SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Açıkladı.. Malatya'ya Bölge Adliye Mahkemesi Kuruluyor

Bakan Açıkladı.. Malatya'ya Bölge Adliye Mahkemesi Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni kurulacak mahkemelerle ilgili yaptığı açıklamada, Malatya'da da Bölge Adliye Mahkemeleri (istinaf)* kurulacağını bildirdi.

- "Yeni idare ve bölge adliye mahkemeleri kurulacak"

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na katılarak bir konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ;  "Yeni dönemde de yeni mahkemeler kurma konusunda da adımlar atacağımızı buradan ifade etmek isterim. Burada bazı belediye başkanlarımız var, onlar içinde herhalde iyi haber olacak diye düşünüyorum.  Dün imzaladım, Ağrı, Kars, Bingöl ve Kırklareli ilimize yeni idare mahkemeleri kuruyoruz. Bu illerimize ve buradaki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca Tekirdağ, Malatya ve Denizli illerimizi de Bölge Adliye Mahkemeleri’ni kuruyoruz. Böylelikle istinaf süreçlerinin hızlanmasına, yargılama süreçlerinde adaletin zamanında tecellisine de önemli katkılar vereceğini buradan ifade etmek isterim " dedi. 

- “Malatya'mıza hayırlı olsun”

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Bölge Adliye Mahkemesi Malatya'mıza hayırlı olsun. Daha önce müjdesini verdiğimiz 'Bölge Adliye Mahkemesi' için Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’dan açıklama geldi. Bir hayalimiz daha gerçek oluyor.” İfadelerini kaydetti.

AKP Malatya  İl Başkanı İhsan Koca da, “Bölge Adliye Mahkemesinin Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya, halen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi sorumluluk alanında bulunuyor. Malatya'da birinci derece mahkemelerinde çıkan kararların temyizi, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nde yapılıyor.

- Yerel yönetimleri güçlendirme

Belediyelerle ilgili bugüne kadar yapılan yasal değişiklikleri anlatan Bakan Bozdağ, Belediye Meclislerinin güçlendirildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile de büyükşehir belediyelerinin daha güçlü ve kudretli bir yapıya kavuşturulduğunu vurgulayan Bozdağ, diğer il ve ilçe, belde belediye başkanlarının hukuki anlamda görev ve yetkilerini artıran, onlara güvenen anlayışın 2005'te yeni Belediye Kanunu ile yürürlüğe konulduğu dile getirdi.

Türkiye'de 2005'e kadar herhangi bir bakanlıkla, herhangi bir genel müdürlükle doğrudan yazışamayan bir belediye başkanı profili olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bütçesinin kesin hesabını onaylayamayan bir belediye vardı. Meclis kararı, kaymakam ya da vali onaylamazsa yürürlüğe giremeyen bir belediyecilik vardı. Halk sizi seçse kıymeti ne, seçmese kıymeti ne? Sonuçta yine merkezi hükümetin temsilcileri ne derse o oluyor. Onlar onay verirse yol alıyorsunuz, onlar onay vermezse yol alamıyorsunuz. O nedenle yerel yönetimleri güçlendiren, onlara yeni yetkiler, görevler, haklar, demokratikleşme ve seçildikleri halkın iradesini en üst düzeyde temsil etme noktasında güvenen yasal düzenlemeleri bir bir hayata geçirdik."

Ayrımcılığa son veren yaklaşımın ortaya konulduğunun altını çizen Bozdağ, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "Adaletten sapmak yok. Adalet ne ise AK Parti'li belediyeler de diğer belediyeler de aynı terazide tartılacak, bütçeden gelen gelirlerden aynı oranda istifade edilecek, borca mahsup yapılacaksa aynı oranda yapılacak." dediğini aktardı.

Bekir Bozdağ, belediyeleri güçlendiren adımları desteklediklerini, belediye başkanlarının isteklerinin kendileri için emir olduğunu kaydetti.

Kovid-19 salgını sürecinde belediyelerin önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Bozdağ, sokağa çıkma yasağının bulunduğu dönemlerde belediyelerin ihtiyaç sahiplerini gözettiğini söyledi. Bir belediye başkanı ve siyasetçi için en büyük projenin, kendini seçen insanların gönlünü kazanabilme projesi olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Gönüllere taht kuranın tahtı yıkılmaz. Türkiye'de 20 yıldır Cumhurbaşkanı'mızın, milletimizin gönlünde yer ettiği tahtın yıkılmayışının ana sebebi de milletin gönlünde yer etmiş olmasıdır." dedi.

Başarının gönül kazanmaktan geçtiğini belirten Bozdağ, gönül yapanların kolay kolay kaybedemeyeceğine dikkati çekti.

* Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf): Bölge adliye mahkemeleri diğer adıyla istinaf mahkemeleri adlî yargı ilk derece mahkemelerince verilen ve kesin olmayan hüküm ve kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleyip karara bağlamak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla görevli üst derece mahkemelerdir.2004'te yasalaşan mahkemeler, 2016'da faaliyete başladı

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    İstihdam sağlanacak,gençlerimize iş ve ekmek sağlayacak bir müjde yok.Ya cezaevi yada adli bir takım kurumlarla ilgili yatırımlar.Velhasıl gençlerin işi Allah'a kalmış durumda...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Marsa insan göndermek kadar büyük ve önemli bir gelişme...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ayhan Yıldırım (1 yıl önce)
    İçinde adalet de olacak mı?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakan özkan (1 yıl önce)
    Hemen em ufak bir icraatta siyasilerimiz ortaya çıktı ama olumsuzluklarda dilsiz,sağır,vurdumduymaz oluyorlar MALATYA halkını bu kadar hafife almayın göreceksiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Merdo (1 yıl önce)
    Adalet olmadıktan sonra Bölge adliye mahkemesi kurmuşsunuz yeni mahkemeler kurmuşsunuz bir önemi yok. Suç artıyorsa mahkemeler yetmiyorsa adalet sistemi ve hukuk uygulamalarınızda sorun var demektir. İnsanlar çok rahat suç işliyor nasıl olsa tutuklama yok yaptığı yanına kar kalıyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Malatya için çok önemli bi gelişme.artık bi 2000 kişi işe girer demi bu mahkemelerde...bir dönem de malatyayı büyükşehir statüsüne kavusturacağız deyip müjde veriyorlardı yaa malatyanın meşhur vekili...sonuç ne oldu,herşey büyükşehir tarifesinden verilmeye başlandı.olan kime oldu...bize oldu...ey malatyalılar yarın gene bu iktidar partisini destekleyin aman haaa...sonra din elden gider..memleketi tutar elin gavuruna teslim falan ederler vatansız kalırız....suriyeli din kardeşlerimizi falan gönderirler memleketlerine orada perişan olurlar.burda sağlık hizmetleri var,parkları,avm leri, falan gayet güzel kullanıyorlar.giderlerse buralar boş kalır,hastaneler de kadın doğum servisleri boş kalır...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Oğlum (1 yıl önce)
    Uyuşturucu illetini bu melmeketten temiźleyeydiniz. EN azından zürriyetlerimiz temiz kalırdı.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ALİ (1 yıl önce)
    Kur tabi.Muhalifleriniz artıyor.Daha büyük mahkemeler kur.Hatta Akçadağdaki yetmez 2-3 tane daha cea evi yap.hem yandaş mütahitleriniz krizde onlarada rant kapısı açılır.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Bütün bölge müdürlüklerinin Doğunun en büyük ve gelişmiş şehri Malatya'da olması lazım. Rahmetli Özal zamanında Malatya'da olan bütün bölge müdürlükleri sonradan intikam alırcasına Malatya'danalınıp küçük şehirlere verildi. Nerede görülmüş bölge müdürlüklerinin bölgenin en büyük şehrinden alınıp küçük şehirlere verilmesi? Bu arada Özel harekat Müdürlüğü ile ilgili çalışmalar ne aşamada, yetkililer bilgi verirse seviniriz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Taylor (1 yıl önce)
    İlimize ne fayda sağlayacak . Cezaevi de yapıldı getirisi ne ?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • minibüsçü kardeşler kazanacak,çünkü her kurum farklı farklı yerlerde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Münebbih (1 yıl önce)
    Bu yaz temeli atılırsa inandırıcılığı dahada fazla olur. Kıymetli vekillerimiz bu konuda da gayretlerini esirgemezlerse; Malatyalı ve bölge insanı nezdinde daha da memnuyet oluşturur. Bu tarz haberler de memleket insanının devlet ve milletine güvenini arttırıcı etkisi yüksektir. Herkes işini iyi yaparsa memleketimizde halkımızda devletimizde emelleri olan ; İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlara bel bağlamaz ve bu akbabaların umudu kırılır. Milli Mücadele yıllarına benzeyen bu dönemde herkes işini iyi yapsın! Bu gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşsekte, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağımız vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmememliyiz! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. Atanında dediği gibi; Bugün yaşanan oluşturulmuş mega yapay küresel kriz ortamında bile mevcut ulus devlet üniter yapısını sabote etmek isteyen global şirketokrasinin (Global Government??????) içimizdeki lejyonlarının(Talimatla ekonomik manüplasyon yapan ve halkın alım gücünü düşürerek, milleti harap ve bitap düşürmek isteyenler ve içimizdeki mankurtlar!),(Meclise kadar girebilmiş) özenle hazırladığı oyunu ve oluşturmak istediği algıyı bozar. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı (Conk bayırında, Sarı Kamışta).İstiklâl ve Cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler(Bütün dünyayı kan ve göz yaşına boğsalarda). Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır!Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ ? (Ülkeyi 1 kg. Patatese satma!). Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927) Bu gün Ulusalcı ve Milliyetci unsurlar ya tasviye edilmiş ya da atomize edilerek pasifize edilmeye çalışılabilir. Toplumu bir arada tutan ve maya görevi gören bütün değer ve unsurlar ya sulandırılsada yada değersizleştirilmeye çalışılsada. Avrupada yapıldığı gibi ılımlı islam söylemleri ile din olgusuda protestan benezeri bir hüvviyete büründürülerek dindar kesimin dünya devletine uyumu amaçlansada, Güney Kore gibi müstemleke olmamız ve beyinlerimizi işgal edilmek istensede. Herkes sathı müdafa yapma
    %38
    %62
    Yanıtla
  • keşke kısa bir yorum olsaydı da okuma şevkimizi kırmasaydı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Siz okumayın öve öve bitiremediğiniz batı okuyor, okuyor ve öyle teknolojiler üretiyor ki kendisi sıcak yatağında uyurken sabaha kadar ürettiği teknolojiler (6 saat içinde) 40.000 çeşit kimyasal silah üretiyor. (Yapay zeka algoritmaları 6 saatte 40 bin kimyasal silah icat etti, bakın linki burada; https://www.yenisafak.com/teknoloji/yapay-zeka-algoritmalari-6-saatte-40-bin-kimyasal-silah-icat-etti-3771008) Okumayın okumayın ki iyiyi kötüyü ayırt etmeyin, okumayınki dostu düşamanı fark etmeyin, şu kısa paragrafı bile okumak şevkinizi kırıyorsa !!!!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sıcak yatağa girmeden önce okuyor, altyapı üretiyor. yapay zekayı programlıyor.sonra da icat ve üretim yapıyor. Tembihat yaparak nasihat vererek değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tembihat kısa ve öz olur. uzatmışsın. yalan-yanlış-doğru hepsi harman olmuş. uykum geldi. keşke köşe yazsaydınız...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • köşesiz (1 yıl önce)öneri isimli kullanıcı yorumuna
    kimse köşe vermemişse demek :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Münebbih isimli kullanıcı yorumuna
    Yazının yarısı Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi kalan yarısı da kahvede çay ocağında hergün duyduğumuz klasik sözler
    %45
    %55
    Yanıtla
  • NEVZAT (1 yıl önce)
    Sayın bakanım Orhan Gazi ne demiş adalettin en kötüsü geç tecelli edendir.Sonunda hüküm isabetli olsa bile benim bir davam var 13 yıldır Malatya adliyesi ile Yargıtay arasın da gidip geliyor araştırmalarım sonucu 16 yıl süren davalar varmış cimere yazıyoruz klışe cevap yazıyorlar cimer de vatandaşı oyalamak için kurulmuş bir site her halde sizlere meyille ulaşmak zaten mümkün değil Adaleti Adalete şikayet ediyoruz davaya bakan yine Adalet bu davanın sonuçlanması içini İstinat mahkemesinin Malatya kurulmasını bekleyeceğiz her halde......
    %89
    %11
    Yanıtla