılacak oraya o kadar. Malatya'daki rant çeteleri ve sermaye sahiplerinin oyununu Bakan Bey Bozdu...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Mlt44 (2 hafta önce)
    Kuyumcu bedava dükkan için malatyayı değiştiriyorsa memleket bitmiştir
    %95
    %5
    Yanıtla
  • fatih (2 hafta önce)
    Malatya'nın 2 büyük meselesi var zaten bakırcı pazarı ve kuyumcular çarşısı. sabah akşam bunları konuşuyor yetkililer. 130 bin konut yıkılmış, millet konteyenrde, il dışında ama kimsenin umurunda değil. aman kuyumcular ne olacak tek meselemiz o. olmuşken Malatya adını da değiştirin kuyumistan falan yapın da siz de rahatlayın biz de rahatlayalım.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Selçuk (2 hafta önce)
    Bakan ne demek: Bakan kişi demek. Anca bakarsın sen öyle
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mikzer (2 hafta önce)
    Yan yana o kadar camiye gerek var mı? Bir merkezi cami olsa yetmez mi?
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Salih (2 hafta önce)
    Yeterince cami yokmu kardeşim bu söğütlü cami sevdası nedir insanların dükkanı yok bu bir engelleme çabası sanki eski malatya mükemmmeldi Fuzulinin çevre yoluna bağlayan bir cadde açılsın kışla caddesi geniş ve düz hale getirisin bu fırsattır
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Sen ve senin gibiler üç kuruş fazla kazasın yahut çocuklarına, torunlarına katmerli bir miras bırakmasın diye bir cami vakfiyesi peşkeş çekilmez,
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Akçadağlı (2 hafta önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle katılıyorum yeni cami zaten yıkıldı tadilat yapılmayıp baştan bu iki cami yerine büyük bir cami ve meydan yapıp, fuzuliden geniş bir yol ile çevreyoluna bağlantı yapılsa Malatya’nın geleceği adına çok daha sağlıklı bir karar olur hala geç kalınmış değil yeni cami tadilatı çok yavaş ilerliyor hala hiçbirşey yapılmamış söğütlü camide ortada yokken proje değiştirilmeli. Ayrıca çarşı bir yılda teslim edilecek denildi 5 ay oldu daha ortada inşaatı belli olan adliye karşısında 1 tane göstermelik bina görünüyor bu hızla çarşı 5 yılda bitmez
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Salih efendi konu cami değil cami alanını rant alanına çevirmişler. Ayrıca o cami yeri vakıf malı kimse vakıf malına çökemez. anlayın artık bunu. sen ben sahip çıkmazsak birileri zimmetine geçirecek
    %83
    %17
    Yanıtla