SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Önceliğimiz Malatya'nın Güvenli Bir Trafiğe Ulaşması"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Malatya’da ilk dört ayda meydana gelen ve aydınlatılan asayiş olaylarıyla ilgili bilgi verdi. Çankal, hırsızlık olaylarının çeşitli nedenlerden dolayı deprem döneminde yükseldiğini ancak yaptıkları çalışmalarla 2022 yılında meydana gelen hırsızlık olayı ve yakalama oranlarının altına indiklerini söyledi.

Trafik haftasında basın mensuplarıyla emniyet müdürlüğünde bir araya gelen Çankal, Malatya'da göreve başlayalı 10 ay olduğunu ifade ederek göreve başladıktan sonra Malatya'nın durumu hakkında brifing aldığını ve ortaya çıkan asayiş olayını göz önüne alıp,  ona göre planlama yaptıklarını söyledi.

“DEPREMDE HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI, ÖNLEM ALDIK VE 2022 RAKAMLARININ ALTINA İNDİK”
Deprem döneminde depremin etkilediği illerin aynı asayiş olaylarını yaşadıklarını anlatan Çankal, şunları söyledi:

"Diğer illerde de bizde yaşananlar yaşanıyor. Deprem nedeniyle her yer açık olduğu için, hırsızlar deprem illerine hücum etmiş. Kameralar yok, şehir aydınlatması yok, kapı pencere yok, depremden kaynaklı toz nedeniyle parmak izi yok, hırsızlığın hangi gün yapıldığı bilgisi de yok. Vatandaş depremden dolayı İl dışına gitmiş geri geldiğinde evde eşya yok. Hırsızlık konusunda Malatya’da maalesef istatistikler tavan yaptı, yüzde 600 fırlamış. Buna göre bir planlama yaptık. Deprem öncesi ve 2024 Ocak ayı kıyaslandığında depremden önceki rakamların altına indik. Arkadaşlarımızın ciddi gayreti var, sıklıkla şok ve rutin uygulama var. Hırsızlık oluyor ama 24 saat geçmeden yakalanıyor."

“304 HIRSIZLIK OLAYINDAN 173’Ü AYDINLATILDI”
“Asayiş berkemal demek için gayret ediyoruz” diyen Çankal, şu bilgileri verdi:

“Tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Polislik yapmak ve ailelerinin yanında bulunmak için zoru başarıyorlar. İç birimdeki personel sayısını düşürdük, sahada daha çok personelimiz var. 2022’de meydana gelen 7 bin 207 asayiş olayından 6 bin 573’ü aydınlatılmış. 2023’te depremden dolayı veri girişleri sağlıklı değil, 2024’ü ele aldığımızda 6 bin 995 asayiş olayından 5 bin 991’i aydınlatılmış durumda. 2022 ila 2024’e baktığımızda 216 ruhsatsız tabanca, 267 olmuş. Bin 400 fişek şimdi 3 bin 870 fişek, 220 kesici alet şimdi 319 kesici alet yakalanmış. Hırsızlık olaylarında 2022’de 346 hırsızlık vakası olmuş ilk dört ayda ve bunun 202’si aydınlatılmış. Şimdi 304 hırsızlık olayından 173’ü aydınlatılmış durumda. 2022’nin altında bir rakam. 2024 yılında meydana gelen olaylarda 210 kişi yakalanmış. Aranan şahıslarla ilgili özel ekip oluşturuldu. 2022’de aranan şahıslardan yakalananlar 459, şimdi ise 574. Çok uzun süre aranan şüpheliler yakalandı. Kimisi havalandırma kimisi evlerin başka bölümlerinde yakalandı.”

“ÖNCELİĞİMİZ MALATYA’NIN GÜVENLİ BİR TRAFİĞE ULAŞMASIDIR”
Çankal, trafik çalışmalarıyla ilgili “Trafikte bazı kırmızı çizgilerimiz var. Emniyet kemeri, kırmızı ışık, yaya önceliği kırmızı çizgimiz. Trafiğin acısını çok yakından yaşamış birisiyim. Ben annemi trafik kazasında kaybettim. Radarla ilgili karayollarında hız sınırı belli. Tabela olsa da olmasa da, radar olsa da olmasa da o hız sınırı bellidir. Radar konusunda risk olan yerleri tercih ediyoruz. Yarış yapılan yerler var onları men etmemiz lazım. Deprem nedeniyle insanımız psikolojik olarak etkilendi. Acilen normalleşmemiz lazım. Trafik kuralını ihlal ediyor “Ben depremzedeyim” diyor. Radar uygulaması bakanlık çalışma takvimine göre yapılıyor. Önceliğimiz Malatya'nın güvenli bir trafiğe ulaşmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“11 BÜYÜK YAKALAMA VAR”
Çankal, narkotik olaylarıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Narkotik konusunda sentetik kullanımı Türkiye’de arttı. Ciddi gayret ediyoruz. Ocak ayından bu yana 11 büyük yakalama var. Yakalamalar 7-8'den aşağı düşmüyor. Yakalanmasından çok uyuşturucu haplara yöneliktir engellenmesi gerekiyor. Bu noktada Milli Eğitim, İl Müftülüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Bilgilendirme ve bilinçlendirme yapıyoruz. Polis sorumluluk alanında 52 konteyner var ve 38'inde bulunuyoruz. Samanköy'de karakol oluşturduk.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 hafta önce)
    Çevre yoluna malatya beyler deresinden orduzu mevkisinde kadar eds hız takip sınırlama sisteminin bir an önce uygulanması lazım adıyaman Gölbaşı ilçesinde var herkes kuzu gibi yavaş gidiyor hiç kaza olmuyor neden Malatya ya uygulanmıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (1 hafta önce)
    Tespit doğru fakat lokasyon yanlış. şehrin merkezinde değil de elazığ yolunda, sivas yolunda, kayseri yolunda yaptığınız uygulamaların şehrin trafik sorununa bir etkisi yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 hafta önce)
    Bu keşmekeşin tek çıkar yolu çok fazla denetim ve ceza başka türlü olmaz çok değil 1 ay boyunca kırmızı ışığa yanlış parka Hele hele tecde yolundaki 2. Parka müsade etmeyin bakın nasıl düzeliyor.. minibüs ve taksileri hiç demiyorum bile sanki onlara ışık ve kural yokmuş gibi ama demekki yok adam kural izan tanımadan geçip gidiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Sayın emniyet müdürüm şube amirleri tam güzel bir şey yapıyorsunuz ama esnafın işiyle de oynamayın yani essahın işine taş koymayın esnafın rızkını kapatmayın varsa bir şey yakalayın cezasını verin insanlardan ama yok arabanızda ses sistemi var ceza keseceğiz yok arabanızı arkada kabinde bas kullanıyorsunuz ceza keseceğiz yani bizim eski olarak rızkımızdan neden oynuyorsunuz ya Kendi görevinizi yaptınızsa içine bakın varsa cezasını kesin bir şey varsa yoksa sen ses sistemini nerede kan var ya ses sistemiyle sıkıntı varsa o zaman bunu dünya örgütüyle konuşup bu ürünleri çıkarttırmayacağım satmak zorunda kalmayalım bizi niye mağdur ediyorsunuz ya kendi işinizi yapın biz işinize karışmayın ya
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    Malatya şu anda trafikte bölgenin en problemli şehri durumunda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (1 hafta önce)
    Malatya trafikte kural tanımazların cenneti haline geldi. Kafasına göre araç parkedenler, tek yön yollarda ters gidenler, şehir içerisinde aşırı hız yapanlar. Acilen bu sıkıntıların önüne geçilmesi gerekiyor. Trafik şube müdürlüğünü göreve çağırıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MLT4463 (1 hafta önce)
    Sayın Müdürümüz, alınan önlemler hem trafiği rahatlatma hem de kazaları minimize etmeye yardımcı olacaktır. Sizlerden ricamız; Son 15 günden bu yana, Beylerderesi köprüsünde gidiş yönünde kısmi bir yoğunluk mevcut. Özellikle Havaalanı -çevre yolu (LC Waıkıkı girişler)kavşağındaki ışıklarda bekleme olması ,Köprüden geçip giden araçların ışıklarda tek sıra veya 2 sıra olmasını sağladığı için Organize giriş kavşağına dönüşlerde sıkıntı büyük. Sabahları Kavşak civarında Trafik Polislerimiz olursa trafiğin kolaylaşacağını düşünüyoruz. Ayrıca Köprü üzerinde yığılma olduğu için köprünün ağırlık kapasitesi nedeniyle zarar gelebilir. Köprü yapıldığında orta bağlantılarda sorun olmuştu. Çoklu ağır tonajların beklemesi Allah cc. esirgesin olmadık sonuçlar doğuracaktır. Saygılarımızla..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Malatya da trafik güvenliği olmaz sayın müdürüm.. Türkiye de yaşıyoruz ama kafalar Hindistan... şehir içi yolları zaten dar di yine dar yapiyorlar fayda etmez.. cevreyolu desen evlere senlik.. bir yan yoldan ana yola giriş vermişler hızlanma şeridi yok:) balıklama hop ana yoldasin. Ana yoldan basmış gaza gelen frene basmazsa mezardasin.. beylerderesi viyadügumuz de tahtalavalli gibi zaten.. yayalar desen bos buldun mu geç müdürüm sen kayseri ye git bence burası seni üzer...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir bilen... (1 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yan yoldan ana yola çıkarken dur yol ver levhası var, durup araba yoksa geçeceksiniz. Ana yoldakinin 70 ile gitmesi gerek maksimum 77 km/h, frene basacaklarını hiç zannetmiyorum. Dur yol ver levhalarına dikkat edilmesi dileği ile... Hız sınırına uyan yok zaten, dur yol ver levhasında durursanız da arkanızdan küfür edip kornaya basacaklar :) Çöşnük kavşağında geri dönme cebi yaptılar tam yola çıkacaksın en önde sen varsın aynaya bakıp arkayı görmen gerekiyor g... biri geliyor senin sağ arkana durup, görüşünü kapatıyor. Arkayı görmeden yola nasıl çıkacaksın bu sefer darlıyor korna ışık arkandan fırlıyor yola. Önce öndeki yola girecek sonra sen sırayla ama gerçekden bu memleketten bazı şeyleri artık beklememek lazım. Yazdıklarımı illa ki okuyan herkes yaşıyordur. Kazasız günler herkese...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet. (1 hafta önce)
    Yol yok yol. Yeterli yol olmadan sürücülere çok yüklenmemeli
    %56
    %44
    Yanıtla
  • mustafa (1 hafta önce)
    cezaları çoğaltarakmı yapacaksınız müdürüm ,önce emniyetin araçlarınıda kontrol ediniz memurlarınızdan kurallara uymalarını sağlayınız,siz düzelirseniz vatandaşta düzelir...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 hafta önce)mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Laf olsun diye burda yazıyorsunuz. O kadar çok kanunsuzluk varken ne ters yön kalmış ne hız sınırı kalmış 4 lüyü yakan yolun ortasına arabayı bırakıp gidiyor akıllı kavşak kuralına uyan yok kormızı ışık ihlali ve bir çok şey varken hatayı polise mi buldun. Yazık
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (1 hafta önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    balık baştan kokar vatandaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    Sabahları öncelikle Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolundan EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜne giriş trafiğini bir çözerseniz belki inanılabilir trafik hakkında söylediklerinize....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Hırsızlıkta 2022 nin rakamlarının altına inilmiş. Acaba hırsızlar çalacak bir şey bulamadıkları için olmasın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Araçlar şehir içinde 150 km hızla gidiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necati (1 hafta önce)
    Şehrin en merkezi konumu istasyon kavşağı, orda yarım saat kalın yada kameraları izleyin sadece yarım saat en az 50 kişiye ışık cezası yazarsınız. Demem o ki saldım çayıra müdürüm kayıra... Habere önce inanın sonra yapın haberi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • talip (1 hafta önce)
    malatyanın trafigi çözülmesi için önce kavşakların adam akıllı yapılması lazım trafik lambaları zaten düzensiz olması da cabası
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Sayın müdürüm dilerim kendi haberinize yapılan yorumları okursunuz. Deprem olalı 16 ay geçti SITMAPINARINDAN KIŞLA CADDESİ SONUNA KADAR ÇİFT TARAFLI OTOPARK İŞİNE NE ZAMAN SON VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? Malum memleketin her tarafı yıkılmış bina boşlukları ile dolu iken yola park etmenin ne anlamı var? Bir karar ile bu uygulamayı sonlandırın lütfen. Sıtmapınarından orduevine 45 dakikada gidiyoruz yazık günah değilmi? Depremde yollarımız zarar görmedi şükürler olsun hiç olmazsa çift şeritten akışı sağlayın YETER YETER YETER
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barguzu (1 hafta önce)
    Sayın müdür şok uygulama lazım. Suçlular belli giren çıkan belli teknik takip sizde arama izinlerini alın tepesine binin. Kımıldamadan içeri alın ama sıkıntı şu ceza yasamız maalesef yetersiz cezasızlık var ceza yok. Bu konuda emniyet tek başına yetmeyecek maalesef. Cezalar iki üç kata çıkmalı ki caydırıcı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya123 (1 hafta önce)Barguzu isimli kullanıcı yorumuna
    Ceza var, ama nerede bir Toros, brodvay doblo varsa ona var garibana var trafik kontrollerinde hep gariban arabaları köylü arabalari durduruluyor sudan sebeplerden ceza yazılıyor. Ama drift atana milletin kulağının zarini patlatacak egzoza bişey yok çevre yolunda bütün isiklarda polis var ama kimse ses etmiyor adam iki ışık arasını 10 saniyede geciyor
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (1 hafta önce)
    Trafik mi kaldı Malatya ilçe kadar kalmış çarşısı nufusu, Büyükşehir sadece adı var, KÖy gibi olmuş.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • İlhan (1 hafta önce)
    Mevcut kavşaklar ile trafik sorunu çözülmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Bizim evin demirleri dahil çaldıklar. Emniyet benim açımdan depremde sınıfta kaldı.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Sayın Müdürümüzden isteğimiz şehir içi olsun çevreyolu olsun trafik canavarlarına göz açtırmaması Benim korkum bu kuralsızlığın kural haline gelmesi normal görülmesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Bu trafik nolacak ALLAH sizi nasıl biliyorsa öyle etsin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatya44 (1 hafta önce)
    Malatyada bütün kurumlar çökmüş durumda. Hastanelerde beklemekten millet hasta oluyor. Trafik tam bela şöförüm diyen trafikte kural yok bilgi yok kim haklı kim haksız belli değil. Kamu bankalarının atmlerinde ya para yok ya bozuk. Yollara sedir eksen olur, o kadar kötü. Enkaz arabaları önüne çıkanı önüne karıp gidecek gibi sürüyor. Yıkık binalara giren çıkan belli değil, Gıda fiyatları sebze meyve fiyatları lokanta fiyatları Türkiyenin lüks semtleiryle yarışıyor, özel hastaneler yakında hastaları rehin almaya başlar. Kısacası malatya bitik durumda...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • aşkım_44 (1 hafta önce)
    sayın müdürüm internet haber sitelerine bakıldığında her gün olaylar var ama beş altı yerde yok sizin dediğiniz gibi azalma var inşallah dahada azalma olur asayişte... sayın müdürüm asıl mesele kent trafiği ben bir malatyalı olarak kent trafiğinde utanıyorum ana caddelerde düzensiz park sorunu ne zaman bitecek başka bir olay tek yönlü caddelerde terstten gelenleri ne zaman göreceksiniz özelikle fuzulide terstten gelenler cengiz topelde tersten gelenler. beş konakta tersten gelenler kaldırıma araçlarını park edenler neden görmüyosunuz bunları hele hele tek yönlü caddelerede terstten gelinmemesi için ya kamara koyun yada kapan koyun tamam memlekette deprem oldu allahtan gelene amenna ama bu şehrin düzelmesi için bir yerlerde başlanılması lazım. malatyadaki düzensiz trafik sorununa büyükşehir kent trafiğide duyarsız lütfen ama lütfen trafiktte şu memleketi afganistan görünümünde kurtarın trafik kurallarına uymayanları cezalandırın başka bir olayda araçta giderken son ses müzik açıp insanları rahatsız edenlere ceza yokmu .. yılardır trafik sorunu çözülmedi gitti şu memlekette
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Polisimize başarılar diliyorum motorize ekip sayısı bu durumun en az 2 katına çıkarsa olaylar hızla düşer Cenabı Allah Polisimize Askerimize kısacası devletimize zeval vermesin.
    %95
    %5
    Yanıtla