SON DAKİKA
SON DEPREMLER

21 Yıldır Dinmeyen Acı.. CASA Şehitleri Anıldı

21 Yıldır Dinmeyen Acı.. CASA Şehitleri Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

21 yıl önce, Kuzey Irak’tan dönmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı personeli taşıyan CASA tipi nakliye uçağının Malatya’da düşmesi sonucu şehit düşen Özel Kuvvetler mensubu 34 şehit, şahadetlerinin yıldönümünde anıldılar.

Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu Mahallesinde 16 Mayıs 2001 tarihinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 asker şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler ile Doğal Afetler Kurtarma ekibi (Askeri AKUT) askerleri bulunuyordu.

34 şehidin 21. Şahadet yıldönümünde askeri uçağın düştüğü kayısı bahçesinde yaptırılan anıtta anma töreni gerçekleştirildi.  

Şehit yakınları uçağın düştüğü kayısı bahçesinde yaptırılan anıt alanda her şehit için dikilen çam ağaçlarına çiçek bıraktılar, Şehit yakınları Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler. Şehit yakınları zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadılar.

Törene şehit askerlerin aileleri ve yakınları ile birlikte Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan , 7. Ana Jet Üs Komutanı Albay Zeki Koltukoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Oktay, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Çömertoğlu, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MHP MKY Üyesi Eyüp Gönültaş,  İl Müftüsü  Veysel Işıldar ve kalabalık bir topluluk katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende anıta karanfil bırakıldı.  

Törende konuşan Vali Aydın Baruş, “2001 yılında Özel Kuvvetlere ait nakliye uçağında bulanan 34 şehidimizde vatan için yola çıkmışlardı. Vatan için canlarını ortaya koymuşlardı. Maalesef elim bir uçak kazası sonucu Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki bu topraklarda şehit oldular. Allah tüm şehit ailelerine sabırlar ihsan eylesin. Çünkü evlat kaybetmek, eş kaybetmek çok zor bir iştir. Hayatta en büyük dayanağınız olan varlıkları yok bilmek, bir daha sizin yanınızda olamayacağını bilmek çok acı bir manzaradır. Ama onlar normal bir ölüm yaşamadılar. Onların yaşamış olduğu ölüm aslında onları ebedi huzura ulaştıracak, ebedi mükâfata ulaştıracak bir kayıptı. Keşke Rabbim hepimize böyle bir ölüm nasip eylesin.  Vatan ve Millet uğrunda can vermeyi bizlere nasip eylesin. Şehit ailelerimiz bu milletin baş tacıdır, onurudur. Onların sabrı, metaneti bizlere güç vermektedir. Onun için şehit ailelerimizi başımızın üzerinde taşımamız, onlara gereken değeri vermemiz lazım. Bu vatan, vatan olmuşsa şehitlerimizin canları, kanları sayesinde böyle bir vatan oldu. Bugünde vatanımıza göz diken hainlere karşı en büyük kuvvetimiz teröre, hainlere karşı savaşan Askerlerimizde, Polisimizde, Jandarmamızda, güvenlik güçlerimizde bulunan bu şahadet ruhudur. Biz şehitlerimizle her zaman gurur duyuyoruz. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal miras bizim yüreğimizde, çocuklarımızın, yeni nesillerimizin yüreğinde daima devam edecektir” dedi.

Törende Akçadağ Kaymakamlığı ve Akçadağ Belediyesi tarafından şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu

-ÖLENE KADAR GELECEĞİZ… 
Şehit Astsubay Ferhat Öztürk’ün annesi Fatma Öztürk, “Hiçbir şey diyemiyorum. Hiçbir şey diyemiyorum, Anneler Gününde onlar ize gelemiyor, biz onlara geldik. Unutamıyoruz, unutulmayacak. 2 senedir gelemiyoruz, çok üzgünüz. Ama bu sene Allah nasip etti de geldik.” dedi.

Şehit Astsubay Ferhat Öztürk’ün babası Ahmet Öztürk, “Onlarla beraber olmak istiyoruz. Geliyoruz, Allah devletimize zeval vermesin, biz onları Malatya’nın bu güzel topraklarına emanet ettik,  bu güzel halkına emanet ettik. Sağ olsunlar. Vatanımız sağ olsun.  21 yıl geçti, ama sanki dün gibi bizim için. Evlat acısını Allah kimseye göstermesin.” ifadelerini kaydetti.

Şehit Muhabere Çavuş İsa Türkmen ‘in ablası Halime Kaya, “21 yıldır her sene geliyoruz, 2 yıldır pandemiden dolayı gelemiyoruz. Aynı şeyleri yaşıyoruz her sene. Annem ve babamın adına kardeşim ile birlikte geldik, Bu acı bizimle birlikte gidecek. Vatan için canları feda eden 34 şehidimiz için her sene geleceğiz. Biz canımız sağ olduğu müddetçe yine geleceğiz, yine geleceğiz. Allah destek olanlardan razı olsun.” diye konuştu.

Şehit Mutlu Kaymakçı’nın babası Sefer Kaymakçı, “Bu acı dinmiyor. Burası bizim mekanımız oldu. Allah bunların mekanını cennet etsin. Vatan bir, toprak bir, Allah devletimize, milletimize, ordumuza, yurdumuza, bayrağımıza her zaman güç kuvvet. Sağlık sıhhat versin. Ezanımız dinmesin, bayrağımız dinmesin. Anne, engeli gelemedi. Artık hayata göz yumana kadar buraya gelmeye kendimizi adadık” dedi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • turan (1 yıl önce)
    Mekanları ve makamları zaten cennet.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Levent (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekânları Cennet olsun. Olayın olduğu yıl meslekte 5. yılımdı, genç bir Astsubaydım, 2 Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Diyarbakır) Terminal bölümünde uçağı beklerken tanışmıştık bu ekiple, sohbet ederken Görevlerini tamamlayıp evlerine, ailelerine kavuşacaklarını söylemişlerdi, hepsi heyecanlı ve mutluydu. Binecekleri uçağın piste inişini beklerken karnı acıkanlar oldu, birlikte kantinde tost yaptırıp yedik, ayran, çay ve sigara içtik piste indi yanaştı bizde vedalaştık, onlar sırt çantaları ve malzemelerini alıp uçağa bindi, ben de aracıma binip Kolorduya giderken radyodan duydum uçağın düştüğünü, inanamadım, çok üzüldüm. Birkaç yıl önce yasal süremi tamamlayıp emekli oldum, Malatya da yaşıyorum, senede birkaç kez tek başıma şehitliğe gider konuşurum onlarla, dua eder çıkarım. Allah tüm sevenlerine sabırlar versin. Milletçe başımız sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İnsanın tanıdıkları vefat edince inanması çok zor oluyor. Daha dün görüşmüştük, beraber yemekteydik gibi cümleler kurulur hep. Çok acı gerçekten 34 canın bir anda göçmesi. Allah hepsine rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bende o terminaldeydim o gun bandirmaya gidecektim. Boş koltuk yok.. diye binemedim. O gunu cok iyi hatirlarim
    %100
    %0
    Yanıtla